Voornemen: onvergetelijke groenten

Traditioneel gaan veel mensen het nieuwe jaar in met “goede voornemens”. Of juist niet. Die ken ik ook. Die vinden dat hele concept van goede voornemens maar onzin en maken er expres geen, zodat ze zich er ook niet aan hoeven te houden. Of ze vinden dat je gewoon elke dag met een goed voornemen zou kunnen starten. Wat in feite ook zo is. Ik doe er zelf meestal ook niet aan. Ik hoop gewoon oprecht op een fijn jaar, met vooral voor iedereen in mijn omgeving veel gezondheid. Dat is namelijk een groot goed en dat heb je soms pas door als je te maken krijgt met mensen die voor even of voor langere tijd niet zo gezond zijn. Mijn goede voornemen voor dit jaar startte ik al een paar weken geleden. Om er een beetje in te komen. Ik las namelijk de afgelopen maanden steeds vaker over E-nummers en andere gifstoffen die, uiteraard om financiële redenen (want zorgt voor betere houdbaarheid enzo) in onze voeding worden gestopt. Echt, als je je er in gaat verdiepen (er is een E-nummers app waar je kunt opzoeken of een E-nummer goed of slecht is en wat de gevaren zijn) dan schrik je je rot. Ik kon mijn halve voorraadkast leeg halen. Zo langzamerhand doe ik steeds vaker mijn boodschappen bij de Ekoplaza of de Marqt, duurder, dat wel, maar ook veel gezonder. En aangezien ik die keuze heb, kies ik liever voor gezonder en duurder dan voeding met al die rotzooi. Met kerst zette ik alvast een nieuwe trend (althans, dat hoop ik dan), ik kookte het hele kerstdiner voor mijn ouders uit het boekje “Onvergetelijke groenten” van Annette van Ruitenburg. Het was onvergetelijk bijzonder en onvergetelijk lekker. Echt heel speciale recepten met vergeten groenten als meiraapjes, koolrabi, pastinaak, gele biet enz. Zo wordt groente echt een delicatesse. Deze groenten zijn overigens volop verkrijgbaar bij de natuurwinkels, dus wees niet bang dat je het niet te pakken kunt krijgen. Wil jij in het nieuwe jaar ook gezonder gaan eten, maar zeker wel lekker? Dan is dit boek een aanrader.

Vorig artikelEzelen met Homemade Happiness
Volgend artikelMy terrific new life kalender
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in