Een tweede badkamer met kinderen, superhandig!

badkamer schoongemaakt jun 2019Toen wij 3 jaar geleden verhuisden naar onze huidige nieuwbouwwoning, die wij zelf konden indelen, wist ik het zeker: ik wilde twee badkamers èn aparte toiletten. Inmiddels hebben we die dus ook, en ik ben daar nog steeds superblij mee. Een tweede badkamer met kinderen is namelijk superhandig. In deze blog vertel ik je waarom en ook hoe wij het hebben aangepakt, welke keuzes we hebben gemaakt en laat ik onze badkamers natuurlijk zien.

Een tweede badkamer met kinderen

Kijk, ik snap natuurlijk best dat niet iedereen de ruimte of het budget heeft om een tweede badkamer in huis te maken. In ons vorige huis hadden we die ruimte ook niet, sterker nog, daar moesten de kinderen zelfs bij elkaar op de kamer slapen. Dat was dan ook de hoofdreden dat we wilden verhuizen: het huis werd simpelweg te klein met 4 kinderen. Aangezien de ruimte woning die wij voor ogen hadden niet te vinden was in centrum Den Haag, hebben we de keuze gemaakt om in Rijswijk te gaan wonen, aan de rand van Delft. Hoewel ik vooraf twijfels had, heb ik er nooit spijt van gehad. Een groot huis, precies zo ingedeeld als je zelf graag wil, zorgt voor zoveel woonplezier. Daar is het wonen in de binnenstad van Den Haag ondergeschikt aan.

Wat zijn de voordelen van een extra badkamer?

Om te beginnen is een tweede badkamer met kinderen natuurlijk heel fijn om files en drukte te voorkomen. In ons vorige huis stonden we elkaar altijd te verdringen met tandenpoetsen of douchen. Bovendien hadden we daar dus ook een toilet in de badkamer. Daardoor kwam het wel eens voor dat ik stond te douchen en een van de kinderen er gezellig op de wc naast kwam zitten. Vond ik meestal niet zo tof. Daarnaast maken kinderen altijd troep. Niet alleen in de woonkamer of in de slaapkamer, ook in de badkamer. Er lag altijd speelgoed, een shampoofles op de grond of er lagen kleren of handdoeken te slingeren. Tot slot wordt een badkamer ook veel sneller vies als je er met z’n zessen in komt.

overview badkamer

Praktische tips als je een tweede badkamer wil

Wij hebben er voor gekozen om een badkamer op de verdieping van de kinderen te maken en eentje bij onze slaapkamer. Bij de kinderen hebben we alleen een douche en wastafelmeubel, wij hebben een douche en een bad. Af en toe kunnen de kinderen dan bij ons in bad als ze willen, maar meestal douchen ze gewoon. De toiletten hebben we ook apart gedaan, zodat het nooit meer voorkomt dat er iemand naar de wc moet terwijl de ander net staat te douchen. Zeker nu ze beginnen te puberen hoeven ze niet meer zo nodig  pottenkijkers te hebben, wat ik goed begrijp. En ik zelf liever ook niet. Om inspiratie voor de badkamer op te doen, heb ik heel veel rondgekeken. In winkels, op internet en in woonbladen bijvoorbeeld. Alle leuke ideeën fotografeerde ik en sloeg ik op in een mapje op mijn telefoon. Toen het eenmaal zover was om de badkamers te gaan maken en stylen, heb ik daar veel profijt van gehad.

Kosten en indeling badkamers

Veel mensen willen weten wat een nieuwe badkamer kost, maar dat is natuurlijk erg afhankelijk van de beschikbare ruimte en de keuzes die je maakt voor materialen. Onze badkamers waren allebei rond de €6000-€8000, inclusief alles. De leidingen lagen wel al goed, omdat het natuurlijk een nieuwbouwwoning is. Je kunt in elk geval aardig besparen op kranen, douchebakken, baden en toiletten door goed op internet te zoeken en aanbiedingen in de gaten te houden. Wij zijn eindeloos aan het vergelijken geweest en hebben uiteindelijk best veel fijne producten tegen dito prijzen gevonden op Sanitairwinkel.nl. Daar hebben ze echt alles. Voor tegels zijn we deels geslaagd bij een outlet en voor 1 wand hebben we ook wat duurdere tegels gekozen. Zo zijn we steeds aan het puzzelen geweest. Ik ben uiteindelijk ontzettend blij met allebei de badkamers.

badkamer bad

 

Vorig artikelSnelle kaascrackers
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #280
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in