Workshops voor kinderen in het Rijksmuseum

beeldjes rijksmuseumIn het Rijksmuseum is momenteel een tentoonstelling van de spaanse kunstenaar Miró. Zijn sculpturen zijn geïnspireerd door alledaagse producten. Sommigen kleurrijk, anderen sober. De kunstwerken zijn in de gratis toegankelijke tuinen van het Rijksmuseum te zien.

Die tuinen zijn, zeker bij mooi weer, heerlijk om in te vertoeven. Nuttig er je meegebrachte lunch, koop een ijsje of doe eens luxe en bestel een fles champagne die je met het uitzicht op de beelden en de vijver opdrinkt. Heerlijk zomers sfeertje!

De kinderen spelen in de fontein. Worden ze nat, of houden ze het droog? Neem voor de zekerheid in elk geval droge kleren mee, want nat worden is voor kinderen tè leuk…

Workshop

Met Miró in gedachte heeft het Rijksmuseum voor families met kinderen een leuke workshop gemaakt. Ik schreef hier al over in het weekoverzicht, want wij waren zelf afgelopen weekend in Amsterdam en hebben met de kinderen deze workshop gedaan. Het duurde een uur en om de prijs hoef je het echt niet te laten: voor €2,50 leren de kinderen over Miró, maken ze zelf gekleurde klei èn maken ze een creatief kunstwerk. Dat mogen ze na afloop op de foto zetten en mee naar huis mogen. De workshop wordt dagelijks gehouden in de zomervakantie van 12 tot 15. Bij mooi weer in de tuin, bij regen in de Teekenschool.

rijksmuseum workshop miro

Onze kinderen vonden het te gek. Yuren was in het begin wat onwennig, hij vond het spannend. De vrouw die de workshop gaf stelde hem direct op zijn gemak en stimuleerde hem om dingen zelf te doen, erg leuk! Zelfs Lenthe, die eigenlijk nog een half jaartje te jong was, mocht meedoen. Ze genoot en maakte een prachtige Miró look-a-like!

Volwassenen

De ouders kunnen uiteraard ook meedoen (dat mag, ik deed het en het was hartstikke leuk!), maar als je liever in de zon een glaasje champagne drinkt (doe eens decadent, waarom ook niet?) en af en toe een fotootje schiet van je kroost kan dat natuurlijk ook. Niks moet, alles mag!

Yuren smurfenhanden

Meer informatie?

Je kunt gewoon op een van de zomervakantiedagen (tot 30 augustus 2015) tussen 12 en twee aanlopen en ter plekke besluiten om mee te doen. Echter, vol = vol. Wil je zeker zijn van een plek, boek dan van te voren even via de website van het Rijksmuseum. De workshops worden gegeven in 3 shifts: om 12 uur, 1 uur en 2 uur.

Rijksmuseum

Wil je na afloop het Rijksmuseum nog bezoeken? Hier kun je tips vinden om dit met de kinderen voor te bereiden!

workshop tuin rijksmuseum kinderen

Vorig artikelEeuwig ruisen de bossen in Zweden
Volgend artikelZo kun je sfeervol je balkon inrichten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in