Fidget Toys, waar zijn ze goed voor?

verschillende soorten fidget toys pakketWie een puber of zelfs een prépuber in huis heeft kent ze: Fidget Toys. Een ware rage op TikTok. Maar Fidget Toys, waar zijn ze goed voor? Fidget Toys zijn concentratie verhogend en rustgevend. Daarom zijn ze zo populair. Zeker nu in Coronatijd zijn ze helpend voor kinderen die zich gestresst voelen. Je ziet ze dan ook regelmatig in TikTok filmpjes voorbij komen, maar ook op Instagram. Wil jij meer weten over welke Fidget Toys er zijn en waar je ze kunt kopen, lees dan snel verder!

Lees ook: cadeautips voor TikTok fans

Verschillende soorten Fidget Toys

Er zijn allerlei verschillende soorten Fidget Toys. Sommige kinderen vinden het leuk om ze allemaal te hebben, anderen hebben een voorkeur voor een bepaald soort. Het is heel persoonlijk wat werkt om een ontspannend gevoel te krijgen. Soms willen kinderen een aantal soorten uitproberen om te ervaren wat het beste werkt. Fidget toys kopen kun je online. Je kunt ze los kopen, maar er zijn ook pakketten met allerlei verschillende soorten te koop. Groot voordeel is dat Fidget Toys niet duur zijn. Daardoor zijn het ook leuke cadeautjes voor verjaardagen bijvoorbeeld.

Fidget Toys, waar zijn ze goed voor? pea

Rage op TikTok

De rage is op TikTok al begonnen in 2017, toen de spinner heel populair werd onder kinderen. Een spinner is ook een Fidget Toy. Daarna kwamen de squeezies, toen de Pop It’s en zo kwamen er steeds meer soorten die op TikTok razend populair werden. Fidget Toys zijn bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar, maar je ziet dat ook jongere kinderen er fan van zijn. Zelfs volwassenen gebruiken ze om te ontspannen. In deze aflevering van het Jeugdjournaal kun je meer te weten komen over dit kleine speelgoed met felle kleuren waar je mee kunt friemelen. 

Fidget Toys, waar zijn ze goed voor?

Pop it Fidget Goys

De meest populaire soort van dit moment zijn de Pop it Fidget Toys. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat ze helpen tegen verveling, nagelbijten en stress en dus zorgen voor voldoende ontspanning in deze moeilijke tijd. Ook kinderen met Autisme, ADHD of andere problematiek kunnen veel baat hebben bij deze producten. Vooral gezien de lage prijs is het zeker de moeite waard om dit speelgoed voor je kind aan te schaffen. Pop it Fidget Toys druk je in aan de ene kant en uit aan de andere kant. Dat maakt een grappig plop geluidje wat kinderen eindeloos kunnen doen en waar ze rustig van worden. De hartjes zijn misschien wel leuk om als verrassing bij je kind op het hoofdkussen te leggen met Valentijnsdag?

hart plopDeze grappige kleine speelgoedjes die je helpen om te ontspannen of te friemelen als je dat prettig vindt bijvoorbeeld tijdens je werk, kun je eenvoudig online aanschaffen. Het zijn grappige cadeautjes voor zowel tieners als volwassenen en zelfs ook voor wat jongere kinderen. Of je nou ADHD hebt, iets anders of helemaal niks: iedereen kan er baat bij hebben! 

Vorig artikel15+ buitenactiviteiten voor kinderen de winter
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #315
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in