Sint in the spotlights & win theaterkaartjes

Poster Sinterklaas en het PietenmysterieGelukkig hebben we net alle kinderverjaardagen achter de rug en kunnen we alle weekends tot en met pakjesavond gaan volplannen met voorpret. Een bezoek aan het theater hoort daar zeker bij. Voor Hip en Hot selecteerde ik een paar leuke voorstellingen. Doe mee aan onze winactie en wie weet win je (voor in de schoen?) wel kaartjes naar keuze!

Woezel en Pip

Alhoewel er ook dit jaar weer veel goede Sinterklaasfilms zijn te zien (al naar Trippel Trappel Dierensinterklaas geweest?) is twee uur lang stil zitten in het donker toch vaak net wat te veel gevraagd in deze spannende tijd. In het theater kunnen de kinderen meezingen en meedoen en dat is altijd dolle pret. Of ze nu 1 zijn of 11! Voor de allerkleinsten (ik zie het bij mijn nichtjes van 1 en 3) is het Woezel en Pip voor en na dus voor een ongecompliceerde voorstelling moet je zeker naar SinterWoezel en Pietje Pip. Wel snel zijn, want de kaartjes vliegen de deur uit, net als het nieuwe boekje van Woezel en Pip met dezelfde titel. Deze week stond het zelfs nummer 1 op de lijst van best verkochte kinder- en jeugdboeken!

THEATER

Vanaf een jaar of 4 zijn de kinderen toe aan het echte Sinterklaasspektakel. Voor ons is dat al jaren een voorstelling van Karel de Kok. En dus bestelden we al voor de zomervakantie kaartjes voor Karel de Kok en de Verjaardag van Sinterklaas. Dit jaar vieren Karel de Kok en zijn vrienden in het kasteel hun 10-jarig jubileum. Sinterklaas komt ook en dus moet er een groot verrassingsfeest worden georganiseerd. Maar vanzelfsprekend gaat er hierbij van alles mis… Een voorstelling vol grappen en grollen en swingende muziek! De cd na afloop is dan ook beslist een aanrader.

Minolta DSC

Met de hele Pietendiscussie ontkomen ook de theatergezelschappen er niet aan om hier iets mee te doen. Zelf ben ik daarom erg benieuwd naar Sinterklaas & het Pietenmysterie van het SinterklaasTheater. Hierin staan de vragen centraal die kinderen eigenlijk ieder jaar rond deze tijd aan hun ouders stellen. Waarom is Piet zwart als roet? Waarom draagt hij van die gekke kleding? Hoe word je eigenlijk Piet? Vragen waarbij ook veel ouders met de mond vol tanden staan en waar gezamenlijk tijdens een vrolijke en muzikale voorstelling antwoorden op worden gezocht. Met de boodschap dat kinderen heel goed zelf kunnen beslissen wie of wat voor hun een Piet is, zonder te kijken naar kleur of afkomst.

Winky en het paard van Sinterklaas - foto Andy Doornhein

Multicultureel verantwoord is al weer een aantal jaren het schattige verhaal van Winky en het Paard van Sinterklaas. Dit jaar is er voor het eerst een theatervoorstelling van. Niet met een echt paard vanzelfsprekend, maar wel met een lieve Winky die me al gelijk met haar stem wist te betoveren. Door dit Chinese meisje zie je pas goed hoe bijzonder de Nederlandse tradities ook in haar ogen zijn! Bekijk het filmpje.

Wil je met je zoon of dochter Sint in het theater zien, doe dan mee aan de winactie! We mogen 2x 2 kaartjes weggeven voor Karel de Kok en Het Paard van Sinterklaas, in een theater naar keuze. Karel de Kok is nog 21x te zien in het theater vanaf 21 november t/m 5 december. Winny en het Paard van Sinterklaas wordt nog 7x gespeeld vanaf 22 november t/m 3 december. Beiden verspreid over het land, dus er is vast in de buurt wel een voorstelling te vinden!

Wat moet je doen?

Laat je gegevens achter via ons winactie formulier en vertel naar welke voorstelling jij het liefste zou gaan en waarom! We hebben trouwens alleen je mailadres nodig, want de kaartjes worden per mail verzonden. De actie loopt tot 20 november 2014.

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  Vorig artikelAls je stoel maar goed zit
  Volgend artikelSinterklaascadeautips tussen de 10 en 15 euro
  Yvonne Koop
  Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in