Je weet dat je een lastige eter hebt als…

dames eten sushiLastige eters. Ik vrees dat ik er straks 4 in huis heb. Op dit moment eet Fee nog als een zonnetje, maar mijn ervaring is dat ze zo rond de 2 jaar allemaal moeilijk gaan doen. Dat inspireerde me tot het schrijven van deze blog, die ik natuurlijk bedoel met een knipoog.

Je weet dat je een lastige eten hebt als…

 1. elke avondmaaltijd begint met: dat lust ik niet!
 2. Je groente verstopt in vlees en aardappels
 3. je liegt over het eten (nee, dat groene is geen prei, ècht niet!)
 4. je geld spendeert aan de meest briljante borden of spelletjes die beterschap beloven
 5. je dreigt met straf als ze niet eten
 6. je ze snoep en schermtijd beloofd als ze 2 hapjes groente nemen
 7. je hysterisch applaudisseert als er een heel spruitje naar binnen gaat
 8. je roept dat ze zich niet moeten aanstellen als ze kokhalzen
 9. je ooit hebt overwogen om hun neus dicht te knijpen en het eten er in te proppen (overwogen hè, niet gedaan)
 10. je al geïrriteerd raakt als je nog maar aan de avondmaaltijd denkt
 11. je dagelijks langer dan 60 minuten aan tafel zit bij de avondmaaltijd
 12. je geen brood meer durft te kopen met zaden en pitjes
 13. je dagelijks vertelt over de kindjes in Afrika
 14. je soms toch stiekem een boterham smeert voor je kinderen (als je man het niet ziet), omdat je het zielig vindt dat ze met honger naar bed moeten.
 15. Je deze handige lijsten in huis hebt hangen om kinderen groente te leren eten.

Welke nummers herken jij?

kinderen-groente-leren-eten

Vorig artikelWie wat waar op Instagram: @Danielle_mila
Volgend artikelDe 5 mooiste cadeaus voor Valentijnsdag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

4 REACTIES

 1. Ik herken alle puntjes op de lijst… De oudste 2 zijn gemakkelijke eters, ze weten dat ze het sowieso moeten opeten, maar de jongste… Ai! 8jr en nog altijd een probleem! Een uur aan tafel zitten voor 2 sneetjes brood is geen uitzondering 🙁
  Oei… klinkt niet echt hoopgevend, hè. .. 😀

 2. Ooohhh alle punten!! Oliver is net terug uit het ziekenhuis. Hij eet zo slecht dat ie er een verstopte darm van kreeg! Wellicht de lijsten maar eens proberen 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in