Wie, wat waar en waarom op Instagram: Pippeloen

instaTwitter en Facebook kennen we, maar Instagram mag zeker niet ontbreken in dat lijstje.

De dingen die je bezig houden op internet plaatsen met foto’s en een klein beetje tekst.

Ontzettend veel gebruikers, maar wie moet je nou een beetje gaan volgen als je nieuw bent, maar ook als doorgewinterde Instagrammer is het leuk om nieuwe gebruikers aan je lijst toe te voegen. Aan wie kun je zoiets het beste vragen? Juist, een enthousiaste Instagrammer.

Ik stelde @pippeloen, in het dagelijks leven Daniëlle, een aantal vragen over wat Instagram nou zo leuk maakt.

pippeloen1. Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Ik ben ongeveer 2,5 jaar geleden begonnen. Ik geloof dat ik ergens hoorde over een foto app en aangezien ik erg houd van fotograferen en van mijn mobiel, ben ik eens gaan kijken. Om uiteindelijk ook een foto te posten. Ik vond het toen vooral leuk om een soort foto dagboek bij te houden, vooral van Jip, mijn zoon. Inmiddels zijn er een aantal vriendschappen uit voortgekomen en kijk ik als ik wakker wordt eerst mijn feed na om te zien wat er allemaal gepost is.

pippeloen instagram graffity2. Welke foto die je zelf gemaakt hebt vind je het mooiste?

Dat is een lastige vraag. Ik heb geen vaste stijl en dat kan je ook zien aan mijn foto’s. Ze hebben niet allemaal dezelfde kleur of bewerking. Een van de foto’s die er voor mij toch wel uitspringt is er een van Jip die in de Rijn staat, in zijn ondergoed en helemaal alleen. Maar de foto van Diederik, mijn vriend, met Jip op de schouders vind ik ook erg mooi.

Pippeloen man en kind

3. Achter welke foto schuilt het mooiste, grappigste of juist verdrietigste verhaal?

De grappigste foto vind ik die van een boze Jip terwijl ik hem aankleed.

Jip is een echte peuterpuber en duikt ook meteen weg als hij mij met de telefoon aan ziet komen. Hij werd dus ook erg boos toen ik tijdens het aankleden een foto van hem wilde maken. Dit leverde uiteindelijk wel een mooi plaatje op. Ik hou daarvan. Geen standaard foto met een lief poserend kind.

Pippeloen zoon

4. Tot slot, welke Instagrammers volg je zelf heel graag en waarom?

De feed van Marieke, @mytoymachines vind ik altijd erg mooi. Schitterende kinderen , vaak op mooie locaties en ik houd van haar kleurgebruik en lichtinval.

Ik volg de Belgische Marissa, @_mesfillesmavie_ , ook heel erg graag. Wat ik bij haar feed zo mooi vind is de eenheid en rust die haar feed uitstraalt. Iets wat ik zelf dus helemaal niet kan.

Tessa, @Tessahop, volg ik nog niet zo lang, maar ook zij heeft een inspirerende feed. Ze kan prachtige foto’s maken van het eten dat heeft bereid, waardoor ik altijd weer zin heb om (gezond) te gaan koken.

Wie waarschijnlijk bij vele Instagrammers op het lijstje zal staan is Madelon, @Madebylon. Vooral nu ze net met haar gezin naar L.A. is verhuisd en we een kijkje krijgen in haar leven daar. Wat me aan haar feed ook aanspreekt is de humor in haar foto’s en met name in haar onderschriften.

water pippeloen

 

Fotografie @Pippeloen

Vorig artikelRidderkamer-inspiratie!
Volgend artikelEen webshop vol prachtig houtspul!
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in