Waarom je niet bang hoeft te zijn om je ogen te laseren

Voor mensen met slechte ogen is het tegenwoordig een uitkomst om je ogen te laseren. Vroeger was die optie er niet. Je moest het dan met een bril doen, of lenzen nemen. Ik heb zelf een periode wat slechtere ogen gehad. Ik heb een bril in mijn tas zitten. Ik vind het een vreselijk ding, en gebruik het min of meer als verrekijker. Als ik op het station ben en ik wil in de verte het stationsbord lezen bijvoorbeeld. Omdat ik die bril zo vervelend vind, heb ik in die tijd ook een periode lenzen geprobeerd. Dit was voor mij echter niks. Ik kon er maar niet aan wennen. Mijn ogen traanden de hele dag en dus besloot ik daar mee te stoppen. Inmiddels zijn mijn ogen weer verbeterd. Dat schijnt vaker voor te komen, doordat je ouder wordt gaat min wat meer naar plus.

Waarom je niet bang hoeft te zijn om je ogen te laseren

Was dit niet het geval geweest, dan had ik het laseren van mijn ogen wel serieus overwogen. Ergens vind ik het ook eng klinken. Je bent toch bang dat er iets mis gaat. Stel je voor dat ze iets beschadigen. Of erger nog, dat je blind wordt! Je hoort immers wel eens van die verhalen… Ik heb me er daarom eens in verdiept. Ook omdat Maik, die wel echt lenzen nodig heeft, het nog steeds overweegt. Het blijkt dat blindheid als gevolg van een laserbehandeling vrijwel zeker kan worden uitgesloten. Complicaties komen natuurlijk wel voor, maar slechts bij minder dan 1% van de gevallen.

Screenen

Vooraf word je uitgebreid gescreend. Tijdens een onderzoek wordt bekeken of het laseren bij jouw ogen kan. Dit vooronderzoek kost een klein bedrag, dat je vaak terug krijgt als het medisch gezien niet mogelijk is om je ogen te laseren of indien je kiest om je ogen wel te laseren. De kosten van het laseren liggen trouwens rond de €1000,00. Dat is natuurlijk een fors bedrag, maar denk eens aan wat je uitspaart aan kosten voor je lenzen of elke zoveel jaar een nieuwe bril? Dan heb je het er eigenlijk al snel uit.

Voordelen van het laseren van je ogen

Wat zijn de voordelen van het laseren van je ogen? Nou, allereerst natuurlijk dat je geen bril meer op hoeft of lenzen hoeft te dragen overdag. Hoe vaak Maik niet zijn bed in duikt om er vervolgens als hij bijna slaapt weer uit te moeten, omdat hij zijn lenzen vergat uit te doen. Nooit meer last van je lens als er een stofje in zit. En stel je eens voor dat je ‘s nachts wakker wordt en gewoon op de wekker kunt zien hoe laat het is! Als je op vakantie gaat geen lenzenspullen in je koffer mee te hoeven nemen. Gewoon nooit meer afhankelijk zijn van een bril of lenzen.

Zou jij het willen, je ogen laseren?

Vorig artikel9 tips om te besparen op je energierekening
Volgend artikelWaarom deze milieuvriendelijke Amazona verf een topper is
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in