Verf ideeën ter inspiratie voor in huis

sterre verven kamer lentheHet is leuk om regelmatig iets in je huis te veranderen. Een van de meest simpele manieren waarop dit kan, is door te gaan verven. Kies een andere kleur en ga aan de slag. Meestal is een wandje verven in een paar uurtjes gebeurd, en het resultaat is altijd treffend. Maar, misschien wel een beetje saai. Daarom verzamelde ik een aantal verf ideeën ter inspiratie voor in huis. 

Verf ideeën ter inspiratie voor in huis

Zoals gezegd is het leuk om eens iets anders te doen met verf in plaats van alleen een handje schilderen. Pinterest staat gelukkig vol met ideeën. Als eerste moet je natuurlijk wel  verf kopen en daarvoor is het belangrijk om de kleur te bepalen. Ben je er helemaal uit qua kleur en weet je wat je wil doen, dan kun je uitrekenen hoeveel liter je nodig hebt en de verf bestellen. 

Twee kleuren op één muur

Wat een leuk effect geeft, is het schilderen van een muur in twee kleuren. Je kunt de scheiding tussen de kleuren precies op de helft maken, maar nog leuker is het om het juist iets te laten afwijken. Verdeel bijvoorbeeld de muur in drie stukken en verf 1/3 in donkerrode en 2/3 in lichtroze. Dit geeft een heel grappig effect. Je kunt ook voor twee totaal verschillende kleuren kiezen, bijvoorbeeld lila en geel. Je moet een beetje lef hebben, maar het resultaat mag er zijn. 

Schilder je planfond mee

Mensen zijn vaak bang om een plafond te schilderen in een andere kleur dan wit, maar het kan ontzettend gaaf zijn. Zo zag ik eens een slaapkamer die volledig blauw was geverfd, inclusief plafond. Op de wand hingen allerlei schilderijen van kleurrijke vissen en planten. Het leek zo net een aquarium en dat gaf een waanzinnig gaaf effect. Je kunt het ook omdraaien: juist alleen het plafon een warme kleur geven en de wanden wit laten. Hier word je woonkamer knusser van. Wie durft?

Cirkels op je muur

Een ander gaaf idee is om op je muur cirkels te verven. De eenvoudigste manier om dit te doen, is met een touwtje, punaise en potlood. Bepaal het middelpunt van de cirkel en hoe groot je het rondje ongeveer wil hebben. Knip een stukje touw af wat ongeveer de lengte heeft van hoe groot je de cirkel wenst te hebben. Doe aan de ene kant een punaise en prik die op het middelpunt in de muur. Bindt aan de andere kant een potlood en maak zo een perfecte cirkel met potlood op de muur. Daarna kun je gaan verven. Een vaste hand is daarbij wel handig, zodat je geen foutjes maakt en een strakke vorm krijgt. 

Vlakken op de muur

Ook vlakken op de muur zijn bijzonder. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een schilderij gebruiken wat je omtrekt met potlood op de muur. Of een groot stuk hout wat je omtrekt. Daarna verf je het vlak in een afwijkende kleur. Eventueel hang je er daarna een schilderij in, zodat het schilderij een omlijsting lijkt te hebben. Heel gaaf! 

Lijnen op de muur

Als je masking tape in huis hebt, kun je ook een lijnenspel maken. Plak willekeurig de masking tape in schuine lijnen op de muur. Hierbij mag de tape best wat over elkaar komen, zodat je wat driehoek vormen krijgt. Verf de muur en laat drogen. Als alles droog is, haal je het tape weg en blijven de witte lijnen over. Een heel bijzonder effect geeft dat!

Goud op de muur

Een beetje gewaagd misschien, maar goud of zilver op de muur is heel mooi. Het geeft een sjieke uitstraling en is een ware blikvanger. Combineer het met de juiste accessoires, zodat het een geheel wordt. Zorg ervoor dat het niet te rommelig wordt, maar combineer met sjieke kleuren, zoals zwart en donkerblauw. Vind je het toch niks? Dan schilder je het toch weer over? Tof juist om soms iets geks uit te proberen! 

maik verven werkkamer

 

Vorig artikelMeer groen èn meer kleur in je tuin
Volgend artikelZwempret in waterpark Rulantica
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in