Trakteren met Nijntje, verhalen en traktatietips

Trakteren met Nijntje, verhalen en traktatietipsVoor kinderen is een verjaardag een feestelijke gebeurtenis waar ze het hele jaar naar uitkijken. De aandacht, cadeautjes, het trakteren, een jaartje ouder zijn, een kinderfeestje, allemaal dingen die ze noemen als je vraagt waarom ze zo’n zin hebben in hun verjaardag. Het is elk jaar opnieuw een mijlpaal. Kinderverjaardagen vieren we meestal ook uitgebreid. Logisch. Je wil je kind natuurlijk een fantastische dag bezorgen! In deze blog vertel ik over het kinderboek Trakteren met Nijntje, verhalen en traktatietips. Dit boekje is geschreven door Samuel Levie in samenwerking met Dick Bruna en bevat verhalen voor de allerkleinsten en feestelijke recepten voor de hele familie!

Lees ook: Traktatie met popcorn

aardbeien milkshake traktatie

Trakteren met Nijntje, verhalen en traktatietips

In het boekje Trakteren met Nijntje vind je twee verhalen die geschikt zijn voor jonge kinderen, peuters en kleuters. Het zijn verhalen over Nijntje die jarig is en Nijntje die feest viert. Het zal heel herkenbaar zijn voor jonge kinderen, want het zijn precies de thema’s waar zij mee te maken hebben als je bijna jarig zijn. Tussen de verhalen door staan 20 recepten voor leuke traktaties of gewoon om te serveren als hapje op een verjaardagsfeestje.

wortelbroodjes traktatie

Een greep uit de traktaties

In het boek vind je grotendeels gezonde traktaties, maar ook gewoon een paar hele lekkere traktaties. De basis wordt grotendeels gevormd door groente en fruit, met soms wat suiker toegevoegd (maar ook heel vaak niet!). In Trakteren met Nijntje vind je bijvoorbeeld recepten als wortelbroodjes, abrikozentoffees of aardbeien milkshakes. Leuk ingepakt en versierd, daar kun je mee voor de dag komen op school!

Trakteren met Nijntje, abrikozentoffees

Kleurplaat voor op de taart

Achterin het boekje staat er een kleurplaat. De kinderen kunnen deze inkleuren. Uitknippen gaat wat lastig voor jonge kinderhandjes, dus dat zal papa of mama moeten doen. Daarna kun je het slingertje bevestigen aan twee satéprikkers en op een van de gebakken taarten uit het boekje prikken voor een extra feestelijke ervaring. Een leuke activiteit voor jonge kinderen bij hun verjaardag en het geeft de traktatie een persoonlijk tintje.

Ook leuk: Wat lunchen we vandaag?

Trakteren met Nijntje, verhalen en traktatietips kleurplaat

Vorig artikelReview Tobi Robot Smartwatch
Volgend artikelVitamine D in de strijd tegen Corona?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in