Wat kun je met de regenboog van Grimm’s?

Regenboog GrimmHeel leuk, al dat hysterische plastic speelgoed met ringeltjes en lichtjes. Mijn kinderen smullen er ook van. Druk op een knopje en ontvang een muziekje. Druk op een knopje en zie een lichtje. Prima. Alleen niet de hele dag. Daarom hebben wij, vanaf de geboorte van Sterre, steeds geïnvesteerd in houten speelgoed. Deels vanwege de duurzaamheid, maar ook vanwege de creativiteit.

Neem bijvoorbeeld de regenboog van Grimm’s. Als je niet weet welke spelmogelijkheden er zijn, koop je het niet. Een paar gekleurde bogen? Wat stelt dat voor? Wat kun je er mee? Wij leggen het uit. Zo ben jij straks in staat  je kind out of the box te leren denken. Creatief te zijn. Oplossingen en mogelijkheden zien die andere mensen niet zien.

De regenboog kun je gebruiken als de hekken van de dierentuin. Zet er wat (houten) diertjes in en speel het spel. Of, als je de grote regenboog hebt, gebruik je de grootste boog als schommel. Of als stoeltje. Zo stevig zijn ze! We bouwen er ook torens van. Opstapelen, dat kan op verschillende manieren. Wie bouwt de hoogte toren? Of de spannendste? Voor de allerkleinsten is het soms alleen al fijn om de vorm te ontdekken. Of de kleuren te bekijken. Te voelen, sabbelen. Net iets groter kun je ze gebruiken om de kleuren te leren. Ik speel met Lenthe soms een spel. “Pak de groene” zeg ik dan. Om het nog moeilijker te maken zeg ik er bij “en zet hem op de tafel”. Kleine opdrachtjes, waardoor ze spelenderwijs de kleuren en begrippen leert. Leuk van 1,5 tot 5 jaar. Yuren gebruikt de regenboog bij zijn houten trein. Het worden bruggen. Of poortjes. De blauwe gebruikt hij soms als zee. Golven. Daar kunnen vissen in zwemmen. Ook heel leuk is om de bogen neer te zetten op een rij. Plak er (met masking tape) een papiertje op met een nummer. Plak (ook weer met masking tape) een streep en ga daar achter zitten. Rol ballen door de poortjes. Hoeveel punten haal je? Bij de jonge kinderen kun je het puntensysteem uiteraard weglaten.

Heb jij ook leuke tips voor het gebruik van de Grimm’s regenboog? Laat je reactie achter op deze blog! Zo maken we een mooi verzamelpunt van spel-toepassingen.

De Grimm’s regenboog koop je onder andere bij Houtspel.nl. Daar verkopen ze nog veel meer houten speelgoed. Waaronder geweldig leuk houten knutselmateriaal. Ook al boordevol toepassingen om de creativiteitsontwikkeling van je kindje te bevorderen. Inspiratie nodig? Houtspel.nl heeft genoeg knutseltips op de website staan. Houten knutselmateriaal is perfect als schoencadeautje!

collage regenboog grimm

Vorig artikelFlavourites live
Volgend artikelSinterklaasversiering voor de intocht
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Mijn zoontjes spelen er ook zoveel mee! Bruggen, doolhoven, telefoon … Ze zien er van alles in! Zo leuk! Kwam op een gaaf blog terecht van iemand! Hier wordt de grimms regenboog en een spiegel gebruikt! Erg leuk:

  2. Hier is ook de houten regenboog al een aantal jaren een grote favoriet. De oudste gebruikt hem dagelijks als bruggen voor de auto’s of houten treinbaan. Ook doet hij graag 2 van de bogen in elkaar waarna het een stuur is.
    Mijn jongste vindt de regenboog vooral heel leuk om op te sabbelen en ermee op de grond te slaan 🙂 (het fijne is, dat kan, ik hoef niet bang te zijn dat hij hem kapot maakt).
    Ik kan de regenboog dan ook aan iedereen aanraden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in