Inspiratie tips: Binnendeuren

Inspiratie tips Binnendeuren taats deurenBen je ook een van de vele huiseigenaren die geïnteresseerd is in het plaatsen van houten binnendeuren of taatsdeuren in huis? Dan ben je net als anderen slim bezig en moet je je plannen zeker gaan uitvoeren. Want met goede houten binnendeuren of taatsdeuren in je woning profiteer je van tal van voordelen die deze deursoorten te bieden hebben. Welke voordelen zijn dit? En wat is er allemaal mogelijk als je op zoek bent naar kunststof of houten binnendeuren? Met dit artikel kun je ontdekken welke pluspunten betrouwbare en stijlvolle binnendeuren te bieden hebben. En we hebben de nodige inspiratie en tips voor je verzameld waar je je voordeel mee kunt doen!

Lees ook: Hoe kun je het beste verhuizen? 

Een binnendeur is fraai en stijlvol

Een van de grootste voordelen van kunststoffen, stalen, glazen of een houten binnendeuren is de uitstraling van deze deuren. Een binnendeur heeft een prachtige en stijlvolle look. Of je nu gaat voor een glazen binnendeur – die je zicht biedt op een andere ruimte – of je besluit om een stoere glazen of een sfeervolle houten binnendeur te kopen: binnendeuren, zoals taatsdeuren, zijn er in allerlei variaties en stijlen, en kun je in elk interieur gebruiken om extra sfeer en stijl aan te brengen.

Een binnendeur helpt je om de energierekening omlaag te krijgen

Prettig en mooi aan het kopen van stijlvolle glazen taatsdeuren, stalen of houten binnendeuren is het feit dat je hiermee de energienota omlaag kunt krijgen. De deur sluit een ruimte goed af, waardoor de warmte daar niet uit kan ontsnappen en de cv-ketel dus minder hard hoeft te werken. En dat ga je natuurlijk in je portemonnee merken. Maar ook het ervaren comfort wordt groter: met een goed sluitende tussendeur ben je namelijk ook af van vervelende en nare luchtstromen in je woning.

Qua onderhoud heb je weinig werk aan een goede binnendeur

Kies je voor het kopen van sterke taatsdeuren, houten binnendeuren of tussendeuren van kunststof of staal? Dan heb je hier qua onderhoud weinig werk aan. Met name glazen taatsdeuren en deuren van kunststof of staal zijn eenvoudig in het onderhoud en kan je gewoon schoonmaken door een natte doek (al dan niet met een reinigingsmiddel) te gebruiken. Maar ook houten binnendeuren van goede kwaliteit vergen weinig onderhoud, als je er voorzichtig mee om gaat.

Je hebt minder last van vervelende geluiden

Wat een tussendeur verder nóg interessanter maakt, is het geluidswerende effect van deze deuren. Zeker als je kiest voor houten of kunststof binnendeuren of voor glazen taatsdeuren, heb je de zekerheid dat je een deur koopt die een positief akoestisch resultaat oplevert. Wil je bijvoorbeeld een kantoorruimte creëren die geluidsarm is? Dan kun je ervoor kiezen om een goede binnendeur te kopen om dit te bereiken. Meet de deur, uiteraard voorzien van bijbehorende kozijn en eventuele een wand, kun je razendsnel een nieuwe en geluiddichte ruimte in je huis realiseren. Deze kun je dan goed gebruiken als extra kinderkamer, als kantoorruimte of op een andere manier. Handig toch?

Inspiratie tips Binnendeuren eiken deuren

Vorig artikelWaarom een alarmsysteem tegenwoordig een must is
Volgend artikelLeuke kinderboeken met herfst thema
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in