De zomerboeken top 10 van Sterre

Sterre is inmiddels al een flinke dame van ruim 9. En een echte boekenwurm. Ze leest alles wat los en vast zit en is dan ook erg blij als er weer eens een boek wordt opgestuurd voor haar leeftijd om een recensie over te schrijven. De afgelopen vakakentieweken heeft ze ontzettend veel boeken gelezen, en we hebben samen de leukste 10 geselecteerd voor een blogje. Er zijn vast mama’s met kinderen van haar leeftijd die wat boekentips kunnen gebruiken. Daarom hier de zomerboeken top 10 van Sterre.

Top-10-zomerboeken

 1. De maanzaak over kinderen die op de maan wonen en een professor die dood gevonden wordt. Een ongeluk, of is het moord?
 2. Silvester en de brand in IJsselbroek over een jongetje die verhuisd is naar IJsselbroek en een clubhuis heeft gemaakt. Dat vliegt in de brand en hij breekt zijn been.
 3. Het maan mysterie over Dash die op de maan woont en een commandant die verdwijnt. Dash is pas twaalf jaar oud is en nu al de beste detective van de hele maan. Maar deze vreemde verdwijning geeft zelfs Dash kopzorgen – ook omdat hij toevallig een alien heeft ontmoet, wat absoluut geheim moet blijven. Wanneer het
  voortbestaan van de mensheid op het spel komt te staan, wordt de druk op Dash onnoemelijk groot. Kan hij het mysterie van de verdwenen commandant oplossen?
 4. De vreselijke twee & De vreselijke twee nog vreselijker over Dick, die is verhuisd naar Dutjebroek. Helaas is daar niets te beleven, maar hij heeft één talent, hij is meestergrappenmaker. Kan hij dat worden op zijn nieuwe school, of blijkt dat toch heel lastig? Boeken vol humor.
 5. Zoenen met slagroom over Marleen die tijdens de zomervakantie in de ijssalon van oom Rob werkt. Ze wordt verliefd op het neefje van Oom Rob, Lucas. In gebrekkig school-Duits probeert ze Lucas in te werken. Maar Lucas laat Marleen de uitleg zó vaak herhalen dat ze het helemaal heeft gehad met hem. Al snel ontstaat er tussen hen een fikse strijd. Wanneer oom Rob in het ziekenhuis terechtkomt, worden Lucas en Marleen gedwongen om toch samen te werken.
 6. Hoe word ik een koppelaar? over Isabella waarvan het eigen liefdesleven een puinhoop is. Ze weet toevallig wel precies hoe ze anderen kan helpen met de liefde. Met haar beste vriend Jules en hartsvriendin Cato gaat ze in een oude auto op reis. Als ze op weg naar het zonnige zuiden stranden bij een verlaten benzinestation aan de Belgische grens heeft Isabella alle tijd om te oefenen als koppelaar…
 7. De boomhut van 65 verdiepingen en andere boomhut boeken over de boomhut van Andy en Terry waar weer 13 verdiepingen zijn bijgebouwd. Helaas komt een bouwinspecteur die de bouwvergunning komt controleren. Andy, Terry en de inspecteur gaan terug in de tijd om de vergunning voor de uitbreiding alsnog aan te vragen. Daardoor komen ze op allerlei plekken in andere tijden, zoals de prehistorie, Egypte, Romeinen, maar ook in de toekomst.
 8. De glitterclub boekjes over 5 meiden die allemaal van roze en glitters houden. Ze beleven leuke avonturen.
 9. Dagboek van een muts: hopeloos verliefd en andere delen over Nikki, die van haar geheime liefde Brandon een berichtje ontvangt en daarna helemaal hopeloos verliefd is! Nikki hoopt dat Brandon met haar mee wil naar het Valentijnsfeest, ze moet hem alleen nog vragen. Maar dat is nu juist het probleem: wat als hij nee zegt? Of erger nog: wat als Brandon met haar concurrent op liefdesgebied MacKenzie naar het feest gaat? Ondertussen krijgt Nikki steeds vaker verwarrende en nare berichtjes van hem. Vindt hij haar nu leuk of niet?
 10. Terug naar school over Eva, die mooie cijfers haalt en heeft een leuke vriendinnengroep heeft. Haar leven wordt op zijn kop gezet als ze na de zomer in een andere klas zit dan al haar vriendinnen. Tot overmaat van ramp moet Eva samenwerken met de zittenblijver Simon, de chagrijnigste jongen die ze ooit heeft ontmoet. Langzaam maar zeker ontdekt ze dat er achter zijn donkere krullen een hele andere Simon schuilgaat.
Vorig artikelHotel met topdesign voor een budgetprijs
Volgend artikelMijn dagritme met 4 kinderen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in