Foto weekoverzicht Judith #49

De laatste week van 2015! Deze week stond natuurlijk in het teken van de kerstvakantie en de kerstdagen. We hebben weer heel wat beleefd! Een weekoverzicht met heel veel foto’s…

Op maandag lag ons huis vol glitters. De gastouder was er en de meisjes hadden bedacht dat het ontzettend leuk was om deze oranje pet helemaal met glitters te versieren. Ik vond het een minder goed plan, want ik vond de glitters werkelijk overal. Grrr!

glitterpet

Op dinsdag had ik de gastouder een dagje vrij gegeven. Ik heb met de kinderen gespeeld en nog wat dingen rondgebracht in Den Haag. Op den duur lagen alle 4 de kinderen te slapen! Ze hadden het blijkbaar nodig…

4 kids slapen in auto

‘s Avonds kwam de moeder van Maik oppassen. Wij waren uitgenodigd door de baas van Maik om vanwege kerst met het hele team + partners te gaan eten bij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam. Een leuk restaurant, waar ik al eens was geweest. We hebben een leuke avond gehad en het was erg leuk om Maiks collega’s te leren kennen.

kerstoutfit

Op woensdag heb ik gewerkt en boodschappen gedaan voor het kerstdiner. Ik wilde de ossenstaartsoep van mijn overleden oma maken en daar moest ik natuurlijk ruim van te voren aan beginnen. Bijzonder om dat te kunnen doen.

oud recept ossenstaartsoep

Ook maakten we vast een start met onze traditionele kerstvakantiepuzzel. Al ging dat met een onrustige Fee wat minder goed dan gehoopt 🙂

fee puzzel

Donderdagochtend ging het laatste kaarsje van de adventskalender aan.

24 adventskaarsjes

Maik moest in de ochtend nog werken en ik wat boodschappen doen. Dus ik ging met 4 kinderen de stad in, wat best een uitdaging was. Aan de andere kant voelde ik me ook zo rijk om met 4 prachtige kinderen door de stad te lopen! Vorig jaar zat Fee nog gewoon in mijn buik immers en was het best spannend of het allemaal goed zou gaan en er een gezond kindje ter wereld zou komen. Ik realiseer me deze dagen des te meer hoe dankbaar ik daarvoor ben.

fee kerstjurk 2015
Fee in haar roze kerstjurk

De kinderen vonden het erg spannend en de dag duurde te lang. Daarom besloten Maik en ik ze vast 1 cadeautje te laten uitpakken. Zo hadden ze meteen wat te spelen en kon ik rustig koken voor ‘s avonds.

kids met 1e kerst 2015

Aan het einde van de dag kwam de familie van Maik kerstavond bij ons vieren. We borrelden eerst wat en gingen rond 6 uur aan tafel.

viskwartet

Vooraf had ik een viskwartet gemaakt, daarna de ossenstaartsoep, vervolgens hertenbiefstuk met speculaassaus en het dessert was gemaakt door mijn zwager en schoonzus: bananentriffle die heerlijk was!

bananentrifle

De kinderen vonden het reuzegezellig. Lenthe zei toen iedereen vertrokken was rond 22.00 uur: “Nu is het helemaal niet meer gezellig!” Ze had echt genoten van de avond.

Fee korst

De volgende dag sliep iedereen nog toen ik wakker werd. Ik ging naar beneden en stak als eerste een kaarsje aan voor mijn oma bij de foto die we in 2007 maakten met 5 generaties vrouwen. Sterre nog als kleine baby in mijn armen. Helaas leven de oudste 2 generaties niet meer, dat maakt me extra blij dat we deze foto nog hebben gemaakt.

5 generaties

Daarna begon ik aan het kerstontbijt. Croissantjes maken, sinaasappeltjes persen, mijn eigen gebakken kerststol (had ik ingevroren voor een deel) in stukken snijden, de tafel mooi dekken. Terwijl ik bezig was, kwamen één voor één de kindjes beneden. Ze wisten dat we die ochtend de cadeautjes zouden gaan uitpakken, dus ze gingen allemaal dichtbij de boom zitten. Ze vonden het zò spannend!

cadeautjes onder de boom kerst 2015

Toen Maik dan eindelijk beneden kwam en we aan tafel zaten voor het ontbijt, gingen we op het gemak de cadeautjes uitpakken. Eindelijk de spanning er af. Wat waren ze blij met al hun spulletjes!

Dit hebben we gegeven aan de kinderen:

cadeaus Lenthe 2015
Lenthe kreeg een spel van Peppa, een muziekdoosje voor haar elastiekjes, bijenwasklei, het hart + 7 van Grimms en van Ses een poppetje om sluitingen te leren.
cadeaus sterre kerst 2015
Sterre kreeg poezië-plaatjes, een coöperatief leerspel, bijenwasklei, zelf papier maken, een agenda (staat niet op de foto) en het cijfer 9 van Grimms.
kerstcadeaus Yuren 2015
Yuren kreeg een ridderschild van hout, slaapklets voor kleuters, Stockmar waterverf, klein en het cijfer 6 van grimms. Hij kreeg ook nog lego creator, dat staat niet op de foto.
kerstcadeaus fee 2015
Fee kreeg 2 ijsberen van Ostheimer, een cijfer 2 van Grimms (de 1 hebben we al) en schaatsjes voor de wintertafel.

Ik kreeg van Maik het boek Shoot! van Anki van Zilverblauw en een luchtje en ik had Maik een boxershort met de skyline van New York gegeven en een heerlijke fles whiskey met chocola.

kerstcadeaus maik en mij 2015

Na het ontbijt en de cadeautjes reden we naar Zeeland. Op 1e kerst gingen we bij mijn ouders eten. Maik en ik wilden graag nog even een wandeling maken over de boulevard. De kinderen wilden niet mee, dus die dropten we bij mijn ouders. Fee namen we wel mee. Het was best koud, maar ook lekker om even te bewegen.

maik en juut boulevard kerst 2015

Daarna terug naar mijn ouders. Ook daar lagen nog mooie cadeaus onder de boom, voor zowel de kinderen als voor ons. Nogmaals dank paps en mams!

kersttafel 2015

Rond 6 uur gingen we aan tafel. We aten weer een hoop lekkere dingen: paté, pompoensoep, rollade, bijzondere kazen en tropisch ijs met vruchten. De kinderen vonden het wel lastig om het vol te houden. Ze hadden honger en waren al heel moe van de dag ervoor. Ze hebben dus wat eerder dan wij het hoofdgerecht gehad en daarna hebben we ze lekker op bed gelegd. Dat we nog ongeveer 5 keer naar boven konden rekenen we maar even niet mee… 🙂

pompoensoep

Tweede kerstdag hebben we met elkaar ontbeten, hebben de kinderen een heel leuk coöperatief leerspel van Djeco (Hop hop hop!) gespeeld en daarna vertrokken we naar mijn oma.

hophophop spel

Daar kwam al snel de rest van de familie ook en dat was erg gezellig. Op den duur kregen we het over vroeger en kwamen er oude foto’s op tafel. Zo leuk om te kijken! En wat grappig ook om dan je eigen kinderen in sommige familieleden te herkennen.

bij oma klip kerst 2015

Rond 3 uur reden we weer naar Den Haag. Daar speelden de kinderen met hun cadeaus, terwijl ik nog snel een mini-kerstdiner in elkaar flanste. De kinderen hadden het menu bedacht (vooral Sterre). Ze wilden een knoflook/kaasbroodje vooraf (Maik en ik aten nog wat restjes vis op), daarna nog een beetje ossenstaartsoep, vervolgens een lamsrackje met honing-tijm boter en tot slot oreo-ijs.

kerstdiner 2e kerst 2015

Na het diner hebben we ze snel in bed gelegd en zijn we zelf All You Need Is Love gaan kijken, want dat hadden we nog niet gezien. Helaas was Fee erg onrustig, ze is verkouden. Ik maakte nog wel deze lieve foto van haar bij de kerstboom. Die lichtjes vindt ze prachtig!

Fee bij de kerstboom 2015

Zondag hebben we een rustig dagje ingelast. De kinderen waren er echt aan toe na deze dagen. Lenthe liep al ‘s morgens om 9 uur in haar prinsessenjurk, Yuren en Sterre gingen aan de slag met de knoopster en Fee speelde met wat houten speelgoed. Ik maakte nog bitterkoekjespudding naar oma’s recept, want dat was me met kerst niet meer gelukt. Hadden we ‘s avonds nog een lekker toetje. Heerlijk rustig en knus was die dag. Ook ruimden we vast wat kerstspullen op. Kerst eruit, winter erin. De seizoenstafel is weer helemaal leuk geworden, met heel veel winterdiertjes, sleetje rijden, koning winter en nog veel meer moois om bij weg te dromen. De seizoensboom wil ik nog verder vullen, ik ga de kinderen zilveren en witte ijskristallen laten maken deze week. Dan is de boom weer helemaal klaar voor de komende weken!

seizoenstafel winter

Nu maken we ons op voor oud & nieuw. Hoe we dat vieren, dat lezen jullie volgende week!

Vorig artikelFree Printable kalender voor 2016
Volgend artikelStorybooks jewelry
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Wat een drukke dagen! Ik kan me voorstellen dat het druk en veel was!
    Maar zo te lezen erg gezellig en mooie cadeautjes.

    Geniet nog even van de vakantie en alvast een goed 2016!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in