Romantiek ten top in Friesland

Soms is het fijn om er eventjes samen op uit te trekken. Gewoon, jij samen met je lief. Geen kinderen die aan je rok hangen of constant vragen stellen. Kids die niet willen eten waar en wat jij wil eten en die natuurlijk op tijd weer in bed moeten liggen. Geen normaal gesprek samen kunnen voeren. Ik bedoel, ze zijn lief hoor, die kids, maar soms is het fijn, even die quality tijd samen, tijd voor romantiek!

De Alde Feanen

Agelopen zomer waren wij in Friesland, in het Nationaal Park De Alde Feanen. En dat was prachtig, ik kan niet anders zeggen. Friesland is voor mij sowieso een fijne provincie, want ik ben gek op water. En daar heb je genoeg van in het Noorden van Nederland. Een paar tips voor romantische to do’s, die allemaal met water te maken hebben vind je hieronder. Misschien niet voor nu tijdens de koude maanden, maar hou ze zeker in gedachten als je een romantisch uitje plant voor de lente.

Romantiek ten top in Friesland

Ga overdag het water op, op welke manier dan ook. En er zijn genoeg mogelijkheden, of het nu met een (electrische) sloep is, in een praam of zelfs Skûtjesilen, je moet Friesland vanaf het water hebben gezien. Op het water zijn brengt ook rust, en dan bij rust is er ruimte voor romantiek!

20160910_081447873_ios1

Een sloeparrangement met z’n tweetjes is een aanrader. Bij een driedaags arrangement vertrek je vanuit Eernewoude met een comfortabele sloep en kom je tijdens een prachtige tocht langs Akkrum en Joure. Je meert af bij B&B de Klokkenstoelaan het Sneekermeer en dan is het tijd om totaal te relaxen! Drankje, hapje en een heerlijk bed staan voor je klaar. De tweede dag vervolg je de route naar pittoreske dorpjes als Langweer, Woudsend, Heeg en IJlst. ’s Avonds ben je weer terug bij de B&B. Op de laatste dag vaar je op je gemak weer terug naar Eernewoude.

aldefeanen-klomstra-065-300x225

Beleef de Alde Feanen bij nacht en ga sloepvaren in het donker. Wij deden het en wat een geluk, de lucht was vol sterren. Romantisch!! Het is een twee uur durende vaartocht met schipper, zodat je gelegenheid hebt om volop naar de hemel te kijken en te genieten van de rust om je heen. De vaartocht wordt in de zomer elke maandagnacht georganiseerd.

img_2595

fotocredits
www.frieslandversiering.nl
www.aldefeanen.com

Vorig artikelDe leukste winterkleding voor de allerkleinsten
Volgend artikelJurkjes shoppen bij Didi
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in