Waarom je maar beter glasvezel internet kunt hebben met pubers in huis

Waarom je maar beter glasvezel internet kunt hebben met pubers in huisJe knippert drie keer met je ogen en je hebt ineens 2 pubers en 1 bijna-puber in huis. Toen ze nog klein waren en gewoon lekker met poppen en auto’s speelden was het leven simpel. Toen was de internetverbinding alleen belangrijk voor onszelf. Dat is tegenwoordig wel anders. Er wordt standaard gevraagd of ergens wel wifi is als we weg gaan. Thuis lijkt snel internet ook een eerste levensbehoefte geworden. Vandaar dat ik een blog schrijf over waarom je maar beter glasvezel internet kunt hebben met pubers in huis. 

Waarom je maar beter glasvezel internet kunt hebben met pubers in huis

Voor pubers is snel internet enorm belangrijk. Vandaar dat glasvezel internet een absolute must is. Dit heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van andere manieren van het creëren van internetverbinding. Ten eerste is glasvezel sneller dan ieder ander beschikbaar internet netwerk in Nederland. Met pubers die films en muziek downloaden is dat heel fijn. Zo heb je minder snel een overbelast thuisnetwerk, omdat iedereen iets aan het downloaden is. Of je nu upload of download, dat maakt niet uit, alles gaat even snel. Dat is bij internet via de kabel bijvoorbeeld anders. Dan kun je wel snel downloaden, maar niet uploaden. Heel onhandig als jouw puber net een fervente YouTuber is! Het is bovendien een heel stabiele manier van internet verkrijgen, weersinvloeden of wat je buren doen is niet van invloed. Ideaal! Het gaat zo snel als het licht. Wil je meer weten? Hier staat precies uitgelegd hoe glasvezel internet werkt

Kan jij glasvezel internet krijgen?

Helaas ligt er nog niet in heel Nederland een glasvezel internet. Daarom moet je altijd eerst even een check doen om te zien of jij al voor zo’n abonnement kunt gaan. Dat doe je via de glasvezel postcode check. Daar kun je precies zien of jij ook razendsnel internet voor de pubers kunt regelen. Ze zullen je dankbaar zijn! 

Slimmeren.nl ervaringen

Pubers en internet, gezond of ongezond?

Persoonlijk vind ik het soms best een ongezonde ontwikkeling dat pubers zoveel online zijn. Als ik mijn puber vraag waarom ze niet afspreekt met vriendinnen, dan zegt ze: we appen toch? Scheelt weer tijd om af te spreken. Ik vraag me wel eens af wat dat voor de toekomst gaat betekenen, want ze leren steeds minder om offline met elkaar in gesprek te gaan, emoties op gezichten te herkennen en te genieten van zaken buiten het online medium. Aan de andere kant is internet ook niet meer weg te denken uit ons leven. Hoe sneller het internet, hoe sneller de puber kan doen wat hij of zij wil en hoe groter de kans dat ze tijd overhouden voor andere bezigheden.  

Wat doen pubers op internet?

Ik weet natuurlijk niet wat alle pubers op internet doen, maar ik kan er wel iets over zeggen wat ze er hier thuis op doen. Dat is nogal wat. Ze kijken heel veel YouTube, maar maken zelf ook filmpjes die ze online zetten. Ze appen veel, zoeken dingen op voor school, doen spelletjes en luisteren muziek. Via ons tijdschriften abonnement worden er Donald Duckjes gedownload of andere magazine die ze vervolgens lezen. Ze oefenen hun topografie of Franse woordjes online. Ze zoeken informatie op voor werkstukken. Kijken televisie of films. Er is dus genoeg data dat de digitale snelweg passeert en daarom is het enorm fijn als er een stabiel en snel glasvezel internetverbinding is. Wil je af en toe toch dat ze wat meer offline zijn? Geef ze dan een Fidget toy, dat bevordert de concentratie. Werkt hier heel goed!

Pop It Fidget Toys kopen regenb

Vorig artikelKinderkamer make-over met Ikea Kura bed
Volgend artikelBlockaroo, de ultieme cadeautip voor kinderen van 1 tot 6 jaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in