Tips om een yogavakantie te boeken

Lighthouse works Totaal ontspannen, yoga op het strand, gezond eten en maximaal genieten. Dit jaar wilde ik eens op yogavakantie. Ik typte het in bij Google en kreeg onwijs veel mogelijkheden. Tijd om op een rijtje te zetten waar je op moet letten. Als je mazzel hebt, organiseert de docent waar je normaal les van krijgt zo’n retreat. Anders is het slim om op bepaalde dingen te letten.

Land
Heb je een bepaald land waar je graag naartoe zou willen? Combineer dit dan direct. Ik ben gek op Spanje en de Spaanse eilanden dus dat wilde ik graag. Ik kwam uiteindelijk uit op Ibiza.

Vervoer
Let goed op hoe je er kunt komen. Vaak staan er prijzen op de website zonder ticket. Die moet je er dan nog zelf bij regelen. Naast de (vlieg)reis is het ook handig om van tevoren al te weten hoe je op de bestemming gaat komen. Ga je een huurauto of scooter nemen? Is het openbaar vervoer goed te doen, wat kost een taxi niet? Wat zijn de mogelijkheden op de plek zelf. Is het een rustige villa in the middle of nowhere of een appartement in een bruisende stad? Huur je van tevoren een auto of is het leuker dat te doen met de andere cursisten? Onderhoud over deze dingen goed contact met de leiding.

Plank 4

Budget
Dat brengt me direct bij het volgende punt: budget. Voor een yogaretreat in het buitenland heb je best wat geld nodig. Goedkoper dan €500 ga je het vrijwel niet vinden. Vaak zit er wel al eten bij. Tijdens een yogavakantie beoefen je niet alleen yoga, maar krijg je ook gezond vega(n) food en onderneem je andere activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen. Check dus goed waar je zelf nog aan moet denken tijdens de vakantie en calculeer dat in je budget.

Begeleiding
Tijdens zo’n retreat is het de bedoeling dat je lekker tot rust komt. Kijk dus goed hoeveel begeleiders er mee gaan en wat het aantal cursisten is. Staat dat een beetje in evenwicht met elkaar? Vaak is er een yogaleraar aanwezig, een kok en een gastvrouw. Lees alles zorgvuldig door op de website.

Kleurrijk Leven 2

Yogastijl
Welke stijl yoga wordt er gegeven, is er een mogelijkheid tot een proefles in Nederland, voel je je op je gemak? Je wilt niet iets hebben geboekt waar je tijdens de retreat er achter komt dat je deze yogastijl eigenlijk helemaal niet leuk vindt om te doen.

Tot slot: wat neem je mee? Moet je zelf je yogamat en andere attributen meenemen? Is er bedlinnen, zijn er handdoeken? Voor de rest is het natuurlijk net als een normale vakantie. Zorg dat je goed voorbereid bent, zodat je daar helemaal kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Enkele vakanties uitgelicht:

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om mee te gaan met Kleurrijk Leven. De website sprak me aan, de begeleiding antwoordt snel en is heel aardig en behulpzaam. Prachtige locatie en op een eiland waar ik veel goede verhalen over heb gehoord, maar nog nooit geweest ben. Naast de yoga ga je ook hiken, picknicken en krijg je heerlijk vegan eten.

Lichthouse works heeft een privé zwembad, yoga met zonsondergang, een sauna en uitzicht op de Middellandse zee. In dit huis wonen ook twee yogidogs! Gezellig.

Sun Food Yoga– Eigenaresse Tara is haar hele leven al bezig met yoga en meditatie en begeleidt graag mensen in hun zoektocht hierin. Dit doet ze door middel van retreats in Spanje en India.

Kleurrijk leven

Vorig artikelDe prettiest pop voor kleintjes
Volgend artikelBandajana’s zijn zomers hip!
Barbara Schriek
De passie van Barbara Schriek is schrijven. Zij schrijft voor Hip & Hot over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast fotografeert ze. Ze is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek, volgt daarnaast workshops, lezingen en masterclasses en schrijft verhalen. Meer informatie over Barbara vind je op haar website Writing Artist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in