Mijn dagritme pictogrammen

mdp mighty mia Een tijdje geleden had ik contact met Sanne Dols. Sanne heeft een ingenieus dagritme programma ontworpen voor kinderen: Mijn Dagritme Pictogrammen. Een soort planbord, maar dan eentje die je helemaal naar eigen wens kunt indelen. Dat is namelijk het nadeel van al die planborden. Er zit altijd net even iets tussen wat je niet gebruikt, of er ontbreekt iets wat je nodig hebt. Bij MDP regel je zelf je magneetbord en bestel je de picto’s die je nodig hebt. Zit er iets niet bij? Even een mailtje en Sanne gaat voor je aan de slag. Je kunt ze zelfs met foto’s bestellen. Of je bestelt een blanco picto en tekent er zelf iets op. Handig!

picto's mighty mia

Hoe werken wij er mee?

Ik heb alle dagen van de week in een rijtje bovenin. Met de pijl geef ik aan welke dag het is. Onder elke dag van de wek heb ik een foto hangen van mijzelf of de gastouder. Zo kunnen de kinderen snel zien wie er die dag is. Verder hang ik een hele rij aan picto’s op, om aan te geven wat de planning van de dag is. Mijn kinderen vinden dat heel fijn. Ze lijken op hun mama. Ik ben ook van de structuur en de afstreeplijstjes. Zo houd ik overzicht. Op de pictogrammen spelen trouwens Mia & Mighty de hoofdrol. Twee herkenbare figuurtjes die steeds weer terugkomen. Spreekt jonge kinderen zeker aan! (voor de oudere kinderen is er een aparte serie trouwens)

planbord mpd in gebruik

Is een activiteit gedaan, dan kan de picto weg. Uiteraard kun je er een beloningssysteem aan koppelen als je dat wenst, maar dat is hier niet nodig. Mijn kinderen vinden het al een beloning als het kaartje weg gaat. Zo zien ze de rij picto’s steeds korter worden en kunnen ze kijken wat er komen gaat. Sterre heeft al tijdbegrip, zij kan klokkijken. Zij vindt het vooral fijn om te zien welke activiteiten er nog op de planning staan. Yuren en Lenthe hebben er echt steun aan om te zien hoe de dag is ingedeeld.

aftelkaart

Wat ook kan

Als je het fijner vindt om per kind picto’s op te hangen, omdat ze bijvoorbeeld een heel ander programma hebben, dan kun je overwegen om een deel van de picto’s dubbel te bestellen. Zo kun je per kind een eigen programma ophangen.

Naast de picto’s zijn er ook beloningskaarten, aftelkalenders en beloningssystemen verkrijgbaar via Mijn Dagritme Programma.

MPD planbord

Vorig artikelEen nieuwe lunchbox!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #31
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in