Voordelen van kunstgras

Weet je wat het probleem is met echt gras in je tuin? Het is echt een enorme uitdaging om het goed te houden, en zelfs als je heel heel heel erg je best doet, lukt het niet. Wij hebben kakelverse graszoden gekocht toen we onze tuin gingen maken. We hebben ons heel goed voorbereid over alle do’s en don’ts en ons netjes aan de regels gehouden. En toch….

Welke problemen kun je hebben met echt gras?

Toen het gras gelegd werd, mochten we er 2 weken niet op. Dit hebben we ook netjes volgehouden. Daarnaast moesten we elke dag sproeien en elke week maaien. Het was ontzettend warm weer in die 2 weken, dus na verloop van tijd ontstonden er problemen. Zo kreeg het gras droge plekken, waren er ook kale plekken en kwamen er paddestoelen. Dit zijn heel bekende problemen die je kunt hebben met echt gras. Er zijn ook legio oplossingen voor: verticuteren, bijzaaien, maaien, meer water geven. We trekken de hele trucendoos uit de kast, maar ik zal eerlijk zijn. Het blijft toch een beetje lelijk hier en daar. Zoals je kunt zien op onderstaande foto.

Voordelen van kunstgras

Onze buren hebben kunstgras. Dit heb je in allerlei soorten en kwaliteiten. Zij hebben een aardige kwaliteit en ik moet zeggen dat het er echt mooi uit ziet. Kijk, ik vind echt gras gewoon het allerleukst en het allermooist. Maar het is gewoon een enorm onderhoud en dan nog blijft het dus niet echt mooi. Kunstgras wel. Van veraf zie je niet eens dat het nep is. Je hebt er totaal geen onderhoud aan, het droogt heel snel na een regenbui en het ziet er altijd groen uit. Ik kan wel begrijpen dat steeds meer mensen er voor kiezen. Zeker als je druk bent en weinig tijd hebt om steeds met je grasveldje bezig te moeten zijn.

Wat zou jij kiezen voor je tuin? Ga je voor echt gras, of toch liever het onderhoudsvriendelijke en altijd groene kunstgras? En waarom?

Vorig artikelDe mooiste colberts voor echte heren
Volgend artikelIk ga op vakantie en neem mee: mijn mobiele abonnement
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Oké het is veel werk een echt grasveld, maar wel mooier.
    En beter, plastic in mijn tuin vind k maar gek. En voor de afwatering, of juist water vasthouden in de tuin is denk ik echt gras ook beter dan plastic. Dat heeft immers geen wortels. Dus ja ik houd toch gewoon echt gras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in