Zo krijg je zweetlucht uit (sport)schoenen

zweetlucht uit schoenen krijgenIk weet niet hoe het met jullie pubers zit, maar de schoenen van de mijne stinken enorm. Zowel de sportschoenen als de gewone schoenen. Maar de sportschoenen en sneakers zijn het ergst. Soms kom ik thuis en dan heb ik het idee dat er een kat ergens gepist heeft. Dat blijken dan dus de zweetschoenen van één van onze kinderen te zijn. Ik vertelde dat laatst tegen mijn buurvrouw en die had daar een handig apparaat voor gekocht: de Shoefresh Opod. Het toeval wilde, dat ik vlak daarna van en pr bureau het aanbod kreeg om deze schoenverfrisser eens uit te proberen. En ik kan vertellen: het werkt! Zo krijg je zweetlucht uit (sport)schoenen. In deze blog vertel ik je er alles over. 

Lees ook: De oplossing tegen zweetgeur in sportkleding

Zo krijg je zweetlucht uit (sport)schoenen

Ik begin even met wat ik jammer vind: dat is namelijk dat het best wel weer een groot ding is wat je ergens moet neerzetten. Hoewel de ontwerpers hun best hebben gedaan om er een mooi design van te maken, blijft het een ding dat je niet per se in het zicht wil hebben. Maar ja, als je ‘m regelmatig wil gebruiken, dan moet hij wel voor de pak staan. Wij hadden ‘m eerst een tijdje in de gang staan, maar daar vond ik het in de weg staan. Nu hebben we ‘m in de trapkast staan, waar we gelukkig een stopcontact hebben, zodat hij altijd aan kan. Ze weten inmiddels ook dat ze hun schoenen er op kunnen zetten, zeker als het buiten geregend heeft en ze zelf ook al ruiken dat hun schoenen stinken. 

Hoe werkt de Shoefresh opod?

De Shoefresh opod is gemakkelijk in gebruik. Je hangt de schoenen aan de “armen” van het apparaat en schakelt deze in. De schoenverfrisser is geschikt voor alle soorten schoenen, van sportschoenen tot kinderschoenen. Iedereen kan het dus gebruiken. Door actieve zuurstof in je schoenen te spuiten, verwijdert het apparaat de schimmels en bacteriën die de stank veroorzaken. Het programma duurt tussen de 30 en de 60 minuten en dan zijn je schoenen klaar. Zo kunnen we ‘m zelfs in een gezin van 6 prima gebruiken. De kinderen zijn nooit allemaal tegelijk thuis, dus om beurten gebruiken ze de Shoefresh. En het is ook niet elke dag nodig. Meestal vooral bij regenachtig weer. De tijd laat zien hoe lang de schoenen er nog op moeten. 

schoenverfrisser

Natte schoenen drogen

Een andere functionaliteit die op de Shoefresh opod zit is de mogelijkheid om je schoenen droog te maken als ze nog nat zijn na een fikse regenbui of een ongelukkig stap in een plas. Met het programma “sneaker” kun je met 60 graden je schoenen laten drogen in 30 minuten tijd. Ideaal! Natte schoenen slijten ook veel sneller, dus ook daarvoor is dit heel fijn. Zijn je schoenen erg nat, dan kun je beter het programma “sport” gebruiken, dan worden je schoenen een uur gedroogd. Voor leren schoenen is er een speciaal “Leather” programma. Zelfde resultaat, maar met wat minder hoge temperatuur om het leer te beschermen. Mijn kinderen gebruiken dit programma ook als hun schoenen niet nat zijn trouwens. Dan willen ze met warme schoenen naar school. 

Onze ervaring met de Shoefresh opod

Ik kan er kort over zijn: ik ben gewoon heel blij met de Shoefresh. Zo krijg je zweetlucht uit (sport)schoenen en kun je natte schoenen snel droog krijgen. Behalve dan dat ik het niet per se leuk vind staan zijn er verder geen nadelen te bedenken. Alleen voordelen. Het is z’n geld echt waard. Een aankoop waar je echt geen spijt van gaat krijgen!

shoefresh

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #458
Volgend artikelDe intocht van Sinterklaas op tv
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Maar stinkt het dan niet in de gang of waar je dan ook dat apparaat aan hebt staan? Het lijkt mij dat die vieze lucht “vrijkomt” en dat je die dan ook nog steeds ruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in