Wijnwoensdag: voor bij de kaasfondue

Het is januari, winter, en dat betekent dat we weer ongegeneerd aan de stampotten, rookworsten en uitgebakken spekjes mogen. Ook is het de tijd bij uitstek voor kaasfondue. Gezellig met zijn allen, gewapend met een vervaarlijk puntige vork rondom een dampende, bubbelende pot smeuïge kaas.

Kaasfondue is heerlijk, maar het is ook behoorlijk zwaar eten. Traditioneel drink je daar de Zwitserse witte wijn Fendant bij. Een andere wat toegankelijker optie is een frisse Zuid West Franse witte wijn uit de Gascogne. Deze dartele wijn verlicht als het ware de zwaarte van de fondue. ‘Contrast combineren’ noem je dat (tegenover ‘parallel combineren’ waarbij je juist de zwaarte van het eten en de wijn gelijk houdt). Vindict heeft een zeer aantrekkelijke prijs kwaliteit Gascogne: La Colombelle Daguin. Een knisperende wijn, met smaken van lentebloesem, gras fris van de dauw en een hint van wat tropisch fruit. Zet die pot met kaas maar op het vuur!

La Colombelle Daguin – Colombard & Ugni Blanc – Frankrijk – Gascogne – € 4,95

Door: Evelijn van Heuven

Vorig artikelTalentendag
Volgend artikelUniek beddengoed bij Kiwikids
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in