Welke spoelbak kies je voor een nieuwe keuken?

groepsknuffel in de keukenWelke spoelbak kies je voor een nieuwe keuken? Wie denkt dat dit een eenvoudige keuze is, heeft het mis. Dat merk je pas als je een nieuwe keuken gaat kopen. Er is namelijk zoveel keuze! Rond, vierkant, zilverkleurig, bronskleurig, goud, zwart en welke kraan past daar dan bij, hoe wil je het putje hebben, etc. Om je te helpen deze keuze eenvoudiger te maken en dus minder last te hebben van keuzestress, heb ik de verschillende keuzes en voor- en nadelen ervan op een rij gezet. Tot slot speelt smaak natuurlijk ook een rol.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een waterontharder? 

Welke spoelbak kies je voor een nieuwe keuken?

Zoals gezegd zijn er een heleboel opties als je een spoelbak gaat kiezen. Een nieuwe keuken kies je meestal voor 10 jaar, soms zelfs wel voor 20 jaar. Je wil dus wel de juiste keuze maken, eentje die bij jou als persoon past, maar die ook bij je interieur past. Grohe heeft spoelbakken met een goede combinatie tussen design en functionaliteit. Voor mij is dat wel een van de meest belangrijke dingen: het moet er mooi uitzien, maar zeker ook praktisch zijn. Hier kun je voorbeelden zien van wat er allemaal mogelijk is. 

Welk materiaal kies je? 

Waar je vroeger alleen voor RVS met zilver look kon kiezen, zijn de keuzes tegenwoordig uitgebreider. Zo is RVS verkrijgbaar in verschillende kleuren en kun je ook kiezen voor composiet als je dat mooi vindt. Beide materialen zijn duurzaam, sterk en tijdloos. Het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest, dit is echt een kwestie van smaak. 

Verschillende kleuren

Zelf heb ik nog een zilverkleurige RVS bak. Mijn keuken is dan ook al 7 jaar oud en helaas nog niet aan vervanging toe. Als ik nu mocht kiezen, dan koos ik voor rosé goud. Dit past namelijk perfect in mijn roze interieur en ik vind het ook heel mooi. Bij Grohe heet deze kleur “Warm Sunset” en dat vind ik ook wel een mooie naam. Je kunt ook voor goud of antraciet gaan. Dat zou ik zelf minder snel kiezen, maar als ik van die woonprogramma’s kijk als TV Woonmagazine, dan zie ik toch vaak hele mooie voorbeelden van andere keuzes. Als je het lastig vindt om te beslissen wat bij jouw interieur past, dan kun je ook vragen of een styliste eens met je mee wil denken. Of check Pinterest, dat staat vol met prachtige voorbeelden. Een moodboard aanmaken kan ook helpen. 

Keuze in vorm

Tot slot kun je nog kiezen welke vorm je kiest. Ga je voor rond, vierkant of rechthoekig? Ik vind zelf een bak met vier hoeken iets lastiger schoon te maken, in die hoeken blijft sneller vuil achter. Met een ronde spoelbak heb je daar minder last van. Qua zicht vind ik vierhoekig juist vaak stijlvoller. Een dubbele spoelbak of een handig afdruipgedeelte lijkt misschien overbodig, maar ik heb ervaren dat het toch echt een meerwaarde kan hebben. Je maakt er vaker gebruik van dan je denkt. 
 
Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen als inspiratie om de juiste keuze te maken voor jouw nieuwe spoelbak in je hippe keuken
gietvloer keuken
Vorig artikelZaton Holiday Resort camping en onze ervaring
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #446
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in