Waarom zo veel mensen graag hun vakantie op de Waddeneilanden doorbrengen

vuurtoren texelDe Waddenzee, ten noorden van Nederland en Duitsland, staat sinds 2009 op de lijst met werelderfgoed. De eilanden in de Waddenzee zijn sinds jaar en dag voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming. Maar ook veel dagtoeristen weten de eilanden goed te vinden. Je kunt er heerlijke wandelen en fietsen, terwijl ook de zonaanbidders volop aan hun trekken komen.

Lees ook: Rondje Texel in het najaar met kinderen

Vijf redenen om je vakantie op de Waddeneilanden door te brengen

· Je bent er in een paar uur tijd
· Door de boottocht krijg je echt het gevoel naar een verre bestemming te gaan
· De lucht is er schoner dan waar ook in Nederland
· Op de Waddeneilanden lijkt het leven wat gemoedelijker te zijn
· De zon schijnt er vaak

Mensen die voor het huren van een vakantiehuis Ameland vaker als bestemming kozen, zullen het beamen: rust en ruimte zijn hier volop aanwezig. Je kunt er echt heerlijk vertoeven en de innerlijke batterij weer opladen. Het strand is er maar liefst 27 kilometer lang en het werd zelfs al eens uitgeroepen tot schoonste strand van ons land. En wist je dat je op Ameland gemiddeld minder regen en juist meer zonuren hebt dan op het vasteland. 

Auto of fiets

Naar welk Waddeneiland je het beste kunt afreizen, hangt natuurlijk vooral af van jouw eigen specifieke wensen. Maar houd in elk geval rekening met de vraag of je gebruik wilt kunnen maken van een auto. Wil je juist liever op een plek vertoeven waar nauwelijks auto’s rijden, dan is Vlieland een goede optie. Bij een bezoek aan dit eiland kun je hooguit je fiets meenemen. Het is goed om te weten dat voor het huren van een vakantiehuis Vlieland heel wat opties biedt. Bovendien is Vlieland met een totale oppervlakte van ruim 36 vierkante kilometer relatief klein. Je kunt alles dus per fiets snel bereiken. 

Overtocht

Het is sowieso een goed idee om er een fietsvakantie van te maken. De overtocht is dan veel goedkoper dan wanneer je (waar dat überhaupt is toegestaan) een auto meeneemt naar de Waddeneilanden. Voor de veerboot naar Texel betaal je in 2023 per persoon 2,50 euro. Neem je de auto mee, dan komt daar nog eens 25,00 of 37,00 euro bij, afhankelijk van de dag in de week. Naar Terschelling ligt het tarief nog hoger: 30,76 euro per persoon (vanaf 12 jaar) en 178,76 euro voor de auto.

meeuwen texel

Vorig artikelE-bike vs. gewone fiets: welke kies jij?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #452
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in