Traktatie met popcorn

traktatie met popcornTraktaties met popcorn zijn over het algemeen makkelijk te maken. Er zijn online heel veel ideeën te vinden die leuk zijn om te maken. Je kunt zelf met je kind kiezen welke popcorn traktatie hij of zij het leukste vindt. In deze blog vertel ik alles over popcorn. Of het gezond is, wat het eigenlijk is en ik geef een aantal suggesties voor leuke traktaties met popcorn. Wil jouw kind een zeemeermin of koekiemonster? Een sneeuwman of een vlinder? In deze blog met popcorn traktaties vind je ze allemaal. Maar liefst 9 ideeën for een traktatie met popcorn!

Lees ook: Zo maak je de gezonde traktatie uit de Luizenmoeder
Lees ook: Traktaties naar de favorieten van je kind

Wat is popcorn?

Popcorn is gepofte mais. Mais is een soort graan. Als je dat graan verwarmt komt er stoom aan de binnenzijde. Het water in de korrels verdampt namelijk door de hitte. Dit maakt, dat het zetmeel aan de binnenkant uitzet. De korrel “ontploft” als het ware door de druk en het zetmeel komt zo naar buiten. Dit kan overigens niet met mais uit een blikje, je moet daarvoor de harde maïskorrels hebben. Die kun je in de supermarkt kopen.

popcorn in regenboog kleuren

Is popcorn een gezonde of ongezonde traktatie?

Of popcorn te scharen is in de categorie gezonde traktaties valt te bezien. In mais zitten zeker goede voedingstoffen. Zo zitten er veel vezels in en anti-oxidanten. Helaas zitten er door het zetmeel ook veel suikers in, die je bloedspiegel doen stijgen. Daarbij wordt popcorn bijna altijd met suiker of zout gegeten. Met name de zoete variant is extra ongezond. Kant-en-klare popcorn uit de supermarkt bevat bovendien veel ongezonde vetten. Concluderend kunnen we zeggen dat af en toe een keertje popcorn geen kwaad kan, mits je voor de zoute variant gaat die je zelf poft en dus niet kant-en-klare uit de supermarkt koopt die veel extra vet bevat. De voedingswaarde van een schaaltje zoute popcorn van 40 gram is 151 calorieën, 1,6 gram vet, 28,1 gram koolhydraten, 5,1 gram eiwitten, 2 gram vezels en 0,94 gram zout.

Lees ook: Traktatieklets
Lees ook: Traktatiecorner

traktatie met popcorn in doorzichtige beker

Traktaties met popcorn

Bovenstaande hoeft je zeker niet tegen te houden om een traktatie met popcorn te maken, tenzij het bij jou op school ten strengste verboden is om iets anders dan fruit en groente te trakteren. Gelukkig is dat op de meeste scholen niet zo. Als je een normale hoeveelheid aan houdt kan het prima. Je kunt met popcorn namelijk eindeloos variëren. De meest simpele manier is om ze in een bakje uit te delen, bestrooid met zout of suiker. Ik vind de poedersuiker van poederpret leuk, omdat deze suiker al gekleurd is. Ik heb zoveel leuke traktatie ideeën gezien! Hieronder ga ik ze met je delen.

popcorn met roze poederpret

Zeemeerminnen met popcorn

Voor deze traktatie heb je uiteraard popcorn nodig, maar ook puntzakken en turquoise papier, al dan niet met glitters. De doorzichtige puntzakken vul je met popcorn. Uit het papier knip je zeemeermin staarten, die je op de punt van de zak plakt. De zakken bind je dicht met een gouden of zilveren lintje en eventueel versier je de zakken nog met een schelpen bh die je uitprint. Geen zin om te knutselen? Je kunt deze traktatie ook kant-en-klaar kopen via Creatief met Liek.

traktatie met popcorn zeemeermin

Koekiemonster traktatie met popcorn

Voor deze traktatie heb je kartonnen bekertjes nodig, popcorn, voedingskleurstof, poedersuiker, mini-oreo koekjes en oogjes. Je maakt van poedersuiker, water en de blauwe voedingskleurstof een beetje glazuur dat je over de popcorn giet. Even flink husselen, zodat ze allemaal wat kleurstof mee pakken. Daarna vul je de bekertjes met de blauwe popcorn. Doe er een paar oogjes in en eventueel nog 1 of 2 mini-oreo koekjes en klaar is je traktatie! Dit kan trouwens ook met andere kleuren voedingskleurstof, bijvoorbeeld groen, geel of rood.

koekiemonster popcorn traktatie

Sneeuwpop popcorn traktatie

Als je kind in de winter jarig is, dan is deze traktatie met popcorn als sneeuwpop zeker heel leuk en super makkelijk. Je hebt witte bekertjes nodig, een zwarte en oranje stift, oranje wol en popcorn. Teken op de bekertjes ogen, wortel en een mond met de zwarte en oranje stift of knutsel ze met papier. Vul het bekertje met popcorn. Geef ieder bekertje een sjaal door een draad wol er omheen de knopen.

traktatie sneeuwpop van popcorn

Dino poep of unicorn poep

Deze dino poep traktatie zag ik met chocoladenootjes, maar dat kan natuurlijk ook prima met popcorn. Je kunt de popcorn een kleurtje geven, zoals hierboven beschreven met voedingskleurstof, maar je kunt het ook gewoon de originele kleur laten. Doe de popcorn in een foliezakje en maak een etiket met een dino en het woord “dino poep”. Zo kan het worden uitgedeeld. Hetzelfde kun je doen met unicorn poep, hiervoor geef je de popcorn verschillende kleuren.

unicorn poep traktatie

Popcorn ijshoorntjes

Voor deze superleuke ijshoorntjes, heel goed passend als je kind in het voorjaar of de zomer verjaart, heb je hoorntjes nodig (te koop in de supermarkt), popcorn, witte chocola en discodip. Je smelt de witte chocola in de magnetron of au bain marie en roert er de gekleurde discodop doorheen. Dan doe je de popcorn erdoor en maakt er bolletjes van, precies zo groot dat ze in de hoorntjes passen. Doe in de hoorntjes en laat drogen, liefst rechtop, in een glas ofzo. Ik heb hier papieren hoorntjes gebruikt, dat kan natuurlijk ook. Het schijnt dat je de popcorn ook aan elkaar kunt plakken met witte marshmallows die je smelt in de magnetron. Heb ik zelf niet uitgeprobeerd, maar kan ook leuk zijn.

popcorn ijsje traktatie

Unicorn of konijnen traktatie

Voor deze traktatie heb je uiteraard ook weer popcorn nodig, een bekertje, spekjes of papieren konijnenoortjes. Vul de bekertjes met popcorn. Bevestig de konijnen oortjes aan de achterzijde van het bekertje voor de konijnen traktatie. Wil je de unicorn traktatie, bevestig dan twee spekjes op de plek van de oren en 1 spekje als hoorn vooraan het bekertje. Op deze blog vind je het stappenplan. Geef het bekertje oogjes en een neusje.

traktatie konijn popcorn

Schaapjes met popcorn

Deze vind ik ook leuk, zeker in de lente. Vul boterhamzakjes met popcorn. Print schapenkopjes uit. Ik vond deze op Vecteezy. Plak ze op de zakjes en voila, klaar is je traktatie met popcorn.

schaap popcorn traktatie

Popcorn vlinders

Vul een boterhamzakje met popcorn en bindt het in het midden dicht met een touwtje. Verf een knijper in een mooie kleur of beplak met gekleurd papier. Teken er oogjes op en maak voelsprieten. Knijp de knijper in het midden van het zakje en daar is je popcorn vlinder traktatie.

traktatie met popcorn vlinder

IJsbeer met popcorn

Vul een vierkant cellofaan zakje met popcorn. Tegen er een neus en mond op met zwarte stift. Plak oogjes er op en eventueel een paars/wit touwtje als sjaal en klaar is je ijsbeer popcorn traktatie!

ijsbeer popcorn traktatie

Vorig artikelPastinaak stamppot met champignons, tijm en bacon
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #262
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in