Waarom een alarmsysteem tegenwoordig een must is

harmalarm_sleutelIn ons oude huis hadden wij al een alarmsysteem en zodra wij hier zijn gaan wonen hebben we dit meteen opnieuw geïnstalleerd. Er wordt in nieuwbouwwijken namelijk vaak ingebroken. Mensen zijn net verhuisd en hebben nieuwe spullen gekocht. Een walhalla voor dieven dus! Een alarmsysteem met camera kan afschrikken. Uiteraard is het geen garantie, maar het blijkt toch goed te werken. Inbrekers hebben geen zin in een hard alarm of beelden van zichzelf op social media bijvoorbeeld. Waarom een alarmsysteem tegenwoordig een must is ga ik je uitleggen. Na het lezen van deze blog wil jij vast ook een alarmsysteem kopen

Lees ook: Dak lekkage oplossen

Waarom een alarmsysteem tegenwoordig een must is

Het is voor inbrekers steeds eenvoudiger om binnen te komen. Ze gebruiken allerlei trucjes en houden soms lange tijd in de gaten wat de tijden zijn waarop je thuis bent en wanneer niet. Dat doen ze bijvoorbeeld door een takje tegen je voordeur te zetten of een papiertje tussen de deur te klemmen. Als het er na enkele dagen nog steeds zit, weten ze dat je niet thuis bent. Ook maken ze foto’s door je brievenbus heen om te kijken of er post op de deurmat ligt. Soms plakken ze zelfs plakband op je deurbel, zodat deze blijft rinkelen. Als deze er wordt afgehaald, weten ze dat je thuis bent. Ten slotte komt het ook voor dat ze met krijt een markering op je huis zetten, wat een soort inbrekersaal is voor anderen om te weten of je bijvoorbeeld een alarmsysteem hebt, of een hond. Of juist dat er waardevolle spullen in je huis zijn. Waarom een alarmsysteem een must is, lijkt me duidelijk na deze trucs van inbrekers. 

Trucjes om inbrekers om de tuin te leiden

Inbrekers hebben trucjes, maar wij natuurlijk ook. Zo kun je tegenwoordig timers kopen voor lampen. Mocht je een keer niet thuis zijn, dan kun je de lampen ‘s avonds laten aan gaan en ook weer laten uit gaan. Op die manier kan een inbreker denken dat je gewoon thuis bent. Vraag buren om post uit de brievenbus te halen en af en toe even door je huis te lopen. Je kunt tijdens je vakantie ook zorgen dat er iemand op je huis komt passen. Een sticker van een hele enge hond of een alarmsysteem kan helpen om dieven af te schrikken.  Daarnaast is het belangrijk om geen waardevolle spullen in het zich te leggen. Dus zet expres een hele oude en kleine tv neer als je op vakantie gaat, doe je laptop en sieraden in een kast, vertel online niet dat je weg bent als er niemand in je huis is, etc. 

Waarom een alarmsysteem tegenwoordig een must is bewegingsmelder

Alarmsysteem en camera’s

Gelukkig kun je je huis wel echt goed beveiligen. Zo kun je kiezen voor een alarmsysteem dat in contact staat met de politie en camera’s ophangen. Wij hebben bijvoorbeeld zo’n slimme deurbel, waarbij een inbreker bij het opplakken van plakband direct door de mand zal vallen. Iedereen die bij ons voor de deur staat, zal meteen gefilmd worden. Onze deurbel camera reageert namelijk op beweging en geluid. Verder kun je zowel ramen als deuren beveiligen. Zodra een deur of raam open gaat, hoor je dan een heel hard alarm, waar de hele buurt van wakker wordt. Ook krijgt de politie een bericht dat ze even bij jouw huis moeten gaan kijken. Daarnaast reageert een goed alarmsysteem ook op beweging in huis. Tot slot kun je op verschillende plekken in je huis camera’s ophangen. Deze camera’s kun je vaak vanaf je mobiel bekijken en dat is heel handig als het alarm af gaat en je bent niet thuis. Zo kun je direct met de politie communiceren of ze met gierende banden naar je huis kunnen, of dat het loos alarm is. 

Fijn gevoel als je huis beschermd is

Ik kan uit ervaring vertellen dat het echt een heel fijn gevoel is als je huis goed beveiligd is met een alarmsysteem en camera’s. Vanaf je vakantieadres kun je alles gewoon goed in de gaten houden. Ook als we thuis zijn voel ik me veilig. Het alarm is wel eens afgegaan door een vlieg die rondvloog bijvoorbeeld, nou dan zit ik direct rechtop in mijn bed! Ik check dan via mijn mobiel de camera’s en als ik zie dat er niemand in huis is en alle deuren en ramen gewoon dicht zitten, kan ik het alarm uit zetten en met een gerust hart gaan slapen. Het is even een investering, maar een veilig gevoel is dat echt waard! Hier lees je meer over de kosten alarmsysteem

Waarom een alarmsysteem tegenwoordig een must is schuifdeur

Vorig artikelDak lekkage oplossen
Volgend artikelInspiratie tips: Binnendeuren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in