Vraag maar! In gesprek met je kind

Een tijdje geleden stuitte ik op de gesprekskaarten “Vraag maar!” van Elma van Vliet. Ik heb de doosjes inmiddels al ongeveer 100 keer open gehad, maar het kwam er maar niet van om er een blogje over te schrijven. Misschien wel juist, omdat we ze steeds in gebruik hadden. En dan gingen we er zo in op, dat ik weer vergat om foto’s te maken. Nu ben ik er toch voor gaan zitten, want ik vind het namelijk zo’n leuk cadeautje voor de feestdagen. Ik wil er niet meer langer mee wachten.

Wat is Vraag maar! In gesprek met je kind?

Dit vragenspel bestaat uit twee soorten kaartjes. Er is een versie voor mama en een versie voor papa. Elk spel heeft gele kaartjes voor het kind en een andere kleur voor papa of mama. Mama krijgt roze kaartjes en papa groene. Op de kaartjes staan vragen of opdrachten. Je kunt met dit spel elkaar leuke, persoonlijke en grappige vragen stellen. Of gewoon om een knuffel vragen. Het is ontzettend leuk om met je kind in gesprek te gaan. Je leert elkaar eenvoudig wat beter kennen. Kinderen vinden het heel spannend om te zien wat er op het volgende kaartje staat.

Leuk cadeau

Deze kaartjes zijn heel leuk om cadeau te doen. Zowel aan een kind als aan de papa of mama. Zeker iets om aan te denken met de aankomende feestdagen. Je kunt het ook heel goed spelen in de auto, als je onderweg bent naar een verjaardag bijvoorbeeld. Door het kleine formaat stop je het zo in je tas.

Wanneer speel je het?

Wij spelen het vooral ‘s avonds na het eten. Dat is eigenlijk zo gegroeid. De eerste keer deden we het na het eten en sindsdien vragen de kinderen er zelf regelmatig om. Je kunt ook heel goed voor het slapen gaan een paar kaartjes doen, om de dag af te sluiten. Even een momentje privé aandacht met elk kind apart. Dat vinden ze hier, in zo’n groot gezin, altijd fijn.

Waar koop je het?

Je koopt de gesprekskaarten Vraag Maar! oa via bol.com, de versie voor mama zie je hier en de versie voor papa hier.

Vorig artikelBoeken waar ik iets van geleerd heb toen ik wilde afvallen
Volgend artikelOver spelen en vervelen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in