Wijnproeven in Luxemburg bij Caves St Martin

bubbels in de zon remichWie naar Luxemburg gaat en van wijn houdt, mag het wijngebied rond de Moezel zeker niet overslaan. Hier vind je tal van charmante dorpjes op een route langs diverse wijnhuizen en wijnvelden. Deze Route du Vin is een ware traktatie voor de wijnliefhebber. Wijnproeven in Luxemburg bij Caves St Martin is een feestje, wij hebben hier genoten van het uitzicht en een heerlijke proeverij. Maar er zijn nog veel meer fijne plekken om wijn te proeven te kopen. Hier vind je een hele lijst met wijnbars en wijnkelders op de route. De echte wijnliefhebber zal hier zeker aan zijn trekken komen. 

Lees ook: Wijnhuizen bezoeken in Tsjechië

Route du Vin

Tussen de dorpjes Schengen en Wasserbillig, kun je charmante dorpjes en wijnhuizen bezoeken die volop in de wijnbouw zitten. Deze route is de Route du Vin en alom bekend in Groothertogdom Luxemburg. Over ruim 42 kilometer kom je langs alle prachtig gelegen wijnvelden en zie je waar de wijnbouw nog hoogtij viert. De route kun je starten in Schengen of Wasserbillig, net wat voor jouw qua verblijf het meest handig is. Trek er zeker een dag voor uit. Heb je zoveel tijd niet, dan kan ik aanraden om in elk geval te gaan Wijnproeven in Luxemburg bij Caves St Martin. Dit is een bijzondere plek met een goede sfeer en mega lekkere wijntjes. Om te proeven èn mee te nemen voor thuis. Ze staan vooral bekend om hun mousserende wijnen, die het juist in deze rotsen zo goed doen. 

Wijnproeven in Luxemburg bij Caves St Martin

Wijnwinkel caves st martin

Wijnproeven in Luxemburg bij Caves St Martin

Een van de plekken die je zeker niet moet overslaan is Caves St Martin. Dit wijnhuis heeft een bijzondere ligging in de rotsen. Je vindt deze prachtige plek, met uitzicht op de Moezel, bij het dorpje Remich. Dit ligt aan de grens met Duitsland. Je kunt hier een rondleiding van een half uur boeken en afsluiten met een kleine of grote proeverij. De grote proeverij is het meest aan te raden. Je krijgt dan 4 glazen wijn en een overheerlijk kaas/worstplankje. Dit is bij mooi weer buiten te nuttigen, met uitzicht op het water. Bij minder weer zit je in de wijnwinkel. Waarschijnlijk vertrek je niet met een paar mooie flessen voor thuis. Voor de kinderen is er ook een proeverij van echt lekkere alcoholvrije druivensap. Deze kost €3,40 en is meteen een aanrader om mee te nemen, zodat de kinderen bij een bijzondere gelegenheid ook een glaasje kunnen meedrinken. Reserveren is gewenst, want meestal zit het 2 dagen vooruit volgeboekt. Na 31 oktober is de Cave sowieso alleen geopend op afspraak. 

Wijnproeven in Luxemburg bij Caves St Martin wijnshop

wijnproeverij st martin caves

Caves st martin remich

Remich

Remich is trouwens sowieso een leuk grensplaatsje. Kronkelende steegjes met fonteinen doen het goed bij de kinderen, langs de Moezel wandel je eindeloos met uitzicht op de wijnvelden aan de overkant en je kunt ook een stukje de rivier opvaren met een boot. Bij Caves St Martin zit trouwens ook een fantastisch restaurant, mocht je lekker willen dineren. In het stadje zelf kun je terecht bij Kbeef, Cafe um Moart of Domaine la Foret.

wijngaard remich

St martin caves

restaurant caves st martin

Een avontuur: wandelen langs de Moezel

Wie de tijd heeft, dan de Route du Vin ook lopend doen. Dat is een waar avontuur, wat zeker bij mooi weer een prachtige route is. Het is een 50 kilometer lange wandeling over het Sentier de la Moselle. Deze begint in Schengen en voert je langs pittoreske plaatsjes als Remerchen, Remich, Stadtbredimus, Wormeldange, Grevenmachter en eindigt in Wasserbillig. De wandeling is even pittig als prachtig, met hoogteverschillen, schitterende valleien en romantische wijndorpjes. Deze route kàn in 1 dag gedaan worden, maar dit is niet aan te raden. Veel meer zul je genieten als je de tijd hebt voor een fijne overnachting, een heerlijk ontbijt, fantastische lunch en romantisch diner. Trek er een week voor uit en je hebt een vakantie die je je leven niet meer vergeet. 

Uitzicht Moezel remich

Overnachten langs de Route du Vin

Er zijn verschillende plekken waar je kunt overnachten, wij hebben een aantal suggesties voor je in de charmante wijndorpjes in de omgeving. Uiteraard kun je ook in andere dorpjes in de omgeving logeren, net waar er plek is of wat je aanspreekt. Wij zaten zelf bijvoorbeeld in Bourscheid in Hotel Belair en hebben de route per auto afgelegd. Hieronder volgen een aantal suggesties in de dorpjes waar je langskomt. 

Remerschen heeft alleen Youth Hostel Remerschen en heeft een fantastisch uitzicht

In Remich kies je voor Hotel de l’Ecluse Superior, Logis Saint Nicolas & Spa of Domaine de la Foret (waar je ook heerlijk kunt dineren) 
Stadtbredimus heeft ook een Hotel de l’Ecluse Superior met waanzinnige uitzicht op de wijngaarden. Aanrader dus.  

In Wormeldange zelf konden wij geen accommodatie vinden, daarom adviseer ik om bij Domaine de la Foret een extra nacht te blijven of vast neer te strijken in Grevenmacher bij hotel Simon’s Plaza.

In Wasserbillig vind je alleen Camping Schütwiese, waar je chalets kunt huren. Via Airbnb kun je daar ook wel accommodaties vinden. 

de aroma's van wijn uit luxemburg

wijnvelden remich

jus raisin st martin caves

Vorig artikelMaak je kaarten persoonlijk
Volgend artikelLaadpalen, hoe werkt dat precies?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in