Baby shoot om de mooiste herinneringen voor altijd te bewaren

geposeerde gezinsfoto kk fotografieHet klinkt ontzettend cliché, maar het is meer dan waar: de babytijd vliegt. Nu ik zelf moeder ben van 4 al best wel grote kinderen, besef ik dat eens te meer. Wat ben ik af en toe blij met die reminders die Facebook geeft van 10 jaar geleden. Toen zat ik nog volop vind de babytijd en gelukkig maakte ik ook veel foto’s van ze. Heerlijk om te zien, en soms ook wel een beetje verdrietig makend. Wat waren die kleintjes toch heerlijk knuffelig nog. Wat roken ze lekker! Wat waren ze zacht. Het is echt zo belangrijk om die herinneringen goed vast te leggen. 

Lees ook: Jouw babywebsite

Baby shoot om de mooiste herinneringen voor altijd te bewaren

Natuurlijk kun je met je smartphone tegenwoordig heel snel en makkelijk foto’s maken. Maar zeg nou eerlijk, wat doe jij er vervolgens mee? Ik postte ze op social media (vandaar de reminders) en verder staan ze nog gewoon op mijn telefoon of computer. Ik heb nooit een echte baby shoot gedaan, en daar heb ik eigenlijk wel een beetje spijt van. Een echte fotograaf kan het toch net even iets mooier en beter dan dat je zelf doet. Met de prachtige foto’s die je daarna hebt, kun je een babyboek maken. Daar heb je echt voor de rest van je leven plezier van. Die babytijd is maar zo kort, maar zo waardevol! Plan zo’n shoot in als je de kans hebt, en maakt dat boek. Over 10 jaar ben je daar zo blij mee. 

Afdruk uit de babytijd

Wat ik gelukkig wel heb, is een mooie grote afdruk uit de babytijd van mijn kinderen. In die tijd maakte ik een iPad magazine voor ouders en dan zette ik mijn eigen kinderen wel eens in als model. Die werden dan mooi vastgelegd door een echte fotograaf. Die foto’s heb ik nog en heb ik ook laten afdrukken op groot formaat. Wij hebben een behoorlijk groot trappenhuis in onze woning, en daar hangt van onze vier kinderen een prachtige afdruk uit de babytijd. Elke keer als ik de trap op loop ben ik blij dat ik die heb. Dan moet ik mezelf soms even knijpen om te beseffen dat ze ècht ooit zo klein en schattig zijn geweest. En het helpt me ook om een puberbui te relativeren. Want dat is de fase waarin ze nu zitten. Ook die wil ik binnenkort weer laten vastleggen door een fotograaf.

Gezin fotografie

Sinds een paar jaar doen wij ieder jaar in de zomer een gezinshoot. We stemmen onze kleding op elkaar af en zoeken een mooi plekje uit waar we gefotografeerd kunnen worden. Liefst een beetje aan het eind van de dag, tijdens golden hour. Het is erg leuk om te zien hoe de kinderen in een jaar tijd groeien en ontwikkelen. Je ziet echt verschil. Dus denk niet: dat komt wel een keer, maar plan het gewoon in, zo’n fotoshoot!

Babysonly-Fee

Vorig artikelWaar moet je op letten bij het aanschaffen van een tuinhuisje
Volgend artikelWeet je zeker dat je goed verzekerd bent?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in