Tuinlampen op zonne-energie

solar tuinverlichtingIn deze tijd kun je eigenlijk niet meer anders dan zoveel mogelijk gebruik maken van energiezuinige oplossingen. Wie verlichting wil in de tuin, kiest dus het beste voor tuinlampen op zonne-energie. Deze solar tuinverlichting werkt vaak net zo goed, mits je de juiste keuzes maakt. Daarmee bedoel ik dat goedkoop in dit geval vaak duurkoop is. Verdiep je dus vooraf goed in de mogelijkheden en laat je juist informeren.

Tuinlampen op zonne-energie

Er zijn een aantal voordelen van tuinlampen op zonne-energie ten opzichte van stroomlampen. Wellicht zijn dit voordelen waar je niet zo snel aan denkt. Toch is solar tuinverlichting echt een goede keuze. De voordelen zal ik hieronder op een rij zetten, zodat je daar eens over na kunt denken als je op zoek bent naar tuinverlichting.

Voordelen van tuinlampen op zonne-energie

Zoals gezegd zijn er een aantal voordelen om te kiezen voor solar tuinverlichting ten opzichte van stroomverlichting. Dat begint al met het feit dat er geen snoeren nodig zijn. In tuinlampen op zonne-energie, zit een paneel die de zonne-energie vangt en deze opslaat in een batterij. Heb jij dus geen stroom in je tuin, dan is solar tuinverlichting zelfs de enige optie, maar zelfs als je wel stroom hebt, wil je misschien liever geen snoeren in je tuin moeten wegwerken.

Solar tuinverlichting betekent geen stroomverbruik

Het volgende voordeel is natuurlijk een inkoppertje, maar wel waar: solar tuinverlichting betekent geen stroomverbruik. Tuinverlichting op zonne-energie heeft altijd een sensor, waardoor hij vanzelf aan gaat als het donker wordt en weer uit als het licht wordt. Je kunt ook solar tuinverlichting kopen met een bewegingssensor.

Makkelijk te verplaatsen

Doordat er geen snoeren zijn, kun je tuinverlichting op zonne-energie makkelijk verplaatsen. Als blijkt dat een bepaalde plek in de tuin net wat meer licht nodig heeft, verzet je de solar tuinlamp gemakkelijk. Stel je gaat bijvoorbeeld een winterbarbecue geven, dan is er bij de barbecue wellicht meer licht nodig dan normaal. Je kunt dan een paar lampen tijdelijk daar neerzetten.

Zijn tuinlampen op zonne-energie mooi?

Een paar jaar geleden waren de tuinlampen op zonne-energie vaak nog niet om aan te zien. Tegenwoordig zijn de solar tuinlampen al veel meer doorontwikkeld en zie je dus steeds minder van de batterij en worden de lampen steeds mooier. Er zijn inmiddels ook designlampen en er is ook een solar wandlamp beschikbaar.

Kwaliteit verlichting

De batterijen hebben aardig wat capaciteit en ook de leds zijn van steeds betere kwaliteit. Hierdoor levert deze solar led verlichting veel licht op. De lichtsterkte wordt per lamp aangeduid in Lumen. Solarlampen werken op basis van zonne-energie, die wordt opgeslagen in de batterij. Het vermogen van de batterij én het solarpaneel zijn bepalend voor het maximale vermogen van een solarlamp. Natuurlijk speelt ook de locatie van de lamp en het aantal uren zon een rol bij het daadwerkelijke vermogen. Wanneer een buitenlamp niet op volledige sterkte brandt, is het mogelijk dat de batterij niet volledig is opgeladen. In de regel geldt hoe meer vermogen de batterij van een lamp heeft des te feller kan deze de lamp laten branden en des te hoger de lichtopbrengst in Lumen zal zijn.

tuinverlichting op zonne-energie

Vorig artikelCider, een bubbel in opkomst
Volgend artikelRecept: wentelteefjes met gembermascarpone
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in