Kandelaars en windlichten, het is weer kaarsjestijd!

Kandelaars en windlichten Design house stockholm nordic lightDe herfst is nu echt begonnen. Als ik ‘s morgens mijn bed uit kom is het donker, als ik ‘s avonds nog zit te werken is de zon ook al onder. Tijd voor kaarslicht dus! Niets gezelliger dan dat, vind ik. Mijn favoriete seizoen blijft de zomer, maar aan de herfst en de winter kan ik het het thuiszitten onder een fijn plaid met kaarsjes aan best waarderen. In deze blog een heleboel kandelaars en windlichten, want het is weer kaarsjestijd! Maak het gezellig in huis.

Lees ook: Het wordt weer tijd voor warme plaids en dekentjes op de bank!

Kandelaars en windlichten, het is weer kaarsjestijd!

Voorafgaand aan de herfst en de winter koop ik altijd heel veel kaarsen en theelichten, zodat ik een ruim voorraad heb. Niks zo vervelend als wanneer je kaarsen wil aansteken en ze zijn op. Dus ik zorg dat ik een flink blik heb met theelichtjes, liefst van die theelichtjes die extra lang branden en gewone kaarsen in allerlei kleuren en formaten. Overigens is het branden van veel kaarsen niet heel gezond, het haalt zuurstof uit de lucht. Daarom heb ik ook altijd led theelichtjes in huis (al vind ik het iets minder gezellig). Ook handig trouwens als je jonge kinderen in huis hebt en echte kaarsen eng vindt. Of als je kaarsen hebt die langs een muur staan, want dan krijg je soms een zwarte waas en dat is ook zonde.

Kandelaars

Nu moeten kaarsen ook in leuke kandelaars staan natuurlijk. Ik stem ze graag af op mijn interieur en ik hou van design. Zo heb ik al heel lang op mijn wishlist een kandelaar staan van Ikwilminhuis. Die ga ik zeker deze winter kopen. Hij is best prijzig, maar af en toe mag dat vind ik. Ik werk tenslotte best hard en dan mag je soms iets moois voor jezelf kopen. De andere kandelaars en windlichten zet ik op mijn verlanglijst voor de feestdagen…

kwilleminhuis dunne kandelaar

Studio Frederik Roijé Wall of Flame Set

De set van Studio Frederik Roijé Wall of Flame Set vind ik geweldig, al vraag ik me af of je daar dus geen vlekken van krijgt op de muur. Iemand die ze thuis heeft en het antwoord weet? Anders wil ik ze heel graag hebben en ze zijn ook niet zo superduur gelukkig.

Studio Frederik Roijé Wall of Flame Set

Lidatorp

Wat ik zelf heel leuk vind aan de kandelaars van Lidatorp, is dat ze een schaaltje hebben waar je iets leuks op thema in kunt leggen. Op dit moment heb ik ze vol liggen met kastanjes voor de herfst, straks vul ik ze met kruidnoten en schuimpjes en rond kerst komen er takjes in met rode bessen en kerstkransjes. Met Valentijnsdag vul ik ze met rode hartjeschocolaatjes, met Pasen komen er natuurlijk paaseitjes in en in het voorjaar kies ik voor frisse takjes appelbloesem bijvoorbeeld. Zo is er ieder seizoen wel iets te verzinnen en vervelen ze nooit. Ook de kleur van je kaarsen kun je variëren natuurlijk. Ik heb meestal roze, omdat dit in mijn huis past, maar in het voorjaar heb ik vaak lichtgeel en in de winter kies ik soms voor ijsblauw. In de herfst is lichtoranje of bruin natuurlijk ook prachtig. De Lidatorp kandelaars zijn er in verschillende formaten en kleuren. Ik kocht de witte versie via Villa Madelief.

Kandelaars en windlichten, het is weer kaarsjestijd!

Iittala kandelaar

Van Iittala vind ik deze set kandelaars leuk. Eenvoudig, maar perfect passend bij het less is more principe. Een mooie gekleurde kaars erin en je hebt direct een blikvanger in je interieur, juist door de eenvoud van het ontwerp.

iitalla kandelaar set

&k Amsterdam Reflection waxinelichtjes

Niet één, maar wel honderd waxinelichtjes lijk je aan te hebben met deze &k Amsterdam Reflection waxinelichthouder. Je zet er maar drie in, maar door het spiegelende glas is het net of de kaarsjes oneindig doorgaan. Heel sfeer vol, zeker in de avond als je lekker met je wijntje of kopje thee op de bank zit te genieten van de rust en de dansende vlammetjes. Er zijn trouwens verschillende formaten van, ook nog een langere dan deze en een vierkante.

&k Amsterdam Reflection wa

Vorig artikelReview Princess Table Chef Elypse
Volgend artikelVersier het huis voor sinterklaas
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in