Foto weekoverzicht Judith #47

easy peasy kookboek pitta broodjeOp de een of andere manier was ik het begin van deze week zo druk, dat het me haast niet lukte om foto’s te maken. Op maandag tot en met woensdag was ik natuurlijk aan het werk. Ik heb alleen een foto gemaakt op woensdag, toen ik een recept had gemaakt uit dit leuke Easy Peasy Family kookboek. Ik heb daar de hele week uit gekookt. Niet alle recepten waren een succes. Nou ja, voor mij wel, maar niet voor de kinderen. Het is natuurlijk allemaal mega-gezond, maar dat is dan ook meteen het probleem. Als een recept een te hoog groente gehalte heeft, haken ze hier af. Gelukkig zijn ze sinds het introduceren van de groentelijsten nog wel te motiveren om het te proberen, maar veel gaat er dan niet naar binnen.

Donderdag moest ik in de ochtend voor mijn nieuwe werk op pad naar oa mijn oude werk. Leuk om al mijn oud-collega’s weer te zien. Ik schrok ook wel van het nieuws dat een van mijn collega’s overleden is en een ander ernstig ziek is. Niet leuk!

Verder was ik natuurlijk lekker bezig met Lenthe en Fee. Fee at voor het eerst een boterham met avocado, vond ze erg lekker!

brood avocado

De zusjes hadden samen heel erg lol tijdens de lunch. Helaas vond Lenthe de avocado echt niet lekker. Ze kokhalsde er van!

zusjes avocado

Na de lunch speelden we met de Ostheimer diertjes. De afgelopen weken zijn er weer een heleboel nieuwe beestjes bij ons komen wonen en dat vonden ze erg leuk. Fee bekijkt ze en stopt ze vooral in haar mond, Lenthe bouwt hele dierentuinen.

diertjes ostheimer 2015

Ondertussen zocht ik de spullen uit die ik van mijn overleden oma had meegenomen. Vroeger met kerst maakte ze altijd ossenstaartsoep en bitterkoekjespudding. In de toespraak op de crematie had ik daar iets over gezegd. Ik vond het dan ook erg leuk dat ik tussen haar spullen een heel oud kookboek vond. Het viel helemaal uit elkaar, maar na lang zoeken vond ik zowel het recept van de bitterkoekjespudding als de ossenstaartsoep! Fijn om te hebben. Ik ga het deze kerst zeker maken.

bitterkoekjespudding

Na schooltijd hebben de kinderen allemaal een kerstboom gemaakt. Met oliepastel, waterverf van Stockmar en viltstift. Deze bomen zijn samen met de bomen van enkele ontwerpers (ik zal later onthullen welke) mijn kerstkaart van dit jaar geworden. De kaart wordt momenteel gedrukt en zal dan rondgestuurd worden. Als hij verstuurd is, zal ik ‘m hier laten zien!

kerstbomen tekenen kerstkaart

Het 11e kaarsje ging aan op de adventsspiraal en we keken een fijne kerstfilm over de sneeuwman.

adventsspiraal 2015

‘s Avonds was Maik erg gelukkig met zijn nieuwste gadget: een drone! Het zal wel echt een mannending zijn, want ik snap de lol ervan nog niet. Dat ding moest uiteraard meteen in elkaar gezet en uitgeprobeerd. Dat viel nog niet mee! Er zit een camera bij die filmpjes kan maken terwijl de drone vliegt. Die kun je dan live bekijken op je iPhone. Maik wil zo’n filmpje van ons huis gaan maken, want dat willen we in januari te koop gaan zetten. Spannend!

drone maik

Op vrijdag was het gezellig druk hier thuis. Ik heb de hele middag spelletjes zitten spelen met de kinderen en een vriendinnetje van Yuren dat hier was. Lenthe was ondertussen bij het overbuurmeisje de kerstboom aan het optuigen.

kerstboom optuigen

Fee en Sterre hadden samen de grootste lol. Toch wel bijzonder, 8 jaar leeftijdsverschil maar gewoon dikke maatjes.

sissys

Op zaterdag gingen Maik, Sterre en Yuren naar Dummie de Mummie (Sterre wil hier zelf nog een blog over schrijven, ik ben benieuwd!) en ging ik wat blogs klaar zetten voor komende week.

Ook bestelde ik deze leuke jurk van Tante Betsy. Hij is in de aanbieding!

jurk tante betsy mint

Toen de eerste kerstkaarten binnendruppelden, vonden we het tijd om de kerstboom op te hangen. Wij hebben nooit een echte, vanwege een allergie daarvoor, maar een mooie spiraal die we versieren met kerstballen.

bij de kerstboom 2015

De kinderen mogen altijd een bal uitkiezen, waar we het jaartal opschrijven. Dit jaar mochten ze een bal kiezen uit de kerstcollectie van mijn overleden oma. Dat vond ik wel een mooie gedachte. Dit jaar hangen de ballen voor het eerst niet meer in haar boom, maar wel in die van ons… En hopelijk nog vele jaren daarna ook. Deze ballen kozen de kinderen uit.

kerstballen 2015

‘s Middags gingen we naar een verjaardag van Laura en 2 van haar zoons. Laura & Eddo kregen van ons een vogelbon. Ik vond het spannend, want ik had geen idee of ze dat leuk zouden vinden. Gelukkig vonden ze dat wel! Ik zou het zelf ook wel willen hebben, als we een ander huis hebben… Ik ben heel benieuwd welk vogeltje ze kiezen en waar.

We aten daar een kopje soep mee en hebben thuis de kinderen meteen op bed gelegd.

Zondag was het alweer vroeg dag. Fee was om 6 uur wakker en ik kon daarna niet meer slapen. Toen ik ging douchen om nog even beneden te genieten van de rust, stonden binnen 15 minuten alle andere kinderen ook in de badkamer. Zo gaat dat in een groot gezin. Van rust is er geen sprake 😉

Ik zette ze meteen aan het werk, want ik had een winterse knutsel bedacht. Ze mochten eerst met waterverf een achtergrond verven. Dat lieten we drogen op de verwarming, om later nog pinguïns erop te maken.

Vervolgens liep ik met Fee naar de stad, want ik wilde zelf kerstbrood maken (het recept zal ik later publiceren) en ik kon geen gist meer vinden. Na deze wandeling ging ik aan de slag. Eerst zelf amandelspijs maken, daarna het brooddeeg. Het was een beetje bewerkelijk. Niet moeilijk, maar je moet steeds tussendoor het deeg laten rijzen, dan weer even kneden, dan weer laten rijzen. Ik was er al met al dus toch een paar uur mee bezig. Maar, het resultaat was superlekker dus ik vind het toch een succes. Veel beter dan die kerststol volgestouwd met kleur, smaak en houdbaarheidsstoffen. Een deel van de kerststol heb ik ingevroren voor later deze week, want je kunt ‘m niet langer dan 2 dagen bewaren.

zelf amandelspijs maken

Aan het einde van de dag kwam Simone, onze kapster. Zij komt eens in de zoveel tijd bij ons thuis om iedereen te knippen. Lekker makkelijk!

Wat hebben jullie deze week gedaan?

Vorig artikelLuxemburg: een land met vele gezichten
Volgend artikel6 tips voor kerstkaarten met een persoonlijk tintje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. De vogelbon is geweldig en de schilderes al helemaal. Ze maakte voor mijn moeder een uiltje als herinnering aan mijn overleden vader die veel kennis had van roofvogels/uilen. Voor ons als 5 kinderen maakte ze een uil na die als beeld bij mijn vaders graf staat en deze hebben we allemaal in een lijstje. Alles is uniek, net even anders en toch geeft het weer wat de bedoeling moest zijn. Prachtig en mooi dat iemand dit talent heeft. Voor Lieve en Linde als mijn vaders enige kleinkinderen maakte ze een opa-uil met een kleintje in kinderkleuren, ook heel origineel en gaaf. Kortom als je mensen kent die van vogels houden dan is dit een prachtcadeau om in je huis te laten opnemen. Ze laat ze overal tot leven komen en ze zijn zeer realistisch.
    Welk vogeltje zou jij willen Judith?

    • Hi Juliet,
      Wat mooi dat ze voortouw moeder een uiltje als herinnering maakte. En ook eentje bij het graf in een lijstje. Ik kan me voorstellen dat zoiets troost biedt. Inderdaad, ze is heel talentvol! Ik zag haar account op Instagram en later ontdekte ik een vogeltje bij Baklust in Den Haag, waar ik was voor een lunch. Daar heeft ze er ook eentje geschilderd. Ik zou zelf denk ik voor een koolmeisje of een roodborstje gaan. Maar misschien bedenk ik me nog wel en kies ik uiteindelijk toch iets anders. Maar beide vogeltjes hebben wat kleur in hun veren, maar ze zijn toch Nederlands. Dat spreekt me aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in