De roomdivider in je interieur: dáárom

Een roomdivider- de naam zegt het al- verdeelt je huis in gezellige hoekjes. Die hoekjes kun je vervolgens weer prachtig stylen, zodat je er leuke Instagramwaardige plekjes van kunt maken die je kunt veranderen als je daar zin in hebt. En het heeft meer voordelen. Dit is waarom je een roomdivider in huis minimaal zou moeten overwegen.

Lees ook: boeken voor interieurliefhebbers

Voor de knusse hoekjes

Als je woonkamer een vierkante of rechthoekige ruimte is kan het interieur al snel saai aandoen. Als je woonkamer ook nog gróót is, voelt het al snel onpersoonlijk en zakelijk. Knusse hoekjes creëer je met een roomdivider zoals een leuke open kast of een kamerscherm met mooie decoraties. Zo heb je ineens een gezellig hoekje bij de televisie én een sfeervolle eethoek!

Voor in een studio

In een éénkamerappartement is een roomdivider bijna noodzakelijk. Je scheidt er de keuken mee af van je slaapplaats en voorkomt dat visite het gevoel heeft in je slaapkamer te zitten. Kies bij een kleine studio voor een multifunctionele roomdivider met opbergruimte. Heb je juist een grote loft? Dan is een kamerscherm of een groot gordijn dat je open en dicht kan schuiven vaak rustiger.

Voor de geïsoleerde werkplek

We werken steeds vaker thuis, en als je niet over een aparte werkkamer beschikt is een roomdivider een handige manier om toch een privé werkhoekje in de woonkamer te creëren. Bovendien vergeet je gemakkelijker dat je zojuist in de woonkamer hebt gewerkt, wanneer je ’s avonds op de bank probeert te ontspannen met een leuke film.

Voor de gezelligheid

Roomdividers worden steeds leuker en leuker. Echt. Kijk maar eens naar de roomdividers uit de Mondrian serie van d-Bodhi: industriële kasten met een speelse indeling en sfeervol, gerecycled teakhout. Je kamer wordt echt gezelliger met zo’n roomdivider, zeker wanneer je de open vakken vult met boeken en reissouvenirs! Ook leuk tussen de open keuken en de woonkamer, met je mooiste serviesgoed op de planken.

Voor de creativiteit

Op een roomdivider raak je niet zo snel uitgekeken, want je kunt er alle kanten mee op. Ze zijn aan alle kanten mooi afgewerkt zodat je ze overal in huis kunt uitproberen. Ben je toe aan een nieuwe look in de woonkamer? Zet de roomdivider een tijdje tegen de muur als wandkast of verplaats van de zithoek naar de open keuken. Een open kast kun je bovendien steeds opnieuw inrichten. Je wordt vanzelf creatief met een roomdivider!

Vorig artikelDe twaalf dagen met kerstmis
Volgend artikelWijn en spijs tips: hoe kies je de juiste wijn bij je kerstdiner?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in