Foto weekoverzicht Judith #15

Week15-2015Het is weer tijd voor mijn weekoverzicht. Een week waarin ik iets heel erg doms deed, trouwens… Daarover later meer. Ik begin eerst maar eens met de maandag, Koningsdag. De dag dat de weermensen voorspelden dat het nat, koud en winderig zou zijn. Dat klopte maar deels, want het was niet superwarm inderdaad, maar wel droog. En op ons terras ‘s middags heerlijk in de zon! Ik startte die ochtend met een wandeling van 5 km, de eerste aanloop tot hardlopen straks weer. Beviel prima!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #14

Koningsdag

Op Koningsdag is Yuren jarig. Dit hadden we al gevierd, maar hij kreeg die ochtend toch nog een feestelijk onthaal. We hadden nog een cadeautje voor hem, een versierde kamer en uiteraard oranje tompoucen. Die had Maik die ochtend speciaal gehaald bij de bakker, omdat ik per se met echte banketbakkersroom wilde. En niet van die wannabe gele room die in de HEMA tompoucen zit.

tompouce

Daarna gingen we nog even naar wat festiviteiten hier in de buurt. De kindjes hadden het al gauw gezien en wij eigenlijk ook. Dus gingen we terug naar huis om daar lekker op onze terrasbank met een roseetje in de zon te zitten. Proosten met oranje, helemaal in het thema!

proost orane rose

Yuren speelde intussen met zijn nieuwe lego-motor.

yuren motor

Op dinsdag moesten de kinderen naar school. Yuren mocht natuurlijk trakteren, dus gingen zijn leeuwencakejes mee (daarover later meer). Hij had er zin in, maar vond het ook reuze spannend. Op school lag zijn muts al klaar op zijn stoel.

yuren arig schoo

Ik vermaakte me met Lenthe & Fee. We knuffelden wat op de bank, en Fee schonk mij lieve en gekke lachjes. Ze begint steeds vaker te lachen, zo leuk!

meises

Ook had ik die middag nog wat tijd om te werken aan blogjes.

Woensdagochtend gingen we als eerste naar het ziekenhuis voor de nacontrole. Het liep nogal uit, dus het was lang wachten in de wachtkamer. Gek om daar voor het laatst te zijn. Uiteraard werd de bevalling nog even doorgelopen met de gynaecoloog en daarna namen we afscheid. Ooit zagen we hem voor het eerst, 8 jaar geleden, toen ik mijn eerste miskraam had. En nu, 5 miskramen en 4 kinderen later, zeiden we elkaar gedag. Toch even vreemd.

papa wachtamer gyn

Maik ging daarna weer werken en ik de kinderen van school halen. Sterre bouwde die middag nog allerlei leuks van de Grimms regenboog en de dag vloog voorbij.

regenboog

Op donderdag kwam mijn moeder op visite. Terwijl we zaten te praten, zat Lenthe onder tafel. Toen ze daar een kwartier later vanonder kwam, bleek ze haar gezicht oranje te hebben gekleurd met potlood. Voor Koningsdag, zei ze. Aarrgghh! Gelukkig ging het er wel af.

Lenthe potlood op gezicht

‘s Middags dronken we nog een glaasje wijn in de zon… Heerlijk die lente!

rode wijn terras

Op vrijdag was ik heel blij, want mijn schoonmaakster kwam eindelijk weer. Zij was haar dochter gaan opzoeken in Australië en zodoende even niet geweest. Ze nam, heel lief, een pak timtammetjes voor ons mee (soort chocoladekoekjes, iedereen die wel eens in Australië is geweest kent ze) en een lief pakje voor Fee van het leuke merk Bonds. Ik was er heel blij mee, en ook met mijn schone huis!

timtam bonds

Ik deed die dag ook nog iets doms. Ik knipte zelf hechtingen uit mijn arm, iets te vroeg dan was geadviseerd. En toen brak de snee weer open. Ai! Het zit nu dicht met steri strips, en ik hoop heel hard dat het niet gaat ontsteken en nog een beetje mooi heelt. Tja, geduld is niet mijn sterkste kant…

hechting barst open

Op zaterdag was het zonnig, en Maik besloot het terras zomerklaar te maken. Dus ging hij met de hogedrukspuit in de weer en zette hij de tafel en de steigerhouten bank in de whitewash.

terras whitewash

Doordat de terraskussens binnen lagen, gingen de kinderen daar enorm druk mee doen: op springen, hutjes bouwen, enz.

4 kindejes op terraskussens

Toen ik dat wilde gedoe beu was, besloot ik maar eens boodschappen met ze te doen. Ik wilde namelijk graag de “kan niet mislukken” moederdagtaart die onze blogger Marijke verzon, maken met de kindjes. Dat was best een onderneming, met 4 kids in de AH. Ik hoorde aan een stuk door: “mag ik dit, mag ik dat?” Ik wist ineens weer waarom ik ook al weer mijn boodschappen altijd online doe…

boodschappen

Thuis gingen we meteen aan de slag met de taart. Fee was wat onrustig, dus die deed ik in de draagdoek op mijn rug. De kinderen vonden het reuze gezellig en uh… lekker. Ze vinden cake geloof ik lekkerder voor het gebakken is dan erna.

aardbietaart

Dit was het resultaat. Ik deed er nog wat muntblaadjes overheen als garnering. Volgende keer ga ik ‘m nog eens maken, maar dan met gele room. Maar dan kan ie natuurlijk wèl mislukken!

Fee op knieen

‘s Avonds speelde ik nog wat met Feetje en toen was het alweer tijd om te gaan slapen.

aches

Op zondag wilde ik wat werken. De kinderen konden niet naar buiten, dus zaten lekker op elkaars lip. Dat gaat dan een poosje goed, en dan ineens is het ruzie. Niet zo gezellig dus. Fee was ook onrustig. Uiteindelijk dus de laptop toch maar dichtgeklapt en wat spelletjes met ze gaan doen. Fee werd versierd als prinses…

Fee oning

Sterre ging bij een buurmeisje spelen en kwam terug met de vraag of ze daar mocht logeren. Prima natuurlijk, dus spullen gepakt. Ze wilden bij ons eten, dus ik maakte wat extra knolselderijpuree. Yuren voelde zich ‘s avonds een beetje alleen, dus mocht Fee heel even bij hem in bed liggen. Daarna gingen we allemaal slapen en volgde er een rustige nacht.

fee yuren

Vorig artikelDe ultieme opbergplek voor je smartphone, jas en sleutels
Volgend artikelKekke kinderlampen!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in