Hipper dan hip, een pvc visgraat vloer!

De visgraatvloer is al langer hip. Diverse woonprogramma’s laten de trend al een aantal jaren zien. Een visgraatvloer is meestal van hout. Dat is ook prachtig, maar niet altijd even praktisch. Zeker wanneer je vloerverwarming hebt of kinderen kun je soms beter voor een ander soort vloer kiezen. Eentje die weinig onderhoud behoeft, snel schoon te maken is en waar vloerverwarming goed onder geplaatst kan worden. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een pvc visgraat vloer nemen! Enorm trendy in interieurland en dat is natuurlijk niet voor niks. Hipper dan hip, een pvc visgraat vloer!

Lees ook: Tips voor mooie binnendeuren

Een pvc vloer leggen

Ben jij ook groot fan van een visgraat vloer, maar dacht je steeds dat dit niet kon in jouw woning, dan is deze blog vast een verrassing. Een pvc vloer leggen kun je trouwens prima zelf. Op Youtube staan allerlei filmpjes hoe je dit kunt doen. Terwijl een houten visgraat vloer veel ingewikkelder is en je het beste door een specialist kunt laten doen. Het leuke aan zo’n vloer is dat het in ieder interieur past. Het past in een modern interieur, industrieel interieur, maar ook in een klassiek of landelijk huis kun je een visgraat vloer prima verwerken. Bovendien past het in iedere ruimte: slaapkamer, gang of woonkamer, het kan allemaal.

pvc vloer lookalike visgraat

Voordelen van pvc vloeren

Er zijn een aantal voordelen van een pvc vloer. Zo is het relatief goedkoop en gaat het lang mee. Je kunt er echt jaren gebruik van maken zonder dat het slijt. In vergelijking met echt hout is dat een heel budgetvriendelijk alternatief. Doordat het warmte doorlatend is, kun je pvc perfect gebruiken in een woning met vloerverwarming. Ook in oude huizen, die je gaat verduurzamen door bijvoorbeeld een warmtepomp te nemen in combinatie met vloerverwarming, is pvc een mooi en goedkoop alternatief. Pvc is bovendien geluiddempend. Hierdoor is het heel geschikt in een appartement, waar je vaak klachten hebt van buren over gehorigheid. Je hebt geen plakplinten nodig èn wie kinderen heeft zal het gemak ervan snel ontdekken: het gladde oppervlak is zeer onderhoudsvriendelijk. 

Styling is belangrijk

Wie voor een visgraat pvc vloer kiest, zal zien dat het wel echt een andere look & feel heeft  dan een houten vloer. Dat neemt niet weg dat het nog steeds een heel mooi en onderhoudsvriendelijk alternatief is. Met styling kun je een heleboel doen. Kijk maar naar de foto’s in dit artikel. Accessoires maken iedere kamer af, waardoor het soms haast niet meer van een houten vloer te onderscheiden is. Kies voor mooie, tijdloze accessoires, zodat je investering een lange periode mee kan gaan. Tegen de tijd dat de kinderen groter worden en jij optimaal hebt kunnen profiteren van alle voordelen van de pvc vloer, is het pas weer tijd voor iets anders. En wie weet ben je dan zo gewend en tevreden over dit fijne materiaal, dat je gewoon weer een nieuwe pvc vloer kiest!

visgraat vloer pvc

Vorig artikelRemastered Experience Rotterdam
Volgend artikelMooi, praktisch of allebei? Waarom jij een smartwatch moet kopen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in