Wijnwoensdag

Op deze koude winterse dagen hebben we allemaal behoefte aan een beetje warmte. Je kunt de kachel opstoken, de verwarming op 20 zetten of drie dekens over je heen trekken. Je kunt ook heel simpel zo’n vol-krachtige, warmbloedige, zonovergoten Portugese rode wijn open trekken. Deze vind je bijvoorbeeld in de hete wijnstreek Alentejo. Daar maken de wijnboeren goddelijke wijnen van inheemse druiven (met exotische namen als touriga nacional en trincadeira), geblend met internationale druiven .

Rijpe sappige pruimen, fluwelig zwart fruit, volromige chocolade en smaakvolle specerijen. Doorstoofd en machtig. Het stroomt allemaal door je lichaam heen en voor je het weet ben je weer helemaal op temperatuur.
Herdade-Paco-do-Conde_100x1Heerlijk bij stoofpotten, jachtschotels, lams tajine, en schotels met rozijnen, specerijen en verse kruiden (Marokkaans).

Herdade Paço do Conde – Tempranillo, Trincadeira, Cabernet Sauvignon – Portugal – Alentejo – € 8,95

Door : Evelijn van Heuven

Vorig artikelLet it snow
Volgend artikelOpberghuisjes
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in