Versier het huis voor sinterklaas

studiodewinkel sintDe sinterklaastijd komt er weer aan! Hoe leuk is het niet om je huis dan in sinterklaassfeer te brengen? Ik vind dat altijd zo gezellig. Meeleven in het ritme van het jaar, en sinterklaas hoort daar natuurlijk bij. Van half november tot 5 december zijn wij in de ban van sint. Dan komen de kruidnootjes in huis, mogen de kinderen hun schoen zetten en versier ik het huis voor sinterklaas. Er zijn online genoeg leuke dingen te vinden en ik zette alvast wat voor je op een rijtje. Beter wacht je niet te lang met bestellen als je iets leuks ziet, want sommige dingen zijn populair en uitverkocht voor je het weet.

Versier het huis voor sinterklaas

Voordeel van blogger zijn, is dat je vaak persberichten ontvangt nog voor producten in de winkel liggen. Zie ik iets leuks, dan koop ik het eerst en vertel het dan pas in een blog. Anders vis ik zelf naast het net 🙂 Ik heb dus al hele leuke dingen voorbij zien komen om je huis in sinterklaassfeer om te toveren. In deze blog ga ik jullie daar alles over vertellen.

sint 2019 snoepgoed

Poster open haard met lesverlichting HEMA

Heel leuk vind ik deze open haard poster met ledverlichting die de HEMA verkocht in 2020. Helaas hebben ze deze niet meer, maar je kunt natuurlijk prima zoiets zelf maken. Dan koop je zelf een leuke sinterklaasposter, die je ophangt met deze houten klemmen en dan kun je er zelf van die kleine ledlichtjes op batterijen achter hangen voor sfeervolle verlichting. Ik hou er sowieso van om posters op te hangen die passen bij de tijd van het jaar. Sinterklaasposters kom je niet vaak tegen, daarom vind ik deze heel leuk om op te hangen. Je kunt ‘m kopen via de sinterklaaspagina bij de HEMA online, maar als hij daar uitverkocht is wordt ie niet meer zichtbaar en kun je ‘m alleen nog vinden in de winkel.

poster open haard ledlampjes sinterklaas

Slinger sinterklaas

Ook een slinger hoort erbij in huis als versiering. Zodra ik de sinterklaasslinger ophang worden de kinderen blij: ze weten dat de sinterklaastijd begint! Je kunt zelf deze leuke slinger maken, maar je kunt er ook gewoon eentje kant en klaar kopen. Ook hier heeft de HEMA een leuke vind ik.

slinger sinterklaas hema

Kandelaar met kruidnoten

Sinterklaastijd is ook de tijd van kaarsjes en kruidnoten. Waarom niet combineren? Deze leuke kandelaar van Lidatorp kun je vullen met kruidnoten en op tafel zetten met een mooie kaars erin. Zo heb je op een subtiele manier een leuk sinterklaasdetail in huis.

kandelaar lidatorp met kruidnoten en schuimpjes

Kussentjes sinterklaas

Op de bank leg je in de sinterklaastijd natuurlijk een leuk kussentje van jute met een print van de sint, Piet of sinterklaashuisjes. Je kunt ook zelf een kussen maken met een leuke afbeelding erop die je via transferpapier op een kussentje maakt. Op dezelfde manier kun je trouwens voor kinderen ook een leuke afbeelding op een wit shirt strijken.

Versier het huis voor sinterklaas

Meer tips

Andere leuke tips die je kunt toepassen in je interieur om sinterklaassfeer te creëren zijn:

  • koop chocoladeletters en zet bijvoorbeeld het woord SINT neer in de vensterbank of op een plankje
  • laat de kinderen knutselen voor sinterklaas en zet de resultaten bij elkaar neer op een tafeltje
  • hang sinterklaaskaarten met masking tape aan de muur
  • zet twee kleine vaasjes neer met een wortel erin ter decoratie
  • zet sinterklaas figuurtjes van playmobil of Osteheimer in een leuk kastje aan de muur
  • koop kleine rolletjes mooi sinterklaas pakpapier en zet ze in een vaas neer

pakpapier sint kerst 2020

Heb jij nog andere leuke tips gezien? Laat het me weten, ik voeg ze dan toe aan deze blog.

sint tafereeltjes

Vorig artikelKandelaars en windlichten, het is weer kaarsjestijd!
Volgend artikelLequ, leestips voor kinderen om de leesmotivatie te bevorderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in