Waarom zou je een gietvloer kiezen?

grijze gietvloerWaarom zou je een gietvloer kiezen? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen als ze horen dat buren, vrienden of familie voor een gietvloer hebben gekozen. Gietvloeren zijn de laatste tijd namelijk best wel hip. Je hoort er steeds vaker over. In mijn omgeving zijn er meerdere mensen die een gietvloer hebben genomen, een populaire kleur is grijs.

Lees ook: Hoe maak je iets leuks van het kleinste kamertje?

Welke vloer kies je bij een verhuizing?

Als je gaat verhuizen komt vroeg of laat de vraag: welke vloer ga je kiezen? Koop je een bestaand huis, dan ligt er soms een vloer die nog mooi is. Vaak is een vloer niet je smaak of behoorlijk afgeragd, waardoor je liever voor iets nieuws kiest. Persoonlijk heb ik graag een nieuwe vloer, waar nog geen viezigheid en slijtage op zit van de vorige bewoners. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik nog nooit een bestaand huis gekocht heb trouwens, ik ben fan van nieuwbouwhuizen die de meest moderne snufjes hebben op het gebied van energie, isolatie en duurzaamheid.

Waarom zou je een gietvloer kiezen?

Er zijn verschillende redenen als je je afvraagt: waarom zou je een gietvloer kiezen? Allereerst is een gietvloer zeer onderhoudsvriendelijk. Er zitten geen naden in, de vloer is volledig glad en egaal, dus er kan zich nergens vuil ophopen in kieren ofzo. Als er iets overheen valt, dweil je het zo op en er blijven geen lelijke vlekken achter zoals bij vloerbedekking het geval is. Ook kunnen er geen vochtplekken ontstaan, dit heb je bij laminaat of hout soms wel (ik spreek uit ervaring). Een gietvloer is bovendien heel eenvoudig te leggen. Je hoeft er vervolgens nooit meer iets mee te doen en het werkt ook niet. Onze laminaatvloer is na verloop van tijd wat gaan krimpen, waardoor er kieren kwamen bijvoorbeeld. Wil je later toch een andere vloer? Je legt dat zo over je gietvloer heen. Hij hoeft er dus niet eerst uit. Een gietvloer is waterdicht, kan gebruikt worden met vloerverwarming en is comfortabel aan je voeten. Het enige nadeel is eigenlijk dat je er wel krassen op kun krijgen of kleurverschil door de zon.

gietvloer keuken

De prijs van een gietvloer

Natuurlijk is de prijs ook belangrijk. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Er zit kwaliteitsverschil in diverse gietvloeren. Sommige gietvloeren hebben een risico op krassen en verkleuren, maar hoe beter de kwaliteit, hoe kleiner dit risico wordt. Uiteraard is de beste vloer ook de duurste. Gemiddeld gezien kom je uit op een prijs tussen de 30€ tot €80 per vierkante meter. Als je hier meer over wil weten of een offerte wil aanvragen voor jouw situatie, klik dan even door naar deze website over prijs gietvloer en gietvloerprijs m2.

Waarom zou je een gietvloer kiezen?

Wat voor gietvloeren zijn er?

Gietvloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Er ging een wereld voor me open toen ik de hoeveelheid kleuren en designs zag. Zo zijn er bijvoorbeeld gemarmerde dessins, roze vloeren en nog veel meer. Er wordt vaak voor grijs gekozen, wat natuurlijk ook heel neutraal is. Toch zou ik ook wel voor roze durven kiezen. Of wit. Al zie je daar natuurlijk wel veel op. Genoeg keuze in ieder geval, het is belangrijk om je uitgebreid te oriënteren. Dat kan online al heel goed. Kijk hier voor de collectie gietvloeren en gietvloer specialist.

Tip: gebruik een goede gietvloer reiniger

Waarom zou je een gietvloer kiezen? marmer

Vorig artikelInvulboeken voor Valentijnsdag
Volgend artikelHippe tuinstoelen voor een lange zomer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in