Sim only voor kinderen: waar moet je op letten?

Sim only voor kinderen waar op lettenAls je kind 11 of 12 jaar is en naar de middelbare school gaat, is het tijd voor een eigen mobiele telefoon. Een mobiele telefoon voor je kind heeft een aantal voordelen. Hij of zij is altijd bereikbaar en kan makkelijk afspreken met vriendjes en/of vriendinnetjes. Op middelbare scholen wordt er bovendien steeds vaker gewerkt met apps. Soms zijn er zelfs speciale app groepen. Je kind kan dan dus eigenlijk niet meer zonder mobiele telefoon.

Bij het afsluiten van een abonnement voor de mobiel van je kind is er een aantal dingen waar je op moet letten. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Een mobiel abonnement afsluiten voor je kind

Als je kind naar de middelbare school gaat, is het nog minderjarig. Minderjarige consumenten mogen volgens de wet zelf geen contracten afsluiten. Als ouder kun jij voor je kind het mobiele abonnement op jouw naam afsluiten. Het is verstandig om met je kind duidelijke afspraken te maken over zijn of haar telefoongebruik. Jij bent namelijk financieel verantwoordelijk en draait op voor alle (hoge) kosten die je kind met zijn of haar mobieltje maakt.

Lees ook: Telefoon: afspraken maken met je kinderen.

Sim only: het beste abonnement voor je kind

Sim only abonnementen worden steeds populairder en zijn heel handig voor je kind. Met sim only is je kind altijd bereikbaar en beschikt hij of zij altijd en overal over internet, ook als het zijn maandelijkse bundel heeft opgebruikt.

Alarmnummers blijven namelijk altijd bereikbaar en bij sommige providers kunnen ouders en kinderen elkaar blijven bellen. De internetsnelheid wordt wel een stuk lager buiten de bundel. Maar je kind kan bijvoorbeeld nog wel gewoon blijven Whatsappen.

Sim only met belplafond om hoge kosten te voorkomen

Als je kind buiten zijn of haar bundel belt of internet, brengt dat natuurlijk extra kosten met zich mee. Gelukkig kun je met sim only een plafond instellen voor bellen en/of internetten.

Als je kind het plafond bereikt heeft, kan het niet meer bellen of internetten en worden er dus geen extra kosten in rekening gebracht.

Bij sim only met belplafond kun je er bij sommige providers nog wel voor kiezen je kind te laten bellen voor noodgevallen en te laten internetten met een lage snelheid. Dit brengt dan uiteraard extra kosten met zich mee.

Op zoek naar een sim only abonnement voor je kind? Kijk hier voor meer informatie over sim only voor kinderen.

Zo voorkom je hoge kosten door sms- en beldiensten en apps

Sms- en beldiensten en mobiele apps kunnen ook zorgen voor (hoge) extra kosten. (Service)nummers – bijvoorbeeld 0900 nummers – kosten al gauw relatief veel geld en vallen buiten de bundel van je kind. Bij bepaalde providers kun je dit soort nummers blokkeren. Iets om op te letten bij het kiezen van de provider.

Veel apps zijn gratis te verkrijgen. Maar soms moet je dan alsnog betalen voor een extra dienst of service die de app aanbiedt. Dit zijn in-app kosten. Om deze extra kosten te voorkomen, kun je een pincode instellen. Zo kan je kind geen (dure) apps aanschaffen zonder jouw toestemming.

Kies een maandelijks opzegbaar sim only voor kinderen abonnement

Met deze tips kun jij je kind veilig en verantwoord een mobiele telefoon geven. Spreek met je kind af hoe het zijn of haar mobieltje mag gebruiken en kies voor een maandelijks opzegbaar sim only voor kinderen abonnement. Zo kun je nog switchen als het abonnement je toch niet bevalt. Lees meer over verantwoord en veilig telefoongebruik voor je kind.

iphone rose

Vorig artikelSneller klaar met ramen zemen met de Kärcher Window Vac
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #380
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in