Tuinkussens, wat is hip dit voorjaar?

groene kussensDe lente is gekomen, niet alleen op papier, maar ook echt. Althans, deze week dan. Volgende week wordt het kouder, maar de zon blijft en dat is natuurlijk heerlijk. Bij ons in de tuin is het meteen lekker als de zon schijnt. Dus ik heb deze week een kleurtje opgedaan. De kinderen liepen in hun blote bast rond en speelden met water en ik realiseerde me hoe erg in dat gemist had deze lange, lange winter. Volgende plan: de tuin moet weer leuk worden! Plantjes erin, mos eruit, leuke accessoires en fris gekleurde kussentjes voor wat kleur. Dan wordt buiten zitten namelijk nòg leuker en krijgen we echt dat zomerse gevoel. Dus er is werk aan de winkel. Gelukkig zijn we momenteel allemaal aan huis gekluisterd, dus is de tuin een project wat al snel kan starten. Ik maak het prioriteit, en jij?

Lees ook: Maak je tuin klaar voor het voorjaar

Tuinkussens, wat is hip dit voorjaar? Ik zocht het uit!

Vaak zijn de trends in het voorjaar pastelkleuren. Dit jaar zie ik ook iets anders. Natuurlijk zie je wel de kleuren geel en groen, maar dit keer juist wat dieper groen en wat mosterdgeel. Net zo vrolijk en passend bij de lente, maar weer even wat anders. Ik hou daar wel van, zeker als je tuinkussens combineert met een mooi dienblad, een kan met water of homemade limonade, een paar kleurrijke planten, je kent het wel.

Tuinkussens, wat is hip dit voorjaar? mosterdgeel

Kussens met afbeeldingen

Wat ik ook grappig vind, is dat je dit jaar naast effen kussens, ook kussens ziet met schilderachtige afbeeldingen. Dat heeft een bijzonder effect in je tuin. Leuk ook om veel verschillende kussens te nemen en af te wisselen met verschillende afbeeldingen. Ik zou dan wel adviseren om niet alleen voor drukke prints te kiezen. Wissel het juist af met rustige, effen kussens. Zo houd je het speels.

bank met tuinkussens

Andere accessoires in je tuin

Natuurlijk is het ook leuk om kleurrijke tuinkussens te combineren met andere accessoires in dezelfde kleurtjes. Bij dat groen en geel kun je bijvoorbeeld heel goed goud combineren. Denk aan gouden bloempotjes (ik zag deze bij het tuincentrum), een mooie waterkan, bekers, kaarsjes die je kunt neerzetten voor de lange zomeravonden die we hopelijk gaan krijgen deze zomer. Ook een mooi plaid doet het goed. Zeker in deze tijd van het jaar. Zo rond een uur of 5 begint het namelijk wel af te koelen. De zon schijnt dan nog wel, dus als je buiten wil blijven zitten, kun je een lekker warm plaid over jezelf heen wikkelen. Op je tuinbank geeft het een gezellige, warme look & feel, zo’n plaid.

01_Madison_Bergen_07

Weinig budget?

Heb je trouwens weinig budget voor een mooie tuinbank? Maak dan gewoon zelf een constructie van pallets die je vervolgens helemaal vol gooit met toffe tuinkussens. Dan ben je voor €100 klaar en je hebt er het hele seizoen plezier van. Het hoeft echt niet veel te kosten dus. Accessoires doen over het algemeen veel meer dan de meubels zelf. Je kunt trouwens ook eens bij de kringloopwinkel kijken. Daar vind je misschien ook wel een toffe tuinbank of een eettafel met wat stoelen voor buiten. Fijne zomer allemaal!

Tuinkussens, wat is hip dit voorjaar? jungle en vogels

Vorig artikelDe Grote Slijmfilm nù al op tv!
Volgend artikelKleurwedstrijd: ontwerp je eigen broodtrommel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in