12 x wat kun je allemaal met een airfryer?

12 x wat kun je allemaal met een airfryer?Beste mensen, ik ben sinds vorige week de gelukkig eigenaresse van een heuse airfryer van Inventum. Ik weet het, ik ben er wat aan de late kant mee. Half Nederland is allang heel enthousiast over deze heteluchtfriteuse. Ik kom er een beetje onhip achteraan hobbelen. Maar, beter laat dan nooit toch? Al in een week ben ik behoorlijk enthousiast over deze airfryer en raak ik steeds meer op de hoogte van de mogelijkheden. Toen ik ‘m eenmaal in huis had vroeg ik me meteen af: wat kun je allemaal met een airfryer? Ik ben vast niet de enige die dat denkt, dus tijd voor een blog over de airfryer.

Welke airfryer heb ik?

Er is natuurlijk een enorm aanbod aan airfryers. Wat de beste is enzo, daar heb ik me eigenlijk niet in verdiept. Ik vond het wel belangrijk dat ik een grote zou hebben. Wij zijn immers met z’n zessen. Niet handig als je dan 4 keer frietjes moet bakken bijvoorbeeld. Ik heb dus gekozen voor de Inventum GF500HLD heteluchtfriteuse. Mijn eerste indruk was wel: wat is ie groot, waar ga ik dat zetten? Wordt dat op het aanrecht, of in een kast? Wat kun je allemaal met een airfryer? Is dat heel veel, zodat je ‘m vaak gebruikt, of toch minder dan je denkt. Dat werd dus een dag van heel veel uitzoeken, waarna ik besloot dat ie toch een plek kreeg op mijn aanrecht. Mijn blender heeft plaatsgemaakt voor de airfryer.

Inventum GF400HLD heteluchtfriteuse

Wat kun je allemaal met een airfryer?

Dus ik ging op zoektocht naar wat je allemaal kunt met een airfryer. Ik deed een oproepje op Instagram en Facebook. Daar kwamen heel wat behulpzame reacties uit, die ik hier op een rij zal zetten. Je kunt er namelijk zoveel meer mee dan ik wist! In feite kun je er alles mee maken wat je ook in een oven kunt maken, alleen dan sneller. Toch kunnen er ook dingen in die ik van te voren niet had verwacht. Hieronder lees je wat je allemaal in de airfryer kunt bereiden. Heel handig voor de nieuwe gebruiker. Misschien leert de ervaren gebruiker ook nog wel iets van mijn overzicht?

Eieren koken

Dit vond ik de meeste verrassende tip: eieren koken. Eens zacht eitje maak je in 12 minuten zonder water in de airfryer. Gewoon de airfryer op 120 graden zetten, eitje in het mandje en 12 minuten later is ie klaar. Voor een hard gekookt 15 minuten. Ideaal!

eitje koken in de airfryer

Broodjes afbakken

Afbakbroodjes kunnen ook prima in de airfryer natuurlijk. Stel de airfryer in op 160 graden en bak af in 8 minuten. Je kunt hier trouwens ook je eitje bij leggen hoor, dat werkt ook. Dan heb je het hele ontbijtje in 1 keer klaar. Even de sinaasappels persen ondertussen en voilà!

Frietjes en snacks uit de airfryer

Deze had je vast al verwacht, ik in elk geval wel. Frietjes en snacks zoals kroketten kunnen prima in de airfryer. Op 200 graden zo’n kwartiertje voor diepvriesproducten. Zelfgemaakte frietjes kunnen ook. Dan zet je ‘m op 180 graden voor een minuut of 20-25. Gebruik iets kruimige aardappelen. Wij vinden zoete aardappelfrietjes ook lekker. De vegetarische kroketten van Mora zijn trouwens ook lekker uit de airfryer.

vegetarische kroketten uit de heteluchtfriteuse

Cake of taart bakken

Wij hadden het weekend nadat de airfryer binnenkwam toevallig net een verjaardag. Ik moest dus taart bakken en besloot dat meteen uit te proberen. Doordat ik een grote airfryer heb, past er prima een bakblik van 20 cm in. Ik maakte beslag, deed ‘m in de bakvorm en zette deze in de airfryer voor 50 minuten op 160 graden. Prima gaar!

taart in de heteluchtfriteuse bakken

Kikkererwten drogen

Deze tip kreeg ik van een collega. Ik heb ‘m nog niet uitgeprobeerd, maar dat ga ik zeker doen. Kikkererwten zijn namelijk razend gezond èn lekker! Ze zitten vol eiwitten en zijn een heerlijke snack zo rond 4 uur, als je trek krijgt. Spoel de kikkererwten af en en laat ze uitlekken in een zeef. Doe ze daarna in het mandje van de airfryer en zet ze 15 minuten aan op 160 graden. Bestrooi ze daarna met zeezout en paprikapoeder. Heerlijk!

Nacho’s warm maken

Deze tip kreeg ik van collegablogger Mamaliefde: nacho’s in uit de airfyer. Als je plotseling bezoek krijgt en je wil iets lekkers op tafel zetten, dan is dit een prima tip. Doe de nacho’s in het mandje, bestrooi royaal met kaas, een uitje en wat blokjes tomaat. Eventueel een klein fijngesneden rood pepertje. Maak guacamole voor erbij. Ik doe dit soms ook in een bakblik van 20 cm trouwens, dus waar ik ook de taart in bak. Ideaal.

Vis uit de airfryer

Als je denkt: wat kun je allemaal met de airfyer, dan mag vis natuurlijk niet ontbreken. Zoals je ook vis uit de oven kunt maken, kan dat ook in de airfryer. Een stukje zalm, dorade of kabeljauw is heerlijk! Je hoeft geen olie te gebruiken, gewoon erin doen en 10-12 minuten op 200 graden. Keer de vis halverwege even om.

Vlees uit de airfryer

Net als vis, kun je ook vlees in de airfryer maken. Voor het beste resultaat begin je met het vlees op een hoge temperatuur zetten, bijvoorbeeld 180 graden. Als de buitenkant krokant is, zet je ‘m op 150 graden en laat je het vlees langzaam verder garen. Voor het meest optimale resultaat kun je het beste een vleesthermometer kopen. Wij hebben deze digitale vleesthermometer, nog geen €15 kost die. Hier kun je lezen hoe heet welk vlees moet zijn van binnen. Natuurlijk kun je ook gewoon gehaktballetjes opwarmen enzo.

Groenten uit de airfryer

Als je benieuwd bent naar wat kun je allemaal met de airfryer, dan denk je vast al aan groenten. Goed gedacht, want ook dat kan heel goed. Je zet de airfryer op 180 graden en zo 7-10 minuutjes, afhankelijk van het soort groeten. Vanzelfsprekend moet harde groente wat langer dan zachte groente. Schud halverwege even. Een klein druppeltje olie is genoeg.

Tosti maken in de airfryer

Een tosti kun je in een tosti-ijzer, de pan of de oven maken, maar dus ook in de airfyer. Er komt geen vet aan te pas en de tosti wordt heerlijk knapperig. Slechts 5 minuutjes op 200 graden en hij is al klaar. Handig toch?

Aardappels poffen

Als ik weinig tijd heb om te koken, vind ik het heel handig dat je ook aardappels kunt poffen in de airfryer. Verwarm de airfryer op 200 graden en doe ze er 25 minuten in. Beetje kruidensaus om er overheen te gooien en klaar ben je.

Pizza’s bakken

Kant en klare of verse mini pizza’s passen heel goed in de airfryer. Voor mij gaat de voorkeur uit naar zelfgemaakt deeg die de kinderen dan zelf kunnen beleggen met ingrediënten naar keuze.

Review van de Inventum  GF500HLD heteluchtfriteuse

Ik heb natuurlijk geen ervaring met andere airfryers, dus ik kan het niet vergelijken, maar ik ben over de heel Inventum GF500HLD heteluchtfriteuse tevreden. Hij is makkelijk in het gebruik, is lekker ruim en hij doet wat hij moet doen. Wel vind ik dat hij meer lawaai maakt dan mijn oven. Het voordeel is dan weer dat ik hem niet hoef voor te verwarmen en het ook sneller klaar is. Ik gebruik ‘m heel veel en dat is ideaal! Heb jij nog tips voor verrassende recepten uit de airfryer? Ik hoor ze graag!

paastaart

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Inventum airfryer GF500HLD
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Productnaam
airfryer
Prijs
EUR 85
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #274
Volgend artikelMake over van de tv hoek
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

5 REACTIES

  1. Wat een leuke prijs! Natuurlijk doe ik graag mee. Ons gezin zal blij zijn als we vaker gezonde snacks gaan eten. Ik zou ook een taartje willen bakken. Handig zo’n apparaat.

  2. Ik zit er echt al paar jaar over te twijfelen maar ben nog niet overstag gegaan. Al neig ik erg maar aanschaf na deze blog. Ik ben altijd bang dat zo’n airfryer veel te klein is voor een gezin van 5. Hoe is jouw ervaring daarmee nu jij zelfs nog een gezinslid meer hebt dan ik? Ovenfriet eten wij geregeld want grote oven maar die zijn dan niet altijd lekker knapperig. Dat mis ik wel. Wij hebben geen friteuse dus moet het wel via de oven nu.

  3. Sinds wij al meer dan 7 weken in strenge thuisisolatie zitten en de kinderen en kleinkinderen niet meer in onze armen kunnen nemen, zou ik graag meedoen om deze airfryer te winnen.
    Zodra we weer het normale leven kunnen oppakken dan zou ik graag lekkere patatjes voor mijn kleinkinderen willen bakken en het feestje vieren van de vrijheid. samen met hen.

  4. Dit zijn de betere winacties! En wat een fijne review. Momenteel ben ik in herstel van een eetstoornis en ben ik – na een diepe down – weer bezig met werken aan een ‘up’. En als ik jouw ervaring zo lees, krijg ik direct onwijs zin om in de keuken aan de slag te gaan en mezelf uit te dagen met het eten van patatjes en andere voeding dat nu nog een strijd oplevert in mijn hoofd. Fijne avond nog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in