Foto weekoverzicht Judith #425

Feetje mooie meisjeHet was een sombere week. Ik ben die regen, wind en kou zo beu. Zeker nu ik op Mallorca en Madeira een klein beetje mocht proeven aan het voorjaar, ben ik helemaal klaar met dit rotweer. Ik wil de tuindeuren kunnen opengooien, buiten zitten in de zon! Helaas begrijp ik dat het nog niet veel beter gaat worden de komende week, dus dat wordt nog even afzien. Op zondag ging een langgekoesterde wens in vervulling: ik liep de CPC! Met een PR ook nog. Trots!

Lees ook: Foto weekoverzicht #424

Maandag

Maik had de auto nodig, dus ik ging op de fiets naar mijn werk. Dat was pittig, want mijn fiets is kapot en trapt heel zwaar. Helemaal met de wind tegen. De hele ochtend was ik daar, ging van vergadering naar afspraak en at heel veel Koekela koeken wat als traktatie was neergezet. O zo fout, maar wel lekker 🙂 Rond 3 uur fietste ik naar huis. Daar ontdekte ik dat Lenthe met haar vriendinnen een dure kaarsenstandaard had omgegooid dus ik was not amused. Vooral omdat ze op de werkkamer had gespeeld, terwijl de afspraak is dat ze daar wegblijven. Naja, ik nam een kop thee en ging zelf op de werkkamer zitten werken. Fee had ook bezoek en zij bouwde Kapla. Daarna informeerde ik bij mijn ouders hoe de verhuizing ging, want zij waren druk bezig en zouden die nacht voor het eerst in het nieuwe huis slapen. ‘s Avonds maakte ik courgettesoep en ik ging vroeg naar bed. Ik was moe, had ook slecht geslapen. 

kapla bouuwen fee

Dinsdag

Direct na het wakker worden ging ik naar de sportschool, want dat had ik al ruim een week niet meer gedaan. Daarna was het tijd voor werk. Ik had een presentatie voor te bereiden, mails te beantwoorden en moest nog wat mensen bellen. Voor ik het wist was het alweer lunchtijd. Daarna ging ik tot 1 uur nog even aan de slag en toen moest ik naar 2 afspraken toe. Tegen 5 uur was ik weer terug, toen belde er nog een nieuwe collega met wat vragen en voor ik het wist hoorde ik Maik binnenkomen van zijn werk. Ik heb een snelle pasta in elkaar gedraaid en ben daarna in bad gegaan. Dat was niet fijn, want het warme water was op! Fee had mega lang onder de douche gestaan, grrr. Dan maar in bed. Ik sliep heel vroeg, maar werd helaas om 3 uur wakker en heb de rest van de nacht niet meer kunnen slapen. 

work work work maart 2023in bad okt 2021

Woensdag

Het was een echte puberochtend: Maik was al vroeg weg met Fee en Lenthe en ik zat bij het ontbijt met de twee oudsten. Die zitten dan met hun telefoon voor zich en capuchon op te eten en zeggen niks. Elk gesprek dat ik probeerde aan te knopen kreeg ik te horen dat ik zeurde. Echt heel gezellig 🙂 Het is een fase toch? Verder had ik ‘s middags een leuke conferentie over hoogbegaafdheid en talentontwikkeling van Luk deWulf. Was heel leuk en interessant. Luk deWulf heeft ook zeer interessante boeken geschreven die ik zeker kan aanraden over talentontwikkeling en burn-out. Heel andere manier van kijken. 

bijeenkomst luk de wulf

Donderdag

Lenthe deed deze ochtend me in een toneelstuk over Herakles op school en ik ging kijken. Ze had verschillende rollen, maar deed het hartstikke goed. De hele klas deed het super, zo knap hoe de juffen dit voor elkaar hebben gekregen en de kostuums waren ook echt waanzinnig. Daarna ging ik als een speer naar een school in Den Haag, waar ik een filmpje ging maken. Was leuk om te doen. Daarna ben ik een paar uur bezig geweest met het bewerken van de beelden en samenvoegen tot 1 filmpje van 5 minuten. Toen was het opeens alweer tijd om de meiden van school te halen en naar pianoles te brengen. Ook nog snel de bestellingen ingepakt en naar de post gebracht. Sterre moest vroeg werken dus moest ik vroeg koken en daarna was ik eigenlijk best moe van deze dag. 

samen gamen

Vrijdag

Ik had een hele goede nacht gehad, maar moest er vroeg uit, want Sterre moest naar de orthodontist. Daarna had ik 2 online MDO’s voor mijn werk. Het kon niet anders dan op mijn vrije vrijdag, maar ik had wel afgesproken ze dan online te doen. Ging prima. Daarna heb ik wat zitten werken en voor ik het wist stond Yuren weer voor mijn neus. Hij heeft echt zoveel uren uitval elke dag, niet normaal gewoon. Maar goed, hij was best gezellig en die gezellige momentjes zijn spaarzaam sinds hij aan het puberen is, dus ik genoot er maar even van. We lunchten samen en toen was het tijd om Fee te halen. Ondertussen was de schoonmaakster de bovenste 2 verdiepingen weer aan het schoonmaken, zo’n luxe dat ik weer iemand gevonden heb die goed bevalt. Ik heb door dit pisweer de hele tijd geen zin om te hardlopen, weet ook niet waarom. Soms maakt het me niks uit, maar momenteel kan ik even niet de motivatie vinden om te gaan met die kou en regen. Midden op de dag zat er trouwens ineens een poes bij ons binnen, die direct naar de kooi van Pip ging. Kreeg hem gelukkig wel naar buiten. Hij was met Yuren mee naar binnen gelopen. 

poes in huistulpen maart 2023

Zaterdag

Om kwart voor 7 stond ik de auto te krabben, want het had gevroren. Het was gelukkig al wel licht, scheelt toch als ik ga zwemmen tegenwoordig. Na een uur baantjes trekken was het tijd voor ontbijt en heb ik nog wat gewerkt voor mijn blog. Een productief ochtendje dus. Maik was met Yuren naar de voetbal. Het was heerlijk weer, dus we gingen ook de tuin nog even in. Maik ging verticureren, Fee en ik een beetje in de tuin werken. Later heb ik ook nog lekker in de zon gezeten. De rest van de middag heb ik vooral gelezen. Ik ben begonnen in De Wezenmoeder, het nieuwste boek van Ellen Marie Wiseman. Het is opnieuw een boek waar je niet in kunt stoppen en waarbij je enorme medelijden krijgt met de hoofdpersoon. De kinderen lazen veel in Heel Keverburg kookt, een geweldig leuk prentenboek wat tevens leuk is om insecten in de tuin te leren kennen. ‘s Avonds keken we natuurlijk met het hele gezin Wie is de Mol. Voor het eerst had ik het een keer goed, ik heb nog nooit sinds het programma bestaat de juiste mol geraden haha. 

fee tuin werken

Fee maart 2023

Zondag

Raceday! Niet voor Max, maar voor mijzelf. Ik had een startbewijs voor de 10 km bij de CPC in Den Haag. Deze wil ik al ongeveer 14 jaar lopen, maar er is altijd wat. Of ik was zwanger/net bevallen, of ik had een blessure, of ik had Corona of net Corona gehad, of ik was gewoon niet fit genoeg, of het werd afgelast door storm. Dit jaar besloot ik me een keer niet ruim van tevoren in te schrijven, maar gewoon tot op het laatst te wachten. Toen ik vorige week uit Mallorca terug kwam waren er geen tickets meer beschikbaar, maar ik wist er via Marktplaats nog eentje te bemachtigen van iemand die niet fit was. Ik liep dus onder een andere naam dan mijn eigen naam, maar dat gaf niet. Dit jaar deed ik het! Met een PR ook, mijn snelste 10 ooit is 59.20 en vandaag liep ik ‘m in 59.18. En dat terwijl ik er vorige week zondag nog ruim 1.02 over deed. Ik ben dus heel tevreden en trots op mezelf. Met dank aan alle support via insta of live aan het parcours. Heeft me heel goed gedaan! De rest van de middag heb ik weinig gedaan. Na de lunch ben ik verder gaan lezen in mijn boek, ik heb risotto gemaakt en ben na het eten op tijd naar boven gegaan om verder te lezen. Dit boek moet uit haha. Weet niet of het gaat lukken vandaag, maar dan is het uit mijn hoofd als ik morgen weer moet werken. 

hup mama

Juut CPC vooraf 2023Juut cpc 10 km maart 2023

Vorig artikelMet dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten
Volgend artikelVakantie in mei
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in