Review Tobi Robot Smartwatch

Fee en tobi aan haar shirtMet de feestdagen op komst vind ik het leuk wat te vertellen over de Tobi Robot Smartwatch. Fee heeft deze een tijdje geleden gekregen en zij is er weg van. Hoewel ik extreem gebruik van schermpjes niet wil promoten, ben ik toch enthousiast over dit speelgoed. Er zitten leuke Mits je het gebruik als ouder enigszins aan banden legt. In deze blog dus een eerlijke review van de Tobi Robot Smartwatch.

Lees ook: Pandemic bordspel review

Wat is de Tobi Robot Smartwatch voor speelgoed?

Ken je de Tamagotchi van vroeger nog? Een elektronisch huisdiervriendje voor in je broekzak. Je moest ‘m eten geven, laten slapen, ermee spelen. Kinderen waren er gek van. De Tobi Robot Smartwatch heeft er iets van weg, maar dan veel uitgebreider. Het is een speelse robot, met daarnaast allerlei functies die je ook op een smartwatch vindt. Tobi heeft bewegende robotarmen en -benen, geluidseffecten en enorm veel gezichtsuitdrukkingen waar kinderen door zullen moeten lachen en gaan bewegen.

Camera op de Tobi

Daarnaast heeft de Tobi Robot Smartwatch twee camera’s om selfies en foto’s te maken. Er is opslagruimte voor maarliefst 3000 foto’s of 30 minuten video, dus ze kunnen echt even vooruit. Foto’s kunnen worden aangepast met grappige stickers. Fee hier is regelmatig met haar Tobi in de weer en maakt dan overal foto’s of korte filmpjes van die ze dan later weer terugkijkt.

Fee met tobi

Bewegen met de Tobi Robot Smartwatch

Wat is echt heel leuk vind aan de Tobi Robot Smartwatch is de stimulans tot bewegen. Zo zitten er augmented reality games op die te kinderen aanzetten tot bewegen. Ook kunnen ze interactieve dans en leerspelletjes doen. Doordat Fee ziet hoe ik altijd mijn ringen probeer vol te krijgen op mijn Apple Watch, is ze extra gemotiveerd om ook haar doelen op de Tobi te halen. Ze wil natuurlijk alles doen wat mama ook doet. Dit helpt voor mij wel om deze Robot Smartwatch echt de moeite waard te vinden. Dit is niet hangen op de bank met een schermpje, dit is een schermpje waarbij kinderen gaan bewegen! Ze krijgen een beloning als ze doelen gehaald hebben, dus dat motiveert extra. Evenals de stappenteller die er in zit. Fee zegt vaak: kijk mama, ik heb al 1000 stappen gedaan vandaag!

Review Tobi Robot Smartwatch

Educatieve spellen

Naast het bewegen zitten er ook educatieve spellen op. Leer de getallenrij bijvoorbeeld in spelvorm. Ook kunnen kinderen leren klokkijken op zowel een analoge als een digitale klok. Sowieso stimuleert het om ze te leren klokkijken. Wij geven Fee vaak haar smartwatch mee als ze op het achterpad gaat spelen en dan moet ze om een bepaalde tijd terug zijn. Ook hierdoor ben ik enthousiast geworden. De Tobi is trouwens ook als wekker te gebruiken.

klok tobi smartwatch

Hoe bevestig je de Tobi?

Er zijn twee manieren om de Tobi te bevestigen. Er zit een horlogebandje bij (in roze of blauw) waardoor ze het om hun pols kunnen doen. Persoonlijk vind ik dat wat minder. Het is nogal een kolossaal ding, wat niet echt lekker zit. Fee doet deze dus ook steeds uit, want het zit niet fijn. Er zit ook een clip bij, waarmee je de Tobi aan je kleding kunt bevestigen. Dit vinden wij prettiger in het gebruik. Het meest loopt Fee er gewoon los mee in haar handen.

Review Tobi Robot Smartwatch clip

Review Tobi Robot Smartwatch

Zoals ik in het intro al aangaf: ik vind de Tobi Smartwatch heel leuk voor kinderen, maar je moet als ouder het gebruik natuurlijk wel een beetje in de gaten houden. Dat is dan ook meteen een pluspunt van dit speelgoed. Je kunt herinneringen instellen voor je kinderen maar ook toezicht houden op de koppeling met andere Tobi Robot Smartwatch apparaten. Het ontwerp is stevig en goed hanteerbaar voor ouder en kind. Fee heeft ‘m nu al een poosje en hij is nog niet stuk gegaan bijvoorbeeld. Gemiddeld is ze er ongeveer een uur per dag mee bezig. Wij hebben de afspraak gemaakt dat ze er niet de hele dag op mag. Een nadeel vind ik het geluid. Dat kun je gelukkig wel uitzetten en dat laat ik haar dan ook altijd doen. Ik word namelijk echt gek van die herrie. Qua leeftijd zeggen ze dat het geschikt is van 4-10 jaar. Zelf denk ik dat 4 jaar nog best jong is om gebruik te kunnen maken van alle functies. Fee is bijna 6 en zij kan er goed mee overweg. Er zitten bijvoorbeeld ook spelletjes in waarbij je er steeds eentje moet overslaan: 11-13-15-enz. Ik denk dat de Tobi leuk is tot een jaar of 10, daarna wordt de behoefte van kinderen anders.

Review Tobi Robot Smartwatch roze bandje

Conclusie

Voor de feestdagen is de Tobi Robot Smartwatch een leuk cadeau, maar doordat het best prijzig is (€61) is het wel eerder iets voor in de zak of onder de kerstboom dan voor in de schoen. Voor een verjaardag zou het ook goed passen. Als ik het vergelijk met schermpjes zoals een tablet vind ik dat de Tobi meer aanzet tot bewegen dan stilzitten en leren dan dom filmpjes kijken. De meeste spelletjes zijn educatief of stimuleren tot bewegen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel weer iets digitaals, dat is een keuze. Hier is de Tobi een groot succes, maar ik vind het absoluut niet te, waardoor ik het zeker kan aanbevelen. Hoop dat jullie iets gehad hebben aan deze Review Tobi Robot Smartwatch!

tobi smartwatch robot

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #302
Volgend artikelTrakteren met Nijntje, verhalen en traktatietips
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in