The Ohm Collection natuurlijke deodorant

Vroeger had ik altijd zo’n spuitbus deo, dat werkte prima, maar dat zit natuurlijk vol rotzooi. Ik heb zelfs hele discussies gelezen over dat je er allerlei enge ziektes van zou kunnen krijgen. In hoeverre dat waar is weet ik niet hoor. Er wordt zoveel geroepen op het wereld wijde web, dat het soms lastig is wat je wel en niet moet geloven. Ik probeer toch vertrouwen te hebben in onze overheid, en vooral af te gaan op wetenschappelijk onderzoek. Wat natuurlijk niet betekent dat ik niet liever producten gebruik zonder toevoegingen. The Ohm Collection natuurlijke deodorant leek mij dus zeker interessant! Ik gebruik al de zonnebrandcrème van de Ohm Collection, en die is ook erg fijn. Zelfs één van de weinige die Sterre kan gebruiken zonder dat ze een allergische reactie krijgt.

The Ohm Collection natuurlijke deodorant

Sinds een tijdje gebruik ik al natuurlijke deodorant. Dit zit in een blikje en hier zit nog steeds sodium bicarbonaat in. Op zich fijn spul, het doet wat het moet doen, maar ik heb soms een geïrriteerde oksel. Dat komt, doordat er een soort harde stukjes in zitten, die de dunne huid onder je oksel irriteren. Daarom wilde ik wel eens iets anders proberen. Toen de Ohm Collection mij mailde dat ze nu ook een natuurlijke deodorant op de markt hadden, was ik meteen enthousiast. Ze stuurden mij een flesje op en ik ging het testen.

Mijn ervaring

Er zijn vijf verschillende geuren, waar ik eigenlijk allemaal heel nieuwsgierig naar ben, maar ik heb de Orange Blossom versie. Die ruikt overigens echt lekker. Niet zo extreem geparfumeerd, eigenlijk is het best een subtiele, natuurlijke geur. Groot voordeel vind ik dat het gewoon een soort crème is, die heel zacht aanvoelt. Geen harde of ruwe stukjes erin, daardoor smeert het snel en makkelijk weg en geeft het geen irritatie. Het flesje is trouwens ook heel handig in gebruik. Je draait het makkelijk open en dicht en met een klein beetje drukken op de kop van het flesje heb je er zo een druppeltje uit. Meer heb je ook niet nodig. Het allerbelangrijkste is natuurlijk: werkt het? Ik kan volmondig zeggen: ja!  Ik heb er mee gesport, gefietst, op een warme dag in de zon gezeten, en het bleef goed werken. Eigenlijk zelfs beter dan de reguliere deodorant die ik vroeger altijd gebruikte. Daar kwamen geurtjes op den duur toch doorheen.

Voordelen Ohm Collection deodorant

De voordelen die de Ohm Collection zelf beschrijft zijn:

  • Luchtdicht afgevult waardoor de laatste druppel net zo schoon is als de eerste
  • Geschikt voor alle temperatuursomstandigheden
  • Dierproefvrij & Vegan
  • Aluminium-vrij
  • Gaat tot wel 5 maanden mee in gebruik

Nadelen Ohm Collection deodorant

Eigenlijk is er maar 1 nadeel: de prijs. Een flesje kost €24,00 en dat is tegenover een flesje andere willekeurige deo van rond de €2,50 natuurlijk wel een groot verschil. Ik weet nog niet precies hoe lang je met zo’n flesje doet, dat zal ik later nog aan deze blog toevoegen. Je hebt er wel maar heel weinig van nodig, dus het zou met niet verbazen als dat best lang is. Daarbij heb ik de prijs wel over voor deze heerlijk ruikende deo, die volledig natuurlijk is en zijn werk prima doet.

Koop Ohm Collection deodorant

Wil jij ook een fluweelzachte en volledig natuurlijk deodorant gebruiken? Je koop de Ohm Collection via hun webwinkel. Daar kun je trouwens ook terecht voor de fijne zonnebrandcème en andere producten. Ik kan je niet adviseren over welke geur je moet kiezen, omdat ik er zelf nog maar eentje heb uitgetest. Maar de Orange Blossom is in elk geval heel lekker!

Vorig artikelEen roadtrip door het hoge Zwarte Woud
Volgend artikelMoederdag, dit jaar doen we het anders!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in