Foto weekoverzicht Judith #274

Juut in de tuin april 2020Hoppa! Weer een Corona week voorbij. Een week waarin de bekende van mij van de beademing af mocht. Daar was ik heel blij om, dit positieve nieuws. Verder was het natuurlijk ook een week met grotendeels mooi weer. Het leek bijna even normaal, behalve dan dat je natuurlijk niet weg mocht. Maar in de tuin was het ook fijn. En door de week werd er natuurlijk gewoon gewerkt door zowel de kinderen als door onszelf.

Maandag

Ik nam de ochtend voor mijn rekening, dus was druk met de kinderen. Het ging best lekker, maar toen Yuren iets over provincies moest gaan schrijven werd het een worsteling. Als hij iets echt stom vindt om te doen, dan kom er niets uit hem. Zo vermoeiend. Behalve als ik hem 10 minuten op de iPad beloof. Dan gaat ie als een speer. Ik hoopte op mooi weer, maar in de middag werd het hier bewolkt en ging het zelfs even regenen. Best jammer. Buiten eten zat er dus niet in, helaas. Na het eten kwam Niky mijn ophalen voor een wandeling. We liepen een rondje van 5 km en ondertussen haalde ik weer eitjes bij de boer, want de AH had ze opnieuw niet. ‘s Avonds viel ik vrij snel in slaap. Ik ben tegenwoordig echt afgedraaid na de dagen, dus ik slaap goed.

Yuren belt en gamed met merlijnfee krijgt plantjes

Dinsdag

De start van de dag was een rug- en buikspieren workout. Even 25 minuutjes intensief bewegen, heerlijk. Daarna natuurlijk ontbijt-tijd en om half 9 tijd om aan de slag te gaan. Ook nu deed ik de ochtend, want Maik had dingen te doen. Eigenlijk had niemand zin, inclusief ikzelf, maar ja. Fee was vreselijk dwars en heeft wel een uur op de grond zitten janken. Daarna was de lucht weer geklaard en ging ze vrolijk paaseieren zitten schilderen. Lenthe had ook niet zoveel zin, maar begon uiteindelijk wel met haar werk en Yuren was weer druk met zijn provincies. Inmiddels was het zonnetje in de tuin, dus de lunch deden we lekker buiten. Konden de kinderen zich meteen even afreageren op de trampoline. Daarna nam Maik het over en verhuisde ik naar de werkkamer. De afgelopen weken werkte ik steeds op de slaapkamer, maar zittend in bed krijg ik telkens last van mijn nek en hoofdpijn. Dus heb ik maandagochtend de werkkamer zoveel mogelijk leeggemaakt (er stond nog heel veel troep van de verbouwing), zodat ik daar weer kon zitten werken. Dat scheelde echt heel veel, zoveel lekkerder werken aan een tafel.

Met Feetje op de tuinbank april 2020

Woensdag

Another day… Als je de hele dag thuis zit, beginnen de dagen wel op elkaar te lijken. Ik had totaal geen zin om hard te lopen, maar ik ben toch gegaan in alle vroegte. Het ging een stuk beter dan de vorige keer, ook al liep ik niet echt een goeie tijd. De zon scheen al en het was heel rustig op straat. Achteraf was ik dus blij dat ik geweest was. Daarna ging ik aan de slag met de kinderen. Maik ging ondertussen wat oude fietsen die verroest waren naar de stort brengen en nog wat boodschappen doen. Toen hij terug kwam, ging ik naar de Boogaard in Rijswijk, om nog wat inkopen te doen voor Pasen en de verjaardag van Lenthe. Het was voor het eerst sinds een maand dat ik weer in een winkel kwam, bizar eigenlijk. Lenthe heeft het erg moeilijk dat ze haar vriendinnen niet ziet. Dat uit ze door regelmatig briefjes op ons bed te leggen ‘s avonds. Mijn hart breekt dan, je wil haar zo graag van haar verdriet afhelpen, maar dat gaat niet. En dan is ze zondag ook nog jarig zonder echt groot feest. Ik had zelf geen zin om te werken deze dag. Het was heel mooi weer, dus ik ben met mijn werktelefoon lekker in de zon gaan zitten. Dat zijn dan weer de voordelen van deze tijd. Ik werd welgeteld 1 keer gebeld door een school, en dat telefoontje kon prima afgehandeld in de zon.

paasslinger gemaakt 2020

haasbroodjes maken

Donderdag

Ik was vroeg wakker en gek genoeg lagen de kinderen allemaal nog te slapen. Ik besloot ze maar even te laten liggen: ten eerste kon ik merken dat ze erg moe waren, doordat ze allemaal boos en verdrietig waren gisteren, en ten tweede kon ik daardoor in de ochtend even wat werk voor mezelf doen zonder gestoord te worden. We hebben de komende 4 dagen natuurlijk vrij, dus als ze hun werk vandaag niet af krijgen, kunnen ze nog in het weekend doen. Toen iedereen wakker was begonnen we met werken. Maik en ik hadden allebei om beurten afspraken, dus dan verhuisden we naar boven om op de werkkamer te videobellen. Tussendoor was ik nog bezig met een paasdoos voor beide opa’s en oma’s. Naar opa en oma in Zeeland moest dit vandaag op de post om op tijd te zijn. De kinderen maakten er nog een slinger voor en toen kon alles ingepakt. We hopen oma en opa hiermee te kunnen verrassen, nu we met Pasen niet langs kunnen komen. Daarna bakten we paashaas broodjes en die aten we met de lunch meteen op. ‘s Middags ging de zon weer volop schijnen en dus gingen de deuren op en konden de kinderen lekker in de tuin. ‘s  Avonds deed ik nog een rondje van 5 km met Sterre in de buurt, even de benen strekken. Dat was gezellig, en ik was verbaasd dat ze zomer meeging 🙂

Juut bloesem april 2020Sterre bloesem april 2020

Vrijdag

Ik was behoorlijk blij dat het Goede Vrijdag was: even een dagje niet werken met de kinderen. Daar waren de kinderen duidelijk ook aan toe. Doordat de schoonmaakster momenteel niet komt, was het tijd om schoon te maken. Dus ik stuurde de kinderen in de ochtend naar boven en ging zelf aan de slag. Altijd superfijn om daarna een lekker schoon huis te hebben en de rest van de dag te genieten van het mooie weer. Er was een nieuwe Foodies bij de post, er vlogen vlinders door de tuin en Maik zette het badje op voor de kinderen. Ik bakte ook nog bananencake en dronk liters thee. Heerlijk!

badje opzetten april 2020

magazine foodies lezenPaasboom versieren 2020

Zaterdag

Na het ontbijt versierden we de Paastakken en de paasboom. Yuren ging videobellen met een vriendje van school, wat eigenlijk gewoon samen gamen bleek, maar ok. Maik en ik maakten een wandeling van 10 km vanuit huis. Heerlijk in het zonnetje en even bijkletsen zonder kinderen. Ik bakte ook voor het eerst een taart in de Airfryer van Inventum voor de verjaardag van Lenthe. Nogal een werk, maar ik was toch best trots op het resultaat. ‘s Avonds zetten we alle cadeautjes klaar en dekten we de tafel voor het paasontbijt. Natuurlijk genoten we ook van de zon.

samen wandelen april 2020

Zondag

We hadden de wekker gezet, want voor de opa’s en oma’s hadden we een paasontbijt gemaakt. Naar mijn ouders had ik dat al opgestuurd, maar de ouders van Maik wonen in de buurt, dus daar gingen we het voor de deur zetten. Het was heel ongewoon, maar Maiks ouders sliepen nog. Zijn moeder had slecht geslapen, een vriend van ze heeft Corona en ligt al drie weken op de IC. Ze maakte zich zorgen, omdat het niet zo goed ging. Later deze dag hoorden we dat hij overleden is. Heel verdrietig. Het ontbijtje vonden ze gelukkig wel heel leuk. Daarna kwam Lenthe naar beneden, zij werd vandaag 8 jaar! Ze kreeg cadeautjes en felicitaties. Ook kwamen er nog 3 vriendinnen aan de deur met cadeautjes en zelfs de juf kwam nog een kaart brengen. Wat een feest. Zij mocht het avondeten kiezen, dat werden natuurlijk pannenkoeken. Ze vond het een hele leuke dag. Maik en ik liepen ook vandaag weer 9 km en legden bij zijn broer en familie paalchocolaatjes voor de deur. Op naar weer een nieuwe week!

Lenthe jarig blaast 8 kaarsjes uit

Sterre legt uit hoe de camera werkt

tafel gedekt pasen 2020

Paasontbijt box voor de omas en opasVriendinnen aan de deur

Vorig artikelGevulde chocolade paaseitjes
Volgend artikel12 x wat kun je allemaal met een airfryer?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in