Voor de derde keer naar Europapark!

Voor de derde keer naar Europapark!Wie ons al langer volgt weet: wij vinden Europapark het leukste pretpark van Europa. Als blogger hebben we het geluk dat we soms worden uitgenodigd en hier dan heen mogen en dat was ook dit jaar weer zo. Meestal boeken we een accommodatie in de buurt, maar dit jaar was het enorm druk vanwege de opening van een waanzinnige nieuwe attractie (waarover later meer), waardoor er weinig te vinden was. Gelukkig konden we terecht in een blokhut op het park zelf. Een prima optie en voor Sterre mooi om te wennen aan een wat meer primitieve manier van overnachten voor als ze die week erna naar Griekenland zou gaan met school. 

Lees ook: Zwempret in waterpark Rulantica

Voor de derde keer naar Europapark!

Sterre was heel blij dat ze mee kon naar Europapark. Hoe mijn kinderen aan die heldhaftige genen komen weet ik niet, maar in ieder geval niet van mij. Ik durf nergens in en ben dus dankbaar dat Fee nog niet lang genoeg is om in al die enge over-de-kop-en-supersnelle achtbanen te gaan. Kan zij nog lekker met mij in de zachtvarende bootjes, droomvlucht-achtige baantjes en vooruit, de Arthur. Die gaat hoog en op sommige punten ook even snel, maar die durf ik aan en heb ik ook al vaker gedaan. Yuren durft veel, maar sommige dingen ook niet en die meiden en Maik, nou die gaan ervoor! Die hebben werkelijk alles gedaan, soms zelfs wel 3 keer. De Silverstar, de Wodan en uiteraard ook de nieuwste attractie, de Voltron!

Voor de derde keer naar Europapark met het gezin

De Voltron

Eind april is een geheel nieuw themagebied in Europapark geopend: Kroatië. Je komt er meer te weten over de uitvindingen en geheimen van Nikola Tesla; een genie die in 1856 werd geboren in wat nu Kroatië is. De gloednieuwe, supersnelle achtbaan: ‘Voltron Nevera powered by Rimac’, met de steilste lancering ter wereld (105 graden) is onderdeel van dit themagebied en de reden dat het dit jaar zo druk was in Europapark. Iedereen wilde deze innovatieve achtbaan zien! Hij slingert in volle vaart door een authentiek Kroatisch landschap met rotsen, eeuwenoude gevels en andere decoraties. De helden die hier in durven (ik dus niet) worden onder andere vier keer gelanceerd (waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts) met een snelheid tot 100 km/u, gaan zeven keer over de kop en voelen zich gewichtloos op ruim dertig meter hoogte, gedurende ruim twee seconden. Volgens Lenthe, Sterre en Maik, die er in zijn geweest, was zelfs het entertainment in de wachtrij bijzonder. 

De Voltron Voltron

IJs van Sunce i Lavanda

Ik, Yuren en Fee brachten de 50 minuten wachttijd tot de rest van de familie aan de beurt was voor de Voltron door in de Kroatische ijssalon ‘Sunce i Lavanda’. We kozen uit 20 ijssmaken de wat ons betreft lekkerste smaken en twijfelden of we de ijsburgers ook zouden proberen, maar dat hebben we toch niet gedaan. Met zo’n lekker ijsje in de hand ging het wachten voor ons ook sneller. Ik was trouwens heel blij toen ze weer naast me stonden, ik vond het erg spannend dat ze in deze heftige attractie gingen. Zij vonden het natuurlijk mega gaaf. Ze hadden best nog eens gewild, maar hadden geen zin in weer 50 minuten wachten. 

luchtballonnen europark

sprookjesbos europapark

Nog meer nieuwigheden

Er waren nog meer nieuwigheden in Europapark, Oostenrijk, Italië en Frankrijk hadden allemaal nieuwigheden. Ik zat vooral enorm lekker in themagebied Frankrijk met een koffietje en een croissantje in de zon, te genieten van een kabbelend beekje aan een geblokt tafelkleedje. De rest kon lekker z’n gang gaan en af en toe ging ik mee in iets wat niet zo spannend was. Het Voletarium blijft mijn favoriet, een flying theater waarin je over de mooiste plekken van Europa vliegt.

griekenland europark

kaaswinkeltje themagebied nederland europapark

Ken jij Europapark nog niet?

Europapark is Duitslands grootste attractiepark. Er zijn 17 Europese landen in themagebieden tot in de kleinste details zijn nagebouwd. Voor iedereen is er iets leuks, zelfs als je helemaal niet zo van achtbanen houdt. Er zijn namelijk ook meer dan 100 attracties en shows. Voor thrillseakers zijn de 14 spectaculaire achtbanen. Ook voor jongere kinderen is er heel veel te doen. Fee genoot bijvoorbeeld nog erg van het sprookjesbos. Elk Europees themagebied heeft bovendien leuke cafeetjes en restaurantjes om je culinair te laten genieten. Zo wilde Fee per se churros, dus liepen we naar het themagebied waar we deze konden krijgen. Versgebakken ook nog.

themagebied Frankrijk

geblokt tafelkleedje frankrijk

Waar ligt Europapark?

Europapark ligt in het kleine plaatsje Rust, bij de grens met Frankrijk. Vanuit de Randstad is het zo’n 6 uur rijden. Overnachten kan op Europapark zelf, in één van de hotels, in een wigwam, pipowagen of een blokhut op de camping of zelfs met eigen tent, caravan of camper op de camping. Vanaf daar loop je in enkele minuten naar de ingang. Je kunt ook een accommodatie buiten het park boeken en met de auto parkeren op het parkeerterrein vlakbij de ingang. Dichtbij Europapark is ook nog een fantastisch waterpark wat je kunt bezoeken. Bij mooi weer overdag en anders is ‘s avonds (met avondkaart, wat iets goedkoper is) ook een prima optie. Het was weer dik genieten en zeker niet de laatste keer dat we er waren! 

de blokhut europapark

waterattractie europapark

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #487
Volgend artikelVerfrissend: ontdek de nieuwste zomergeuren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in