Leuk voor de kids, een weekend FarmCamps Mariekerke

farmcamps lodgetenten In 2012, vlak na de lancering van FarmCamps, logeerden wij twee nachtjes bij de boer in Zweelo: FarmCamps ‘t Looveld. Het concept was toen nog maar net opgestart, en iedereen was nog wat zoekende. Desondanks was het superleuk. We hadden prachtig weer, de kindjes maakten ijs, we barbecueden en keken naar de diertjes.

Safaritenten en lodgetenten

Nu, 3 jaar later, leek het ons leuk eens te kijken hoe het concept “logeren bij de boer” zich verder ontwikkeld had. Op de website zagen we al snel dat er inmiddels veel meer keus was dan de jaren ervoor. Ook zijn er nu, naast de safaritenten ook luxe lodgetenten. Hierin heb je zelfs een eigen badkamer!

De vorige keer hadden we een safaritent, nu kozen we voor een luxe lodgetent. Met de kindjes eigenlijk wel heel praktisch, zeker ook met baby Fee. De lodgetenten staan niet bij elke boer, trouwens. Wij kozen uiteindelijk voor FarmCamps Mariekerke in Zeeland. Een thuiswedstrijd, voor mij, want ik heb de eerste 19 jaar van mijn leven doorgebracht op Walcheren. Desondanks kende ik de boerderij niet en deden we ook een heleboel leuke uitstapjes die voor mij nieuw waren!

farmcamps tent

FarmCamps Mariekerke

Op deze schapenboerderij zwaaien boer Jan en boerin Lydia de scepter. Ze keken niet op of om van onze vier kinderen, want zelf hebben ze er 5, reuze gezellig dus. Het terrein ligt vanaf de weg gezien een beetje verstopt. Er is een grasveld met speeltuintje en mini-kinderboerderij met rondom de tenten. Dit is een heel gezellig stuk, waar onze kinderen voortdurend aan het spelen waren. Helaas staan rondom dit veldje geen luxe lodgetenten, je kunt er dus alleen zitten als je kiest voor een safaritent zonder eigen sanitair. Gelukkig is het maar een klein stukje lopen, dus onze kinderen gingen er gewoon zelf heen vanaf de tent.

schommelen

yuren zandbak farmcamps mariekerke

Onze lodgetent stond in een rijtje van 6 tenten op een ander stuk. We hadden vrij uitzicht over de weilanden, wat fantastisch was. En veel privacy. De tent was van alle gemakken voorzien: een hangmat, fijne stoelen, een barbecue, een buitenkacheltje en een fijne tafel om buiten aan te zitten. Binnen waren er ook 2 kacheltjes die voor de nodige warmte zorgden, want met name ‘s nachts koelde het toch nog flink af.

Farmcamps mariekekerke

Het Hooihuys en de badkamer

Dè topper voor de kinderen was het Hooihuys, een kinderbed met een huisje erop waar ze voortdurend in speelden. Onderin konden ze met z’n tweetjes slapen. Dat werd uiteraard meteen ruzie, want ja, 3 kinderen en maar 2 plekken. Dus hebben we het afgewisseld. Zo konden ze allemaal 2 nachtjes in het Hooihuys slapen.

De badkamer zat achteraan in de tent. Het was heel fijn om een eigen toilet en douche te hebben. Scheelt met 4 kinderen toch een hoop ritjes richting toiletgebouw! Wel werd het erg nat in de badkamer en droogde dat niet zo snel. Dus niet op sokken naar de wc, want dan had je natte voeten.

kijken wat er in de picknickmand zit

Wij bestelden een ontbijtje ‘s morgens. Dan kreeg je een grote mand met boerenproducten. Het was steeds weer een verrassing wat er in zat. Vooral de bolussen vielen erg in de smaak (Zeeuwse lekkernij). De witte puntjes vonden wij jammer, het is algemeen bekend dat witbrood niet zo gezond is als vezelrijk brood. Voortaan liever bruine broodjes, boer Jan!

ontbijt farmcamps mariekerke

Activiteiten bij de boer

Op zaterdag kregen we in de ochtend een hele leuke en informatieve rondleiding van boer Jan. Het duurde ongeveer een uur en zowel wij als de kindjes vonden dit erg interessant. Hij liet ons pasgeboren lammetjes zien, vertelde over de schapen en de stieren, het winkeltje met zijn eigen vlees en kaas en hij reed de kinderen rond op de tractor. Verder konden de kinderen schapen scheren en ponyrijden. FarmCamps Mariekerke heeft ook een hele toffe speelzolder, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Het maildoolhof was helaas nog niet hoog genoeg, maar in de zomer kunnen ze daar ook lekker rondlopen. Ze hoeven zich er niet te vervelend dus!

boer jan vertelt over stieren

speelhooizolder

schapen scheren

Uitstapjes in de omgeving

Ook in de omgeving is genoeg te doen. Zo haalden we biologisch boerenijs bij de Koehoorn, 2 minuutjes lopen vanaf het terrein van FarmCamps. We dronken thee en plukten bloemen bij Sint-Anthonishoek in Koudekerke.

speeltuin weitje biggekerke

We bezochten de gave speeltuin ‘t Weitje in Biggekerke en tot slot bezochten we bloempluktuin en theetuin Hof Hazenberg in Aagtekerke. Allemaal aanraders, ook bij iets minder weer is het leuk om bloemen te plukken en bij de theetuin in Koudekerke kun je ook lekker binnen zitten. ‘s Avonds aten we een keer lekker op het strand, bij Brooklyn on the Beach in Domburg. Was erg goed!

skelter hof hazenberg

thee tuin hof hazenberg

FarmCamps is als concept enorm gegroeid en nog steeds ontzettend leuk voor de kinderen. En het fijne is: als de kinderen het naar hun zin hebben, heb jij het als ouder ook naar je zin! En zelfs ook een keertje echt vakantie, tijd om een boek te lezen enzo, terwijl zij de boer helpen. Aanrader dus! En er zijn nog plekjes in de zomer….

Boek je FarmCamps vakantie hier.

activiteitenbord farmcamps mariekerke

Vorig artikelWin een paar super slippers van FitFlop
Volgend artikelToffe telefoonhoesjes voor vrouwen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in