Wauw pauw!

boek wauw pauwWauw pauw is een boek dat gaat over een pasgeboren pauwtje dat net zulke mooie veren wil als de andere pauwen. Door dit boek kwam ik er achter hoeveel ik nog niet wist over een pauw. Naast een leuk boek met veel mogelijkheden tot verwerken, is het dus ook nog eens educatief.

Wat je nog niet wist over een pauw

De pauw zoals wij die kennen, een prachtig gekleurde groene of blauwe vogel met sierlijke veren, is het mannetje. De vrouwtjes zijn niet zo mooi van kleur. De pauw heeft ongeveer 150 prachtige veren met pauwoog in hun staart. Die veren krijgen ze pas na ongeveer 3 jaar. Daarvoor hebben de jongen dus niet zulke mooie kleuren! Ze oefenen al wel in het pronken. Het vrouwtje gaat pas broeden als ze haar 4e ei heeft gelegd. Ze legt er in totaal tussen de 4 en 8. De kleur van de eieren is wit en ze doet er 28 dagen over voor ze uitkomen. De eieren worden niet allemaal in één keer gelegd en het jong heeft wel meteen veren, dus geen dons zoals zoveel andere vogels.

wauwpauw_spread

Witte pauw

Het boekje Wauw Pauw gaat dus over een pasgeboren pauwtje die ook heel graag een oog wil  en zulke prachtige veren als de andere pauwen. Daarom gaat hij op zoek in de dierentuin. Daar treft hij onder andere ook mooie vlinders met pauwenogen. Het boekje is heel fantasievol. De afbeeldingen, van Yoko Heiligers, zijn werkelijk prachtig!

Verwerking

Na het lezen kun je met de kinderen praten over wat ze geleerd hebben over het boekje. En verder fantaseren over pauwen. Het boekje nodigt vooral uit tot een creatieve verwerking. Zo liet ik de kinderen pauwenveren bekijken en ze natekenen met pastelkrijt. (dat koop je online bijvoorbeeld hier, en is sowieso heel leuk om in huis te hebben voor diverse tekenactiviteiten)pastelkrijt

Een andere idee is om kinderen pauwenveren te laten knutselen. Bijvoorbeeld van papier die ze beplakken met goud en zilver folie, en verven met ecoline. Als ze een heleboel veren maken kun je ze als een staart plakken op een vel papier en de pauw erbij tekenen.

Zoek of koop hiervoor echte veren die je de kinderen laat beschilderen met acrylverf (te koop in de hobbywinkel of de HEMA) Bij Vogelveren.eu vind je veren in alle soorten en maten, je kunt er ook kant en klare pauwenveren kopen die je op de thematafel kunt zetten.

Een kinderboerderij bezoeken waar een echte pauw leeft is natuurlijk helemaal superleuk!

Als je googled op “knutselen rond thema pauw” vind je nog veel meer leuke ideeën. Zo kun je het boekje op diverse manieren verwerken. Kinderen houden van herhaling en vinden het dus prima om zo’n boekje meerdere keren te lezen. Maak er een echt thema van, waarbij je een seizoenstafel maakt met als thema pauw en bijvoorbeeld kleine geknutselde pauwenveertjes kunt laten maken die je in de seizoensboom hangt.

pagina boek wauw pauw

WIN

In samenwerking met Uitgeverij Marmer mag ik een unieke zeefdruk (afm. 30x40cm) ter waarde van €75,- weggeven! Dat is natuurlijk geweldig mooi voor aan de muur op de kinderkamer.

Daarnaast mag ik ook nog eens drie boeken met ieder een setje ansichtkaarten met schitterende illustraties beschikbaar stellen. Zodat jij thuis ook aan de slag kunt met dit toffe boek en het thema pauwen.

Wat moet je doen?

Laat ons via onderstaand formulier je gegevens weten èn vertel wat jij het liefste zou winnen (de zeefdruk of het boek + kaartensetje) en waarom. Deze actie loopt tot 28 aug 2016.

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  Boekje kopen? Dat kan oa bij Bol.com.

  zeefdruk wauw pauw
  Zeefdruk
  Vorig artikelVier redenen waarom shetlanders en kinderen goed samengaan
  Volgend artikelTips voor een kampeervakantie met de motor
  Judith van Wijk
  Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in