Foto weekoverzicht Judith #114

Eindelijk werd het deze week een beetje lente. Het mooie weer begon in het weekend en zette door. De hele week werd ik wakker met het geluid van fluitende vogeltjes, zonnestralen en licht. Ik werd er vrolijk van, jullie ook?

Maandag

De ochtend begon met een werkoverleg, en daarna nog 2 afspraken. Tussendoor werkte ik nog aardig wat mail weg.

Dinsdag

Ik had ontzettend slecht geslapen en stond doodmoe op. Na het ontbijt en een warme douche ging het gelukkig wel weer en begon ik aan de dag. Die was wederom vol. Ik zat zo’n beetje de hele dag in afspraken. Tussendoor had ik heel even een uurtje niks. Dat was tekort om naar huis te rijden, dus ik besloot te lunchen op de Thomsonlaan bij Lot. Ik had daar in de buurt een afspraak, dat kwam dus goed uit. De afspraak liep wat uit en ik moest racen naar huis, waar ik door files alsnog te laat kwam om de gastouder af te lossen, die eigenlijk maar tot 5 uur werkt. Ik kookte burrito’s en daarna legde Maik de kinderen op bed. We wilden tv kijken, nog naar wat debatten enzo, maar ik viel al snel als een blok in slaap. Maik maakte me om iets voor twaalven wakker en in bed sliep ik zo weer verder. Ik had wat in te halen…

Woendag

Na een goede nacht, Fee was niet wakker geweest, ging ik al vroeg op pad. Er moest immers gestemd worden! Ik besloot dat al vroeg te doen, om half 8, want ik dacht dat ik de rest van de dag geen tijd zou hebben. Sterre wilde mee, want op school bij haar hebben ze in aanloop naar de verkiezingen een heel eigen verkiezingsprogramma opgezet. Haar interesse was daardoor gewekt, heel leuk gedaan van haar school. Ze zei ook dat ze door het project de verkiezingen veel beter begreep. Hulde voor de juf die het verzon!

Na het stemmen bracht ik Sterre naar school en sloot ik aan bij en afspraak. Na deze afspraak werd ik gebeld dat mijn volgende afspraak niet doorging. Dat bleek achteraf maar goed ook, want niet veel later belde mijn gastouder op dat ze haar lichten was vergeten uit te doen en haar accu daardoor leeg was. Ze moest dus wachten op de ANWB en kon niet naar school rijden om Lenthe en Yuren op te halen. Gelukkig was ik in de buurt en kon ik ze ophalen. Ik heb met ze geluncht en na een uurtje verschenen ze gelukkig en kon ik verder met mijn werk.

‘s Avonds at ik een hapje met een collega bij een Italiaan en gingen we samen door naar het Onderwijsfestival, waar we de film “de kinderen van juf Kiet” zagen. Erg leuk!

Donderdag

Wat een heerlijke, zonnige dag was dat! Ik deed in de ochtend een heleboel spelletjes met Fee. Ik vraag haar altijd bij het ontbijt: wat zullen we spelen samen? En dan zegt ze: Pelletje 🙂 We deden onder andere Knappe Koppen, maar dan alleen de kaartjes. Erg leuk vindt ze dat. Daarna kreeg ik zin om de tuin in te gaan. Dat is echt nog een grote modderpoel, maar ik besloot toch wat te gaan rommelen. Ik heb wat houten platen die er lagen over de modder gelegd en daarop de tuintafel gezet. Zo kunnen we toch buiten eten als het straks een keer ineens echt lekker weer wordt. Daarnaast belde ik een hovenier om een afspraak te maken om eens langs te komen. We hebben geen budget voor een bijzonder tuinontwerp, bovendien wil ik eerst eens een seizoen kijken hoe de zon nou precies in de tuin staat en wat fijne plekjes zijn om te zitten. Dus we willen iets simpels, in elk geval schuttingen, een terras bij de schuifpui en wat gras. Verder strooi ik wel wat bloemenzaad voor een wilde bloementuin en hebben we een nieuwe terrasbank nodig.

Vrijdag

Schoonmaakdag! Eigenlijk had ik er geen zin in, maar het moet toch gebeuren. In de ochtend speelde ik eerst wat met Fee, en toen vertrokken we naar boven om aan de slag te gaan. Fee rommelde wat in de kinderkamers terwijl ik poetste. Daarna ging ze naar bed. De verleiding was erg groot om even op de bank te gaan zitten met een kop thee, maar ik deed het niet. Hup, verder met de volgende 2 verdiepingen! Gek genoeg geeft het altijd wel een voldaan gevoel als alles af is. Ook al kost het wel veel tijd, zo’n groot huis schoonmaken. Een uurtje of 4 ben ik toch zeker wel bezig als ik het echt goed wil doen.

Ik haalde Yuren en Lenthe op van school en later Sterre. Daarna gingen we direct door naar het zwembad in Delft. Yuren en Lenthe zitten in Scheveningen op zwemles, op de zaterdag. Sinds we hier wonen, merken we dat we er steeds meer tegenop zien om te gaan. Sowieso is de zaterdagmiddag geen fijne dag, omdat je nooit iets kunt gaan doen. Altijd moet je er aan denken dat je op tijd weer thuis bent voor de zwemles. En het kost ook veel tijd. Naar Scheveningen rijden is toch zeker een half uur vanaf hier. Ik had gezien dat er in Delft, op loopafstand van ons huis, ook een zwembad zat. Daar had ik de kinderen ingeschreven. Afgelopen dinsdag werd ik gebeld dat de kinderen mochten komen proefzwemmen en dan zouden ze kijken of er plek was. Dus om 4 uur zat ik in het zwembad. Uiteindelijk hadden ze het goed gedaan, Yuren mocht meteen door naar badje 4 en Lenthe naar badje 3. Helaas betekent dit wel dat ze op verschillende tijden moeten zwemmen. Lenthe van 4-5 en Yuren van 5-6. Ben ik er alsnog 2 uur mee zoet, maar wel op een doordeweekse dag. En dichtbij huis, dat scheelt ook. Over een week of 6 is Lenthe misschien ook wel toe aan badje 4 en dan kunnen ze weer allebei om dezelfde tijd.

Zaterdag

Deze zaterdag was Feetje jarig! Ze werd 2. Natuurlijk gingen mijn gedachten regelmatig terug naar die bizarre nacht waarop ze op de trap uit me kwam vallen. ‘s Morgens begonnen we natuurlijk met cadeautjes. Ze vond het allemaal wel leuk, grappig altijd dat ze met 2 jaar een beetje beginnen te snappen wat “jarig zijn” is. We gaven haar Ostheimer diertjes, die ze grotendeels zelf had mogen uitkiezen (handig, zo’n mama met een webwinkel) en nog wat te knutselen van SES Creative. Daarna maakte ik een taart. Sterre en Yuren gingen samen lopend naar de supermarkt, die ongeveer 10 minuten verderop zit. Ik vond dat heel erg spannend, maar het ging natuurlijk allemaal goed. Dat loslaten vind ik echt nog wel een dingetje hoor. Langzaamaan laat ik haar toch af en toe een beetje oefenen, want over 2 jaar moet ze naar de middelbare school en dan moet ze ook alleen de hort op. Een beetje ervaring opdoen kan dus geen kwaad.

Zelf ging ik naar het tuincentrum aan de overkant van de straat hier. Ik ging een boeket bloemen laten bezorgen. Toen ik in 2006 zwanger was van Sterre, deed ik de cursus “Samen Bevallen”. Ik heb nog steeds contact met de andere stellen en zo hoorden we vorige week dat één van de mannen was overleden. Zo verdrietig. We wilden namens onze “pufclub” een bos bloemen bezorgen om de vrouw die achterblijft te laten weten dat we aan haar denken. Hij had een hersentumor trouwens, al een aantal jaar, maar het was nu toch ineens snel gegaan. Wat is het leven toch kwetsbaar…

De rest van de dag kwam er natuurlijk visite. Ik vind het altijd reuze gezellig hoor, verjaardagen, maar ik heb wel altijd het gevoel dat ik alleen maar koffie sta te zetten, taart sta aan te snijden, hapjes sta klaar te maken en wijntjes sta in te schenken. Je komt er bijna niet aan toe om echt met iemand in gesprek te gaan, maar ja. Volgende keer maar weer gewoon een borrel en alles lekker op tafel zetten denk ik.

Zondag

Rond 7 uur stond Yuren alweer naast ons bed. Ik besloot er maar uit te gaan, in de hoop dat Maik nog even kon slapen, maar hij volgde vrij snel. Fee was ook al vroeg van de partij. We ontbeten met taart, die over was van het feestje. Daarna ging ik naar boven om wat te werken, en ging Maik met de kinderen spelen. ‘s Middags gingen we naar de ouders van Maik. Zijn vader is de 20e jarig, maar vierde het zondag. We hebben daar ook gegeten.

Komende week ga ik lekker naar Martinhal in Portugal. Voor een event en om te relaxen. Het jammere is, dat het er helemaal geen lekker weer is 🙁 Vorige week was het er nog 25 graden en zonnig, voor komende week wordt maar 13 graden en regen voorspeld. Zo ontzettend jammer! Ik ga maar heel hard duimen dat het uiteindelijk toch meevalt en ik nog wat zonnestraaltjes kan opdoen. Duimen jullie mee?

Vorig artikelHet wondermiddel vitamine D
Volgend artikelTips om langer batterij te hebben met je telefoon
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in