Foto weekoverzicht Judith #217

Afgelopen week was een nogal natte week die eindigde met een best wel grote teleurstelling. Verder waren er gelukkig ook leuke dingen, zoals etentjes en tripjes die we boekten voor de komende tijd. Daar heb ik heel veel zin in!

Maandag

Ik had nogal een drukke dag op maandag. Die begon met een zieke Sterre trouwens, waardoor ik iets te laat op mijn werk was. Nu was dat gelukkig niet zo erg, want de geplande vergadering ging niet door. Wel had ik nog wat afspraken met collega’s en aan er moest natuurlijk ook bijgepraat worden over de voorjaarsvakantie. ‘s Middags had ik nog een balafspraak en een belangrijke afspraak op locatie en toen zat de maandag er alweer op. Eenmaal thuis had ik het koud en wilde ik een warme chocolademelk maken, maar dat ging een beetje mis, zoals je op de foto hieronder kunt zien 🙁 ‘s Avonds rende ik nog een rondje van ruim 6 km ter voorbereiding op de CPC van as zondag.

Dinsdag

Midden in de nacht stond Yuren aan mijn bed. Hij had buikgriep. Dat werd dus een roerig nachtje en de volgende dag belde ik mijn afspraak op dag ik niet kon komen, omdat ik met Yuren thuis zat. Sterre was inmiddels weer opgeknapt en was naar school en die kan trouwens, afhankelijk van hoe ziek ze is natuurlijk, tegenwoordig ook wel alleen thuis blijven. Yuren vind ik daar echt nog te jong voor. Het was dus een onverwacht dagje thuis. Yuren voelde zich echt niet lekker en eigenlijk lag hij dan ook vooral op de bank. Ik kon dus nog best wel wat doen qua werk.

Woensdag

Maik was natuurlijk vrij, maar hij ging werken op een school (daar doet hij wat ict-dingen voor zijn eigen bedrijf) en Fee ging even naar oma. ‘s Morgens had ik een afspraak, maar ‘s middags stond er niks geland en heb ik lekker thuis een heleboel werk kunnen doen. Mails beantwoord, gestudeerd, overleggen voorbereid, dat soort dingen. Ook kwam mijn nieuwe rugtas binnen van Gastonluga. Ik kreeg deze en ben er heel blij mee, want hij is perfect voor mijn tripje naar Schotland en IJsland komende maand. Lekker stevig, allerlei handige vakken en ik koos expres voor zwart, dat wordt niet zo snel vies. (wie interesse heeft, met de code hipenhot krijg je 15% korting)

Schotland diner

‘s Avonds had ik afgesproken met de dames waar ik volgende week mee naar Schotland ga. We moesten de planning van de dagen nog even doornemen. Nu had Melissa al een hele route gemaakt, dus we waren er vrij snel doorheen en hebben gewoon lekker gegeten en zitten kletsen. We waren bij Restaurant Woods in Leiden trouwens, en dat was heel lekker (maar niet goedkoop, ik zeg het er maar even bij).

Donderdag

Ik had ‘s nachts ontzettend slecht geslapen, of beter gezegd bijna niet geslapen, dus ik was heel erg moe toen ik ‘s morgens beneden kwam. Fee was die dag thuis en op wat spelletjes na heb ik niet zoveel gedaan. Nu kwam mijn maandelijkse periode er ook aan en ik merk dat ik de laatste jaren steeds meer gedoe daarvan heb een paar dagen voor het zover is. Dus dat hielp ook niet echt mee. Dat had ik vroeger helemaal niet, zal wel te maken hebben met mijn leeftijd. Irritant is het wel. Ik had dus niet mijn beste dag overdag, maar ik heb toch nog wel wat kleine dingen in huis gedaan.

Bar & Kitchen Fijn

‘s Avonds had ik afgesproken met Annick om te gaan eten bij Bar & Kitchen Fijn in Delft. Ik had Annick al bijna een jaar niet gezien, dus het was heel leuk om eindelijk weer eens af te spreken. Er naartoe fietsen was nogal een gedoe, het waaide ontzettend hard en ik was zeiknat, terug hetzelfde. Maar we hebben lekker gegeten en zijn weer helemaal op de hoogte van elkaars leven. Leuk detail: Annick doet niet aan social media, dus dan heb je ook echt iets te vertellen 🙂 We maakten het niet te laat, want ik wilde ook echt graag wat slaap inhalen. Dus rond half 10 was ik thuis en keek ik nog even met Maik naar Temptation Island, wat ik maar net redde door de vermoeidheid.

Vrijdag

Ik had gelukkig een goede nacht gehad, dus ik voelde me een stuk beter dan de dag ervoor. Ik deed spelletjes met Fee en we waren in de weer met de barbies. Daarna gingen we Lenthe halen en er kwam ook een vriendinnetje mee. We maakten zoutdeeg en daar gingen ze mee aan de slag. Er werden pinguïns gemaakt en Fee maakte een spook op een stoel, hilarisch. Yuren een formule 1 auto. Helaas werd het vriendinnetje van Lenthe ineens niet lekker. Ze had erge hoofdpijn en voelde ook warm, later bleek te koorts te hebben. Dat was heel sneu. Gelukkig kon haar moeder, die verloskundige is en visites reed, haar redelijk op tijd ophalen.

CPC shirts

‘s Avonds rende ik eerst nog een rondje van 6 km en haalde ik daarna bij een collega de CPC shirts met opdruk van mijn werk op. Ik vind ze mooi geworden, heb ‘m meteen gepast en hij zit prima. Ik ben er klaar voor!

Zaterdag

Op zaterdag zwem ik natuurlijk altijd, dit keer moest ik een kwartier eerder uit het water, omdat Yuren tegenwoordig op voetbal zit en een vroege wedstrijd had. Thuis wilde ik schoonmaken, maar ik had er geen zin in dus ging ik met de kinderen de brooddeeg creaties verven. Of tenminste, zij gingen dat doen, ik zat ondertussen op de laptop de route uit te stippelen die Maik en ik gaan maken als we naar IJsland gaan in april. Mijn moeder komt dan oppassen (superfijn!), waardoor wij een paar dagen samen weg kunnen. Vorig jaar waren we naar Athene, en dit jaar wilde Maik ook wel eens naar IJsland. We gaan de Westfjorden bekijken, ik heb daar heel veel zin in. Bij de post zat ook een nieuw jurkje en een nieuwe ketting. Is eigenlijk pas voor de zomer, want de mouwen zijn heel dun, dus het moet snel maar mooi weer worden.

Zondag

Om 7 uur werd ik wakker van een berichtje: de CPC die ik zou lopen was afgelast vanwege het voorspelde slechte weer. Daar baalde ik behoorlijk van, al die weken zo goed getraind hiervoor en dan gaat het niet door. Enige kleine voordeel wat ik er aan zag was dat ik dus inmiddels ongesteld was geworden, en ik me ‘s nachts al druk had liggen maken hoe ik dat ging doen met die vieze dixies daar enzo. Dat probleem was in elk geval van de baan, maar jammer vond ik het wel. Toch begrijp ik de keuze van de organisatie hoor, je kunt gewoon geen risico lopen. Achteraf bleek wel dat het pas later hard ging waaien, dus op zich had het misschien nog net gekund. Maar dan hadden ze het hele programma moeten aanpassen en dat was misschien niet meer mogelijk. Helaas pindakaas dus! Dan maar naar de sportschool, waar ik lekker 2 uur krachttraining en cardio heb gedaan. Daarna ging Maik de vogeltjes van Fineforest voor mij op de muur plakken. Dat moet je föhnen om goed te laten hechten. Ik vind ze heel leuk staan! We hebben ook nog een eekhoorn, maar we weten nog niet precies waar we die gaan doen. De kinderen willen ‘m allemaal hebben, dat gaat natuurlijk niet, dus misschien plakken we die wel gewoon op de gang ofzo. To be continued!

Dominion

Thuis deden we de rest van de dag spelletjes met de kinderen, daar was het tenslotte weer voor. Maik nam ze nog heel even mee naar buiten voor wat boodschappen, zodat ik in vliegende vaart de woonkamer kon stofzuigen en dweilen en toen was het alweer tijd om te koken.

Vorig artikelLinnen tasjes: uniek én nuttig
Volgend artikelRedenen om een Wicker tuinset aan te schaffen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in