De make-over van onze badkamer

Toen wij in dit huis kwamen wonen, was het niet haalbaar om alles in één keer af te maken. We zijn dan ook sinds we hier zijn ingetrokken, dat was in januari 2016, steeds projecten aan het afronden. Eén van de projecten op onze wishlist was de tweede badkamer realiseren. Inmiddels is dat project afgerond en leek het me leuk om jullie een kijkje te geven in de make-over van onze badkamer en het resultaat.

Van opslagruimte tot badkamer to be

Tot half mei 2017 stond onze toekomstige badkamer vol met verhuisdozen. Nog ongeveer 10 dozen, waarvan we niet eens meer wisten wat er in zat, stonden er stof te vangen. Verder was er niets. Zowel vloer als wanden waren nog beton. In januari hadden we al het plan om de badkamer te realiseren. Helaas kon onze tegelzetter pas begin mei, en uiteindelijk werd dit vanwege werkzaamheden die uitliepen aan zijn kant nog een paar weken later. In de tussentijd zochten wij de dozen uit en bestelden we alvast tegels.

Tegels bestellen

Na lang twijfelen kozen we voor de tegels op de grond een neutrale lichtgrijze vierkante tegel, voor drie wanden een gerectificeerde witte tegel en voor één wand een klein handgemaakt groen tegeltje (Villa Army Green) uit de VT wonen collectie. Ik vond dat trouwens echt heel spannend, zo’n kleur op de muur, maar het heeft goed uitgepakt. Ik ben er superblij mee.

Badkamermeubel

Het badkamermeubel kochten we bij Ikea. Ik koos ervoor om groen leren greepjes online te bestellen, zodat het een net andere look & feel zou krijgen dan wanneer ik Ikea greepjes zou hebben gekozen. Een soort mini Ikea-hack dus. Het blad van het badkamermeubel is van bamboe, dit is een materiaal dat heel goed in een badkamer past, omdat het prima tegen vocht kan. We hebben bamboe overal terug laten komen.

Vrijstaand bad

Het bad wilden we graag vrijstaand. Dat staat net iets sjieker, ook al is het minder makkelijk schoonmaken. Het bad staat voor het raam, waardoor ik lekker naar buiten kan kijken als ik er in zit. Als ik er uit ga, doe ik de plissé gordijnen natuurlijk snel dicht. Ik ga graag in bad, dus ik ben ontzettend blij dat we nu weer een bad hebben. De kranen van zowel bad als douche zijn trouwens van Grohe.

Raambekleding

Speaking of de raambekleding: wij kozen voor plissé gordijnen van Veneta. Het was nog best een gedoe om de juiste keuze te maken. Alles is zo’n beetje de revue gepasseerd: rolgordijnen, stoffen gordijnen, plisségordijnen, shutters. Het fijne van Veneta is, dat je vooraf een afspraak maakt en er iemand bij je thuis komt kijken. Zo’n consulent is de hele dag alleen maar mensen aan het adviseren, dus zij hebben er echt verstand van wat je het beste kunt nemen. Ik vond het advies in elk geval heel helpend. Ik wilde graag het raam kunnen blijven gebruiken.

Plisségordijnen van Veneta

De Veneta consulent adviseerde om dan voor verduisterende plisségordijnen te gaan. Deze zijn geschikt voor de badkamer en kunnen op het raam bevestigd worden, zodat we ze optimaal kunnen blijven gebruiken. We wilden ook graag verduisterend, omdat de badkamer zich in onze slaapkamer bevindt en we geen deur hebben. We willen dus ‘s nachts, zeker in de zomer, de ramen kunnen verduisteren, zodat we niet zo vroeg wakker worden.

Inmeten

De Veneta consulent heeft trouwens ook alles opgemeten, zo hadden wij daar geen omkijken meer naar en zou het ook niet zo erg zijn als er een fout gemaakt was, dat hadden zij dan namelijk zelf gedaan 🙂 Al binnen twee weken werden onze plissé gordijnen opgestuurd en kon Maik ze ‘s avonds ophangen. We kozen ervoor om dit zelf te doen, want Veneta gaf aan dat het anders langer zou duren in verband met de vakantieperiode voor er iemand langs zou kunnen komen. Maik had het zo voor elkaar, dat kun je dus prima zelf doen als je wilt.

Systeem

Nu waren we eerst even teleurgesteld: de plissé gordijnen moesten we met de hand naar boven en beneden duwen. Aangezien het bad er voor staat, was dat niet zo handig. Wij hadden touwtjes verwacht. Gelukkig had Veneta meteen een oplossing: we kregen direct de volgende dag een stok opgestuurd om dit te regelen. Inmiddels zijn we er aan gewend en werkt het perfect. Ik ben heel blij met onze raamdecoratie van Veneta!

Accessoires voor de badkamer

Daarna kwam het leukste gedeelte: de accessoires kopen. De bamboe ladder voor de handdoeken kochten we online, de prullenbak is van Brabantia, ik had nog wat groen badspul vanuit het vorige huis dat ik neer zette op het wastafelmeubel. Het badmatje in de juiste kleur vond ik per toeval in Londen bij John Lewis. Ik kon helaas niet meer in mijn koffer kwijt, dus heb ik tegen €9 verzendkosten ook nog handdoeken daar besteld. De plant is speciaal uitgekozen als badkamerplant, hij kan goed tegen vocht. Hij staat in een Handed By plantenstandaard. De spiegel kochten we online bij Hinck. Misschien dat we in de toekomst nog meer accessoires kopen, maar voor nu zijn we heel blij met onze nieuwe badkamer!

Kosten van de badkamer make-over

Nu zijn jullie misschien benieuwd naar de prijzen. Ik zelf eigenlijk ook. We hebben de aanschaf van alles niet in één keer gedaan, daardoor wist ik ook niet precies wat de totaalprijs was. Maar ik vond het wel leuk om dat uit te zoeken voor deze blog.

Tegelzetter €2000
Loodgieter €700
Tegels €970
Bad €440
Kranen €770
Wastafelmeubel €400
Bamboe lijst rondom het raam €250
Douchewand €200
Spiegel €129
Plissé gordijnen €320
Accessoires €500

Totaal: €6679

Viel dat mee, of tegen?

Mij viel het uiteindelijk nog best mee, ik had een hoger bedrag in mijn hoofd. Het blijft natuurlijk nog steeds veel geld, maar ja, iedereens snapt ook wel dat een badkamer maken niet kan voor duizend euro. Overigens moet ik er wel bij zeggen dat het leidingwerk grotendeels al gedaan was hoor. De loodgieter moest alleen de afvoer en waterleiding voor het bad door de vloer naar beneden doen en de kranen aansluiten. Het is trouwens ook een bewuste keuze geweest om geen toilet in onze badkamer te hebben. Ik vind dat namelijk altijd heel stom, dus die hebben we gewoon apart op de gang laten maken.

Wat vinden jullie van onze nieuwe badkamer? En ga jij graag in bad, of zou je geen bad nemen? Mocht je van iets willen weten waar we het kochten en staat er geen linkje naar in dit artikel, stuur me dan een mail. Dan zoek ik het voor je op.

Vorig artikelDe dag van de tandenfee
Volgend artikelWaarom Turkije bezoeken een goed idee is
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Een heel mooi eindresultaat! In oktober gaan wij onze badkamer renoveren . Bedankt voor de tips en nog veel badderplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in